fbpx
szerda, március 22Kedvcsináló ötletek

Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban

Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban: Bár Portugália sok kiváló szörfözésre alkalmas partszakasszal rendelkezik, a spanyol szomszédnak sem kell szégyenkeznie.

Az Atlanti-óceán partvidéke Észak-Spanyolországban számos lehetőséggel kecsegteti a hullámlovasokat.

Szörfözés szempontjából (is) kiemelkedő Baszkföld, melynek partvonala mintegy 200 kilométerre húzódik Spanyolország északi része és Franciaország délnyugati sarka mentén. Kedvező fekvése miatt ez az egyik legjobb szörfözésre alkalmas terület Európában. Itt van néhány, a szörfösök kedvencei közül.

 

Észak-spanyol szörf – Mundaka

Mundaka az UNESCO által 1984-ben bioszféra-rezervátummá nyilvánított Urdaibai természetvédelmi területen található, kb. 38 km-re észak-keletre Bilbao-tól. Egy aranyos kisváros, mely a világ minden tájáról vonzza a szörfösöket. Mundaka ad otthont az évente megrendezésre kerülő Billabong Pro szörfversenynek. Van itt néhány szörfiskola is azok számára, akik fejleszteni szeretnék képességeiket.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Mundaka
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Mundaka

 

Playa Zurriola

A Playa Zurriola egyike San Sebastian három strandjának, és a legjobb hely a belvárosi szörfözéshez. Nagyszerű választás, ha nem akarsz messzire utazni a szörfözés kedvéért, és nem bánod, hogy osztoznod kell a parton más turistákkal és a helyiekkel.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Playa Zurriola
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Playa Zurriola

 

Zarautz

Zarautz egy kicsi város, San Sebastian-tól kb. 24 kilométerre, egy hatalmas széles stranddal, amely két és fél kilométer hosszú. Azért nevezik „a strandok királynőjének”, mert a XIX. században II. Isabella spanyol királynő ide jött vakációzni. Zarautz hullámai a világ minden tájáról vonzzák a szörfösöket, és számos szörfbajnokságot is rendeznek itt.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Zarautz
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Zarautz

 

La Salvaje Sopelana

Ez a partszakasz nevéhez hűen „vad” (La Salvaje = vad) hatalmas hullámaival, és mindössze 1/2 órás metrózásra fekszik Bilbao-tól , így remek hely a városnézés és a szörfözés ötvözésére.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - La Salvaje Sopelana
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – La Salvaje Sopelana

 

Playa de Menakoz

Menakoz Bilbao-tól északra található, és tökéletes azok számára, akik magányt és csendet keresnek. Óriási hullámok vannak itt – télen akár 5-6 méter magasságba is felcsaphatnak -, így kivívják az „Európa egyik legnagyobb hulláma” címet, épp ezért ez a terep inkább haladó szörfösöknek ajánlott.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Playa de Menakoz
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Playa de Menakoz

 

Biarritz (Baszkföld)

Biarritz, ami már Baszkföld franciaországi oldala, világszerte ismert és nagyon kedvelt szörfözési célpont. Biarritz közelében számos surf-strand található, a híres Grand Plage-tól a város központjában, a La Côte des Basques-ig, de említésre méltó Le Miramar is. A hullám egész évben jó, de különösen május-június és szeptember-október körül kiválóak a körülmények. Biarritz-ban rengeteg szörfiskola várja a kezdőket is.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Biarritz
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Biarritz

 

…de nem csak Baszkföldön vannak remek hullámok. Végig a parton Galícia felé remek surf spot-ok várnak a szörfözés szerelmeseire. Ezek közül álljon itt néhány:

 

Playa de Razo (Galícia)

Ez a hosszú, nyílt strand maga a szörfparadicsom! Ez egy csendes hely, ahol következetesen jó – de nem hatalmas – hullámok várnak rád, így ez az egyik legjobb hely Spanyolországban, ha most tanulsz szörfözni, vagy szeretnéd gyakorolni a különféle technikákat.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Playa de Razo
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Playa de Razo

 

Playa Rodiles (Asztúria)

A helyi szörfösök kedvelt partja az Asturiában található Playa Rodiles, mely főként a középhaladóknak és a haladó szintű szörfösöknek ajánlanak. Bár a tengerpart zsúfolt, de annál szórakoztatóbb, és a táj lenyűgöző.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Playa Rodiles
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Playa Rodiles

 

Playa De Somo (Cantabria)

A tökéletes hely egy pihentető, szörfözéssel egybekötött nyaraláshoz Cantabria-ban. Az egész nyárat itt töltheted anélkül, hogy unatkoznál: állandóan tökéletes, kis és közepes hullámok vannak itt, melyek minden szintnek megfelelnek.

Észak-spanyol szörf - Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban - Playa De Somo
Észak-spanyol szörf – Szörfparadicsomok Észak-Spanyolországban – Playa De Somo

 

Szeretsz szörfözni, de még nem jártál Portugália egyik szörfparadicsomában sem? Akkor itt az idő, hogy megismerkedj velük! Surf spot-ok Portugáliában  >>

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük