fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Olasz Riviéra – Ligur tengerpart

Az olasz Riviéra, vagyis a Ligur-tengerpart egy keskeny sáv a Földközi-tenger partján, melynek nyugati határát Franciaország, a keletit a La Spezia-öböl alkotja. Míg a francia Riviéra leginkább a csillogásról szól, a határ túloldalán fekszik „kistestvére”, ahol ennek éppen az ellenkezőjét találjuk. Lássuk!

A régió fővárosa Genova, legkedveltebb pontja pedig a Cinque Terre. A ligur partok városai és falvai elsősorban azoknak szerezhetnek felejthetetlen élményt, akik nem a pörgős olasz mindennapokat, hanem Olaszország tradicionálisabb arcát szeretnénk megismerni.

Olasz Riviéra  - Ligur tengerpart
Olasz Riviéra – Ligur tengerpart

 

Liguria természetvédelmi területekben gazdag, a tájat pálmafák, fenyők, olíva- és citromligetek, szőlőskertek és a rengeteg virág varázsolják ezerszínűvé. Az olasz Riviéra azúrkék tengerrel, vonzó strandokkal, bájos falvakkal és az Alpok védelmében rendkívül kellemes éghajlattal hosszú idő óta az egyik legnépszerűbb – nem csak nyári – úti cél.

Az olasz Riviéra két szakaszra osztható. Nyugati fele Riviera de Ponente néven ismert, a széles partszakaszok, a gyönyörű naplementék és a strand örömei rá a legjellemzőbbek. Míg a keleti rész, Riviera di Levante inkább sziklákkal szegélyezett, érintetlen vidékeiről híres.

A Riviera di Ponente legnyugatibb szeglete a Riviera dei Fiori, vagyis a Virágos part, ami az itt termő rengeteg virágról kapta a nevét.

Olasz riviéra - Ligur tengerpart gyöngyszemei
Olasz riviéra – Ligur tengerpart gyöngyszemei

 

E régió egyik legkülönlegesebb városa Ventimiglia, közvetlenül a francia határ mellett, ahol ízelítőt kaphatunk a hamisítatlan olasz kisvárosi életből, és egyben ez első olasz állomásunk a San Remo felé vezető utunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük