fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Golfe-Juan

Golfe Juan városa nevét az őt körülvevő öbölről kapta. Akár rövid, akár hosszabb időt töltesz itt, biztosan kedvelni fogod finom homokos strandjait, két kikötőjét, kis éttermeit és bárjait, mediterrán klímáját, a mimózákat, pálmafákat és babérokat. Arról nem is szólva, hogy Golfe-Juan-ból közvetlenül rálátsz a Lérins-szigetekre!

Bár Golfe-Juan ma már inkább egy hamisítatlan tengerparti üdülőváros arculatával bír, jelentős történelmi kapcsolódási pont is egyben. Ugyanis 1815. március 1-jén itt szállt partra csapataival Napoléon Bonaparte, miután megszöktek az Elba-szigeti száműzetésből.

Golfe-Juan (ejtsd: golfzsüan) egy igazi üdülőfalu, ahol azt kell csinálni, amit az ember nyaraláskor szokott! Piacozás, séta a tengerparton, jacht-csodálás a kikötőben, strandolás, evés-ivás.

 

Kóstolgatás és bevásárlás a piacon

Mi is lehetne jobb, mint reggel kimenni a piacra (piacnapok: kedd és péntek) és megkóstolni a térség helyi termékeit, aztán bevásárolni egy mediterrán hangulatú ebédhez-vacsorához.

Júliusban és augusztusban minden este 17:00 és 1:00 óra között éjszakai kézműves piac vár rád a Port Camille Rayon kikötőnél, a Théâtre de la Mer mellett.

Golfe Juan - Kóstolgatás és bevásárlás a piacon
Golfe Juan – Kóstolgatás és bevásárlás a piacon

 

Nem akarsz időt tölteni a főzőcskézéssel a nyaralásod alatt? Golfe-Juan-ban remek éttermeket találsz. Érdemes egy kicsit eltávolodni a turistás részektől, és ott betérni egy romantikus vacsorára valamelyik étterembe.

A Port Camille Rayon környékén sokféle konyhát fedezhetsz fel a hagyományos konyhától a tenger gyümölcseiig, van itt olasz, görög, pakisztáni, japán, vietnami és még sok más.

Golfe Juan - éttermek a tengerparton
Golfe Juan – éttermek a tengerparton

 

A belvárosban, a halászkikötő mögötti éttermek valamelyike is jó választás lehet. Ne tévesszen meg bisztró jellegük, minőségi alapanyagokból varázsolnak igazi házi ízeket a tányérodra.

 

Golfe-Juan 2 kikötővel is büszkélkedhet: a Port Pecheurs és a Port Camille Rayon

 

Le Port Pecheurs – Halászkikötő

Vagy „régi kikötő” (vieux port), ahogy a helyiek emlegetik, itt találhatók a halászhajók és a hajózási klub (club nautique). Hétfő kivételével minden reggel friss halat vásárolhatsz maguktól a halászoktól. Halak és tengeri herkentyűk egyenesen a tengerből – kell ennél frissebb?

Golfe Juan kikötői - Port Pecheurs és Port Camille Rayon
Golfe Juan kikötői – Port Pecheurs és Port Camille Rayon

 

Az új kikötő – Port Camille Rayon

Ahogy az már lenni szokott a Cote d’Azur-i kikötők többségében, itt is megcsodálhatunk a kicsi hajótól a luxus jachtig mindenféle vízi járművet.

 

…és végül Golfe-Juan strandjai:

Golfe Juan strandjai
Golfe Juan strandjai

 

Golfe-Juan után tovább haladva nyugatnak végül megérkezünk a filmfesztiváljáról (is) híres Cannes városába!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük