fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Az olasz riviéra legszebb partjai

Az olasz riviéra legszebb partjai egy több mint 200 km hosszú partszakaszon találhatók kiváló turisztikai infrastruktúrával, egyedülálló természeti adottságokkal és kellemes klímával.

Ez az, ami Liguriát valóban egyedülálló és csábító úti céllá teszi. Összeszedtük Neked a ligur tengerpart, az olasz riviéra legszebb partjait, amelyeket nem szabad kihagynod, ha a térségben nyaralsz.

 

1. Alassio

Olaszországban rengeteg csodálatos és felszerelt üdülőhelyet látogathat meg, amelyek kifogástalan infrastruktúrájukkal, szórakoztatásuk széles választékával és csábító áraikkal vonzanak. A nyaralás egyik legvonzóbb helye az Alassio Beach.

Homokos partja, meleg tengere és turisztikai infrastruktúrája évente találkozik a világ különböző országaiból érkező boldog utazókkal, akik nagy örömmel pihennek a szárazföldön és a vízben. Alassio strandja egyedülálló lehetőség arra, hogy meglátogassa Olaszország paradicsomi szegletét, ahol minden kellemes és felejthetetlen időtöltést szolgál.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Alassio
San Remo és Portofino mellett Alassio már az 1960-as években is az elegáns társaságok kedvelt üdülőhelye volt. Bordigherában és Alassióban is régi nemesi szállodák és nyári villák állnak még az árnyas parkokban, és tanúskodnak a letűnt idők pompájáról.

 

Alassio-ban a középkori erődtorony, Torrione Saraceno mellett a körülbelül 1000 éves Torre di Vegliasco is megér egy látogatást. Egy másik népszerű találkozóhely a Muretto di Alassio fal. Ernest Hemingway volt az egyik első híresség, akinek 1951-ben művészien díszített csempét helyeztek el ezen az Aassio városi parkjában található erődítmény falán. Ma már több száz ilyen híresség aláírása található ott.

 

2. Albenga

Albenga egy szokatlan tengerpart, ami mindig lenyűgöz. Ez az egyik legvonzóbb kisváros a ligur partok mentén. Nem csupán a tengerpartja vonzó, de maga a városka is megér egy misét. Albenga múltjának nyomait az óvárosban álló középkori falak még mindig őrzik és jól látható az eredeti római település rácsos szerkezete is.

A város központja a Piazza San Michele, ahol az elegáns katedrális is áll. Ennek nagy része a XI. században épült, majd a XIV. században kibővítették. Nem messze tőle található a Museo Civico Ingauno, ahol számos római emlék látható, köztük egy eredeti mozaikpadló.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Albenga
Albenga a középkorban püspöki székhely volt, híres középkori katedrálisa

 

3. Baia dei Saraceni

A Baia dei Saraceni Finale Ligure gyönyörű strandjának közelében található. Elképesztően tiszta, kavicsos és homokos tengerpart, tiszta tenger, enyhén mélyülő víz, lélegzetelállító táj, itt minden a nyaralók kényelmét szolgálja. Van itt nyugágy, napernyő, zuhany, mindenféle vízi sportolási lehetőség kölcsönzővel, szállodák, éttermek…. Minden adott egy kellemes pihenéshez!

Az olasz riviéra legszebb partjai | Baia dei Saraceni
Az olasz riviéra legszebb partjai | Baia dei Saraceni

 

4. Balzi Rossi

A Balzi Rossi strandot a liguriai tengerpart egyik legjobb és legrangosabb strandjának tartják. Ez nem csak tengerpart, ez a festői tájak és a kiváló infrastruktúra, a kényelem és a kiváló szolgáltatás, a modern szórakozás és a csendes pihenés harmonikus kombinációja.

A Balzi Rossi lenyűgöző színe mellett a turistákat vendégszerető lakosok és napos idő fogadja. A csodálatos Olaszország e pompás szegletében nincs helye a rossz hangulatnak és a problémáknak.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Balzi Rossi
Balzi Rossi

 

5. Bordighera

Bordighera egy Franciaországhoz közel található strand, amely minden évben sok-sok nyaralót vonz. Bordighera tengerpartján mindent megtalálsz, amire szükséged van egy kellemes nyaraláshoz. Kedvedre lesz a strand infrastruktúrája, a kedvező időjárás, a szolgáltatás minősége, valamint a mozgalmas éjszakai élet, mely nélkül sok turista nem tartja teljesnek a nyaralást.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Bordighera
Az olasz riviéra legszebb partjai | Bordighera

 

6. Diano Marina

A Diano Marina strandján minden turista megkapja azt, amiről oly régóta álmodott. Ez a liguriai tengerpart egyik legszebb strandja. A helyiek vendégszerető légköre és nyitottsága, a strand kiváló infrastruktúrája évente rengeteg turistát vonz.

A Diano Marina remek lehetőség arra, hogy elvonulj a nyüzsgéstől, elmerülj a boldogság és a nyugalom világában, élvezd a csodálatos panorámát és a jól megérdemelt nyaralást.

Az olasz riviéra legszebb partjai |  Diano Marina
Az olasz riviéra legszebb partjai | Diano Marina

 

7. Camogli

Camogli egy frekventált strand, amely a legigényesebb turisták számára is teljes örömöt fog okozni. Maga a városka gyönyörű látványt nyújt a tenger felől – színes házai nem sziklafalra tapadnak, ahogy azt a Cinque Terre emblematikus falvai teszik, hanem maguk képeznek pasztellszínek ritmusában vibráló falat a Földközi-tenger és az ég kékje között.

A tradicionális halászfaluban kevés vízszintes hely állt rendelkezésre, így az évszázadok alatt a helyiek keskeny, de öt vagy akár nyolc emelet magas házakat emeltek, élénk színekkel ellensúlyozva a keskeny sikátorok félhomályát.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Camogli
Csak körül kell nézni, hogy rájöjjünk, ez egy varázslatos hely! A növényzetben gazdag hegycsúcsoktól (köztük a Portofino csúcsától) körülvett Camogli és strandja a Liguriai Riviéra szépségének és romantikájának jelképe.

 

8. Lerici

A Lerici strand romantikus öröm nemcsak szerelmes pároknak, hanem mindenkinek, aki szeretné élvezni a hely szépségét, a nyugalmat és a csendet. Lerici a Költők öblének keleti partján fekszik, Portovenere-vel szemben.

Nagyon szép város kellemes tengerparti sétánnyal, a kikötőben horgonyzó halászhajókkal és vitorlásokkal, egy bárokkal és éttermekkel teli főtérrel, sikátorokkal és az egész város látképét meghatározó várral. Ez a környék évszázadokon keresztül inspirálta a nemzetközi és olasz művészeket.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Lerici
Az olasz riviéra legszebb partjai | Lerici

 

9. Spiaggia Tre Ponti

A Spiaggia Tre Ponti strand hosszú évk óta vonzza a turistákat festői környezetével, zöld dombjaival, modern infrastruktúrájával, valamint a különféle vízi és sporttevékenységek bőséges tárházával.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Spiaggia Tre Ponti
Spiaggia Tre Ponti

 

10. Portofino

Portofino az olasz kisvárosok esszenciája – megvan benne az Amalfi-part vadregényes környezete, a Cinque Terre színes házai, és az olasz Riviéra minden eleganciája – mégsem hivalkodó, igazán hangulatos és szívmelengető hely.

Portofino az olasz gazdagok nyaralóhelye.Strandja igazi békét és boldogságot áraszt. Itt pihenhetsz, belevetheted magad a hihetetlen tájak hangulatába, a természet és a turisztikai infrastruktúra harmonikus kombinációjába.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Portofino
Portofino

 

11. Pietra-Ligure

Mit szólnál hozzá, ha kiléphetnél a taposómalomból, és jegyet válthatnál a paradicsomba? Pietra-Ligure erre a legtökéletesebb hely, ahol kristálytiszta a tenger, rendezett a tengerpart és minden a kikapcsolódásodat szolgálja. Pietra Ligure Észak-Olaszország egyik legnépszerűbb nyári üdülőhelye, Liguria régióban.

A híres fürdőváros minden évszakban népszerű turisztikai célpont. A szép történelmi központ, szűk utcáival, templomával és a sziklás zátonyon álló vár romjaival vonzza a turistákat. Bár a város történelmi központja nem túl nagy, de hangulata elvarázsol. A másik vonzereje a tengerparti sétány, amely pálmafákkal, hangulatos kávézókkal, éttermekkel, bárokkal és üzletekkel van tele.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Pietra-Ligure
Az olasz riviéra legszebb partjai | Pietra-Ligure

 

12. Rapallo

Rapallo egyike a Ligur-tengerpart gyönyörű régimódi üdülőhelyeinek. Homokos strandja pihentető nyaralást és remek kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A város látványosságai közül kiemelkedik a kikötő és a tengerparti sétány, valamint a középkori kastély. Utóbbit a kalózok ellen építették a XVI. században, de ma már csak kiállításokra használják.

Rapallo városára a magasból tekint le a 612 méteren található Montallegro-i Miasszonyunk szentély, ahová már a Rapallói-öbölre nyíló kilátásért is megéri felmenni. Ez Liguria egyik legnagyobb kegyhelye, ahová nagyon sok zarándok látogat el, különösen július első három napján a szent tiszteletére rendezett felvonulásokon.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Rapallo
Rapallo

 

13. San Remo

A Sanremo fantasztikus kombinációja a kimért és zajos pihenésnek, a páratlan tájaknak, panorámás kilátással és félreeső sarkokkal, valamint a sokféle szórakozási lehetőséggel. Sanremo, a Belle Époque társaság egykori megtestesítője, a Riviéra nyári frissességének nosztalgikus hangulatával.

Sanremo óvárosa nagyon szép, a Virágok Riviériájának legismertebb városa. Különösen ismert Sanremo „Kasbah”-nak nevezett keleties negyede, tele sikátorokkal és átjárókkal a La Pignának nevezett óvárosban. Világszerte ismert a sanremói kaszinó, valamint a Riviera dei Fiori (Virágos part), amely a szegfűiről, rózsáiról és virágpiacáról nevezetes.

Az olasz riviéra legszebb partjai | San Remo
San Remo (vagy Sanremo)

 

14. Santa Margherita Ligure

Santa Margherita Ligure egy régimódi nyaralóhely az olasz riviérán elegáns és általában drága szállodákkal, éttermekkel és boltokkal. A város és környéke tele van kellemes strandokkal. Ezek főleg fizetős magánstrandok, de számos ingyenes strand is a rendelkezésünkre áll. Santa Margherita Ligure a legjobb kiindulópont a Portofinói-félsziget körbejárásához.

Érdemes egy sétát tenni a szépen renovált házak között, aztán pedig a nagy kikötőben, ahol ütött-kopott halászcsónakok és milliós jachtok sorakoznak egymás mellett. A tengerparti parkban két érdekes szobrot is láthatunk: Kolumbusz Kristóf szobrát, aki ebben a régióban született, és Vittorio Emanuele II szobrát, aki az egyesült Olaszország első királya volt.

Az olasz riviéra legszebb partjai | Santa Margherita Ligure
Santa Margherita Ligure

 

15. San Fruttuoso

San Fruttuoso falucska elképesztő helyen található, a Portofinói-félsziget egy eldugott öblében, dombokkal és erdőkkel körbevéve, mindentől távol. A közvetlenül a tengerparton álló Abbazia San Fruttuoso di Capodimonte Apátságot bencés szerzetesek építették a XX. században. Később a Doria család tulajdonába került, ők építették a négyzetes őrtornyot is a XVI. században.

Évszázadokon keresztül nem volt itt strand, a csónakokat az árkádok alatt kötötték ki. Még ma is láthatunk itt halászhajókat. Az apátság mellett találjuk az apró halászfalut, néhány éttermet és két csodálatos strandot kristálytiszta vízzel. Az apátság és a torony meg is látogatható, a belépőjegy néhány euróba kerül. A nyitva tartási idő szezontól függően változik.

Az olasz riviéra legszebb partjai | San Fruttuoso
San Fruttuoso | A búvárkodás szerelmesei ne hagyják ki a lehetőséget, és merüljenek alá, hogy megnézzék a mélység Krisztusát, Guido Falletti 1954-ben az öböl alján, 15 méter mélyen a víz alatt elhelyezett művét

 

Az olasz riviéra legszebb partjai után fedezd fel velünk a francia riviéra, a Cote d’Azur legszebb strandjait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük