fbpx
csütörtök, május 23Kedvcsináló ötletek

Tenerife strandjai és legszebb partszakaszai

Az Atlanti óceán közepén található Kanári szigetcsoport mindegyik szigete – Tenerife, Grand Canaria, El Hierro, La Gomera, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma – természetileg más és más. Tenerife a legnagyobb sziget, és egyben a egyik legváltozatosabb is, egyfajta természeti paradicsom.

Ahogy ismerkedünk a szigettel, úgy fedezzük fel a különféle partszakaszokat, és sajátos mikroklímájukat.

 

Nemcsak Tenerife strandjai és partszakaszai változatosak, de időjárása is. A déli parton izzadunk, de mire feljutunk a Teide-re, jól esik egy könnyű pulcsi. Verőfényes napsütésben indulunk Los Cristianos-ból, de felhő és eső fogad Puerto de la Cruz-ban…

 

TENRIFE PARTSZAKASZAI

Tenerife déli és északi része teljesen különbözik egymástól. A sziget madártávlatból leginkább egy kacsára emlékeztet.

tenerife felulnezet kacsa
Tenerife szigete felülnézetből – A „kacsa”

 

A délkeleti partszakaszhoz a hegyek nagyon közel vannak, és ez a rész inkább a spanyolok, kanári emberek által közkedvelt, illetve lakott. A partszakasz itt fekete kavicsos, homokos és sziklás. A hegyek főleg ősszel, télen és tavasszal zöldek, olykor havasak, nyáron kopárabb a táj, de fenyvesek és erdők a hegycsúcsok közelében is megtalálhatóak.

 

A Délkeleti rész kiemeltebb partszakaszai

playa LosRoques tenerife 1
A dél-keleti rész gyöngyszeme – Playa Los Roques

 

A déli, délnyugati rész inkább a turista zónába tartozik, a természet itt már teljesen más oldalát mutatja. Mediterrán bokrok, kaktuszok, és a turista negyedekben pálmafák tarkítják a tájat. Egyetlen mesterséges nagyobb területű zöld rész van itt, ez pedig Golf del Sur.

 

Tenerife strandjai – Déli, délnyugati kiemeltebb partszakaszok:

tenerife strandjai Callao Salvaje2
Tenerife strandjai – Callao Salvaje

 

Északon a táj kifejezetten szép, zöld a természet, mivel a sziget ezen része csapadékosabb. A földművelés itt más típusú, mint délen. Főleg trópusi gyümölcsösöket pl. narancsot és mandarint, banánt és szőlő t, valamint egyéb zöldségféléket termesztenek a helyiek.

Emellett folyamatosan virágzik a sziget északi része, ezért is nevezik Tenerifét az “örök tavasz szigetének”. A partszakasz itt sokkal sziklásabb,olykor 50 – 150 méteres sziklákat is lehet látni. Ugyanakkor a települések környékén nem ritka a homokos partszakasz.

 

Északi partszakasz

punta del hidalgo
Punta del Hidalgo – Tenerife Észak

 

Tenerife legszebb strandjairól itt olvashatsz bővebben >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük