fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Tenerife északi része – Puerto de la Cruz és Orotava

Tenerife északi része – A közel 2 hónapos karanténból kiszabadulva alig vártuk már, hogy újabb kirándulásokat tehessünk a szigeten.

Ismét Tenerife északi része a célpont. Ezúttal két városba látogatunk el. Gyere velünk La Orotava-ba és Puerto de la Cruz-ba >>

 

Tenerife északi része – La Orotava

Egy újabb fantasztikus kirándulási célpont Tenerife szigetének északi részén. La Orotava 400 m magasan, az Orotova-völgyben fekvő régi város. Szép óváros, sok templom és monostor, elegáns régi házak és szép kertek otthona. A város megtartotta régi stílusát, egyedi atmoszférája és építészeti megoldásai vannak.

Tenerife eszaki resze tenerife laorotava
Tenerife északi része – La Orotava

 

La Orotava leghíresebb nevezetességei a Casas de los Balcones, a Calle San Fransiscón álló 17. századi faerkélyes házak. La Orotava központja a Plaza de la Constitución, ahonnan szép a kilátás is a városra.

A központban érdemes sétálni a teraszosan kialakított, gyönyörű Jardines Victoria parkban is, ahonnan a kilátás is remek. Aki be szeretné járni a várost, annak meredek emelkedőkön való gyaloglásra kell készülnie.

la orotava panorama
La Orotava – egy kis ízelítő

 

Puerto de la Cruz

A 29 ezres lakosú Puerto de la Cruz Tenerife északi részének fő üdülőhelye. Modern köztéri alkotásai egyedi megjelenést kölcsönöznek a volt halászfalunak. Tenerife több más városától eltérően Puerto de la Cruz sikeresen megtartotta eredeti építészeti stílusát, és báját. Pálmafás promenádok, a sok zöld, a bevásárlóutcák, kis utcácskák, sok szép, régi templom mind-mind Puerto de la Cruz sármjának részei.

puerto de la cruz tengerpart
Puerto de la Cruz -a belvárostól csak néhány lépés a tengerpart

 

Ebben a hangulatos, igen szép városban található a Loro Parque, és egy gyönyörű botanikus kert (Jardín Botaníco) is.

Szép a fennsíkon található, csodás kilátást kínáló Parque Taoro park is, ahol vízesések, kutak, és éttermek is vannak, valamint egy 4 Eurós belépőért megtekinthető, tavakkal teli vízikert (Jardín Aquático).

parque taoro puerto de la cruz
Parque Taoro – Puerto de la Cruz

 

Így Puerto de la Cruz ideális azoknak, akik elegáns, tartalmas tenerifei nyaralásra vágynak. A déli nyaralóhelyeknél sokkal csendesebb, nyugodtabb üdülőhely. Errefelé a szállások is olcsóbbak, mint a déli üdülőhelyeken, ugyanazon az áron magasabb kategóriás, jobb helyen szállhatsz meg. Autentikus, tipikus spanyol rész, Playa de las Americas-szal ellentétben.

Itt részesei lehetünk a spanyol kultúrának, a spanyol ételeknek, ez nem egy homogenizált, teljes mértékig csak nyaralásra kihegyezett város. A strandok fekete homokosak. Kiemelten érdemes ellátogatni a Costa Martianez-re, amely egy mesterségesen kialakított strandrész, valamint a Playa Jardin-ra. Ez egy fekete, vulkanikus homokkal borított rengeteg növénnyel és virággal tarkított strand.

Lago Martiánez
Lago Martiánez

 

Playa Jardin Puerto de la Cruz
Playa Jardin – Puerto de la Cruz

 

Puerto de La Cruz-ból több irányban is kirándulhatsz tovább. Kelet felé haladva érdemes megállni La Laguna-ban és a fővárosban, Santa Cruz-ban. Persze akkor már vétek lenne kihagyni a sziget egyik legszebb strandját, a Playa Las Teresitas-t.

Playa Las Teresitasjpg
Playa Las Teresitas

 

Nyugat felé gyorsan elérhető célpont az ezeréves sárkányfáról híres Icod de los Vinos, és Garachico természetes sziklamedencéi.

Icod de los Vinos sarkanyfa
Icod de los Vinos – az ezeréves sárkányfa

 

Ennél több kalandra vágysz! Az is megoldható. Akkor irány a Teide közel 4.000 méteres csúcsa!

Teide Tenerife
A Teide

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük