fbpx
péntek, április 19Kedvcsináló ötletek

Látnivalók Tenerifén – Santa Cruz de Tenerife, a főváros

Látnivalók Tenerifén – Santa Cruz de Tenerife a sziget fővárosa. Ide érkeztünk meg január 2-án a komppal, majd később ügyintézés miatt tettünk egy-két gyors látogatást a városban. Itt az ideje, hogy alaposabban feltérképezzük a helyet.

 

Látnivalók Tenerifén – Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife a sziget fővárosa, valamint Las Palmas-szal megosztva a Kanári-szigetek fővárosa. 206 ezren lakják, az elővárosi területekkel együtt 503 ezer a lakossága – a sziget lakóinak több mint fele ezen a részen él.

latnivalo tenerifen santa cruz de tenerife fovaros
Santa Cruz de Tenerife, a főváros

 

Innen indulnak és ide érkeznek a kompok La Palma, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro szigeteiről, valamint Spanyolország szárazföldi részeiről (Huelva, Cádiz), és itt tartják a látványos karnevált is.

látnivalók tenerifén karnevál santa cruz de tenerife
Látnivalók Tenerifén karnevál – Santa Cruz de Tenerife, a sziget fővárosa

 

Santa Cruz a sziget egyetlen nagyvárosi hangulatú helye, nyüzsgő, pezsgő város, remek éjszakai élettel. Santa Cruz de Tenerife remek hely vásárlásra, nagy bevásárlóközpontok vannak a buszállomás környékén.

latnivalok tenerifen santa cruz de tenerife centro ciudad
Santa Cruz de Tenerife – a pezsgő belváros, ahol minden kapható

 

Santa Cruz de Tenerife nevezetességei, többek között: a barokk Iglesia de San Fransisco templom, a 2004-2006 között épült, 102 méter magas Torres de Santa Cruz ikertornyok (sok felhőkarcolótól eltérően nem irodaház, hanem lakások vannak benne), és a modern, expresszionista stílusban, 1997-2003-ig épült Auditorio de Tenerife koncertterem.

santa cruz de tenerife auditórium
Santa Cruz de Tenerife – Auditórium

 

A város értékes, érdekes múzeuma a Museo de la Naturaleza y el Hombre, múmiákkal, történelmi emlékekkel. A modern művészet kedvelőinek tetszését pedig a Tenerife Espacio de las Artes (TEA) múzeum műalkotásai fogják elnyerni.

Érdemes megnézni valamelyik reggel a színes és autentikus Mercado de Nuestra Senora de Africa piacot is, ahol mindenféle finomság kapható. Ez a hely tagadhatatlanul az egyik kedvencünk lesz ebben a városban. Vasárnaponként körülötte bolhapiac is működik, sajnos ez látogatásunk idején még nem indult be újra a járvány óta, de ami késik, az nem múlik…

Santa Cruz piac Mercado de Nuestra Senore de Africa
Santa Cruz piac – Mercado de Nuestra Senore de Africa

 

A városhoz közel található a sziget legszebb strandja is, a lejjebb bemutatott Playa de las Teresitas. Maga Santa Cruz de Tenerife ugyanakkor nem egy kifejezett nyaralóhely.

 

A szép strandon kívül van még sok más, innen viszonylag gyorsan elérhető nevezetesség, mint például Puerto de la Cruz és a Loro Parque, Icod de los Vinos és az ezeréves sárkányfa, La Laguna, a korábbi főváros, vagy akár az Anaga erdői.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük