fbpx
Kezdőlap Spanyolország Tenerife Karantén lakóautóban

Karantén lakóautóban

Közel 2 hónap karantén lakóautóban – január 2-án érkeztünk meg Tenerifére, és pár hétre rá megérkezett a korona vírus és a karantén is. Kezdetben csak 2 hétről volt szó, de ebből Tenerifén közel 2 hónap szigorú karantén lett. Milyen a karantén lakóautóban? Elmeséljük… és megosztunk Veled más, járvánnyal kapcsolatos gondolatokat, kérdéseket!

Az év első heteit azzal töltöttük, hogy belakjuk új állomáshelyünket, Tenerifét, ahová január 2-án érkeztünk komppal. Meleg, napsütés, fürdőzés az óceánban – egyszóval felhőtlen boldogság.

Aztán egyszer csak jött a hír, hogy karantén alá vontak egy egész szállodát itt a szigeten a korona vírus miatt… Innen már csak pár nap telt el, aztán március 12-én bezárták az iskolákat, március 13-án Trump lezárta az USA-t, és egy “itt a világvége, gyorsan vásároljunk fel mindent, amit csak kapni lehet a boltokban” hétvégét követően március 16-tól karanténba került az egész sziget, így mi is.

Az első héten még türelemmel terelgették az utcán csellengőket a rendőrök, de nem telt bele még egy hét, és már katonai erőket, ordibátoros autókat, polgárőrséget, drónokat, stb. bevetve biztosították, hogy mindenki otthon maradjon.

Aztán a kezdeti 2 hétből lett 4, majd 6, aztán már nem számoltuk… Csak a legközelebbi boltba, és a legközelebbi patikába lehetett elmenni, és oda is csak egyedül. Séta, sport, bicikli, strandolás, üldögélés a padon, vagy ne adja isten a lakóautó előtt TELJESEN KIZÁRVA, egyedül a kutyatulajdonosok kaptak egy kis mozgásszabadságot, bár a legdurvább időszakban nekik is csak a legrövidebb “pisi-kaki” kör volt engedélyezett… és hogyan érték el a szabályok betartását? Jó sok és vaskos büntetéssel!

Bármit is gondol(t)unk a járvány valódiságáról, a fokozott karhatalmi jelenlét az utcákon minket is rákényszerített a szabályok betartására. Tetszett, nem tetszett, kesztyűt húztunk a bolt bejáratánál, és a mai napig maszkot hordunk, ahol kötelező, és elviseljük a logikátlanabbnál logikátlanabb döntések következményeit…

Ettől eltekintve sokban nem változott az életünk, hisz évek óta kis négyzetméteren élünk szeretetben, vitamint szedünk, vigyázunk az egészségünkre… Évek óta online dolgozunk, így a munka folyamatos volt, csak a napi rendszeres mozgás hiányzott nagyon, főként az első 2, lakóautóban töltött hét után.

…és még egy dolog hiányzott nagyon: riogatás, pánik- és félelemkeltés helyett a korrekt tájékoztatás!

Az alábbiakban megosztjuk Veled egy francia természetgyógyász járvánnyal kapcsolatos gondolatait, és felvetéseit (forrás: facebook). A karantén alatt bennünk is felmerültek ezek a kérdések, és értetlenül álltunk a kormányok “tehetetlensége”, és a médiából áradó félretájékoztatás előtt.

“A pandémia kellős közepén napról napra egyre irritálóbb, hogy a média nem magyarázza el immunrendszerünk működését.
Folyamatosan arra kapacitálnak minket, hogy külső segítséghez, eszközökhöz forduljunk védelmünk érdekében: vegyünk maszkot, alkoholos kézfertőtlenítő gélt… csak azt felejtik el közölni velünk, hogy ezeket az etanol alapú géleket nem szabadna naponta többször, és folyamatosan használni, mert megszüntetik testünk elsődleges védvonalát: bőrünk vírusok ellen védő bevonatát. (Ehhez hozzájárul az is, hogy az elmúlt években egyre több antibakteriális terméket használunk, valamint a baktériumok immunitásunkban betöltött szerepét félreértjük, aminek következményeképp testünk évről évre érzékenyebbé válik.)

karanten lakoautoban immunrendszer
Karantén lakóautóban – megelőzés vagy világméretű karatén? Immunrendszer erősítése vagy gyógyszerek?

Minél többet használjuk ezeket az alkohol-alapú géleket, annál áteresztőbbek és epidermálisan érzékenyek a vírusok… Használjuk inkább a klasszikus szappant!

Ezután a média beszámol majd nekünk egy olyan megoldásról, amely szintén kívülről jönne: egy jövőbeli gyógyszeres kezelésről vagy egy oltásról, amelyek forgalomba hozatali engedélyeztetését elhanyagolják a “vészhelyzet+ miatt (megjegyz.: járvány idején az engedélyeztetés gyorsabb, és nem olyan szigorú…).

Mikor magyarázták el a lakosság számára, hogy mindenki képes természetes úton megerősíteni az immunrendszerét (fiatalok esetében) néhány nap vagy néhány hét alatt? Ez minden bizonnyal nem akadályozná meg a vírus terjedését, de erősítené a védekező képességünket, ezzel csökkentené a súlyos esetek arányát, és sokkal gyorsabban gyógyulást eredményezne otthon.

Az információs csatornák miért nem fókuszálják idejük 95%-át több héten keresztül ennek a témának? Miért nem beszélnek ezeken a platformokon egészségügyi szakemberek – természetgyógyászok, táplálkozás szakértők, stb. -, akik hatalmas információs és prevenciós (megelőzési) munkát végezhetnének el a nyilvánosság körében, tehermentesítve ezzel is az orvosokat?

Miért nem figyelmeztetjük az embereket, hogy a “szemétevés” – itt elsősorban, az iparilag feldolgozott, agyonfinomított termékekre gondolok – az első dolog, ami lerombolja az immunitásunkat? Hogy immunrendszerünk hatékonysága szorosan összefügg a bélflóránk minőségével (és ennélfogva az általunk fogyasztott étel minőségével)?
Épp ezért a friss, nyersen fogyasztott idényzöldségek és idénygyümölcsök a legjobb módja az immunitáshoz szükséges ásványi készleteink gyors feltöltésének.

Miért nem magyarázzuk el, hogy a böjt alig 3 nap alatt megerősíti az immunrendszert?

Miért nem beszélünk a hideg zuhany előnyeiről, ami néhány nap alatt megnöveli az egyes T-limfociták szintjét?

Miért nem magyarázzuk el, hogy az olyan növények, mint például a lóhere, astraga, bodza, … koncentrált formájukban néhány hét alatt növelik az immunvédelmet?

Miért nem beszélünk az antivirális illóolajok hatékonyságáról? A nagy dózisukban bevitt C-vitaminról, és ásványi anyagokról, mint pl. a cink és a szelén?

Miért nem beszélünk a fizikai aktivitás fontosságáról és a közelmúltbeli tanulmányokról, amelyek bizonyítják a jóga gyors hatékonyságát az immunrendszer erősítésében?

Miért nem magyarázzuk el, hogy a félelem immunszuppresszív (elnyomja az immunrendszert)? Ez azonban az egyetlen olyan érzelem, amelyet a fősodrású média jelenleg közvetít… egy olyan szorongási szint, amely naponta gyengít téged…

Miért nem magyarázzuk meg az embereknek, hogy bennük van a lehetséges védekezés és gyógyulás, ami végtelenül erősebb, mint a világ bármely gyógyszere, és gyorsan aktiválható? A testünk egy igazi gyógyítógép.

Ebben az időszakban, amikor végre van időnk, itt az ideje érdeklődni saját működésünk iránt, igénybe venni személyes erőnket, átvenni az egészségünk és jövőnk irányítását.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

7 LÉPÉS AZ EGO BEFOLYÁSÁNAK LEGYŐZÉSÉRE

EGO BEFOLYÁSÁNAK LEGYŐZÉSE 7 lépésben - Ebből a videóból megtudhatod, mi az a 7 javaslat, amelyek segítségedre lesznek, hogy túllépj az önteltség mélyen gyökerező...

Tenerifei ízek – Almogrote

Tenerifei ízek | Az almogrote kemény sajtokból, paprikából, olívaolajból, fokhagymából készülő feltét, amelyet főként pirított kenyérre kenve tálalnak. Az étel La Gomera szigetéről -...

Tenerifei ételek – Papas arrugadas con mojo

Tenerifei ételek | Ha tenerifei nyaralásodból hazatérvén nosztalgiával gondolsz a pikáns mártással (mojo picón) tálalt „ráncos” krumplira (papas arrugadas), az itt található recept alapján...

Tenerife – Különleges ételek, amelyeket ki kell próbálnod

Tenerife - különleges ételek | Ha meg akarod ismerni Tenerife lelkét, és a kanári emberek kultúráját, feltétlenül el kell merülnöd legalább egy kicsit a...

Karantén lakóautóban

Közel 2 hónap karantén lakóautóban - január 2-án érkeztünk meg Tenerifére, és pár hétre rá megérkezett a korona vírus és a karantén is. Kezdetben...

Nyomj egy like-ot! Köszönjük...