fbpx
szerda, március 22Kedvcsináló ötletek

Karantén lakóautóban

Közel 2 hónap karantén lakóautóban – január 2-án érkeztünk meg Tenerifére, és pár hétre rá megérkezett a korona vírus és a karantén is. Kezdetben csak 2 hétről volt szó, de ebből Tenerifén közel 2 hónap szigorú karantén lett.

Milyen a karantén lakóautóban? Elmeséljük… és megosztunk Veled más, járvánnyal kapcsolatos gondolatokat, kérdéseket!

 

Az év első heteit azzal töltöttük, hogy belakjuk új állomáshelyünket, Tenerifét, ahová január 2-án érkeztünk komppal. Meleg, napsütés, fürdőzés az óceánban – egyszóval felhőtlen boldogság.

 

Karantén lakóautóban - Tenerife déli részének felfedezése, még a karantén előtt
Karantén lakóautóban – Tenerife déli részének felfedezése, még a karantén előtt

 

Aztán egyszer csak jött a hír, hogy karantén alá vontak egy egész szállodát itt a szigeten a korona vírus miatt… Innen már csak pár nap telt el, aztán március 12-én bezárták az iskolákat, március 13-án Trump lezárta az USA-t, és egy „itt a világvége, gyorsan vásároljunk fel mindent, amit csak kapni lehet a boltokban” hétvégét követően március 16-tól karanténba került az egész sziget, így mi is.

Az első héten még türelemmel terelgették az utcán csellengőket a rendőrök, de nem telt bele még egy hét, és már katonai erőket, ordibátoros autókat, polgárőrséget, drónokat, stb. bevetve biztosították, hogy mindenki otthon maradjon.

Aztán a kezdeti 2 hétből lett 4, majd 6, aztán már nem számoltuk… Csak a legközelebbi boltba, és a legközelebbi patikába lehetett elmenni, és oda is csak egyedül. Séta, sport, bicikli, strandolás, üldögélés a padon, vagy ne adja isten a lakóautó előtt TELJESEN KIZÁRVA, egyedül a kutyatulajdonosok kaptak egy kis mozgásszabadságot, bár a legdurvább időszakban nekik is csak a legrövidebb „pisi-kaki” kör volt engedélyezett… és hogyan érték el a szabályok betartását? Jó sok és vaskos büntetéssel!

Bármit is gondol(t)unk a járvány valódiságáról, a fokozott karhatalmi jelenlét az utcákon minket is rákényszerített a szabályok betartására. Tetszett, nem tetszett, kesztyűt húztunk a bolt bejáratánál, és a mai napig maszkot hordunk, ahol kötelező, és elviseljük a logikátlanabbnál logikátlanabb döntések következményeit…

Ettől eltekintve sokban nem változott az életünk, hisz évek óta kis négyzetméteren élünk szeretetben, vitamint szedünk, vigyázunk az egészségünkre… Évek óta online dolgozunk, így a munka folyamatos volt, csak a napi rendszeres mozgás hiányzott nagyon, főként az első 2, lakóautóban töltött hét után.

…és még egy dolog hiányzott nagyon: riogatás, pánik- és félelemkeltés helyett a korrekt tájékoztatás!

Az alábbiakban megosztjuk Veled egy francia természetgyógyász járvánnyal kapcsolatos gondolatait, és felvetéseit (forrás: facebook). A karantén alatt bennünk is felmerültek ezek a kérdések, és értetlenül álltunk a kormányok „tehetetlensége”, és a médiából áradó félretájékoztatás előtt.

 

„A pandémia kellős közepén napról napra egyre irritálóbb, hogy a média nem magyarázza el immunrendszerünk működését.

Folyamatosan arra kapacitálnak minket, hogy külső segítséghez, eszközökhöz forduljunk védelmünk érdekében: vegyünk maszkot, alkoholos kézfertőtlenítő gélt… csak azt felejtik el közölni velünk, hogy ezeket az etanol alapú géleket nem szabadna naponta többször, és folyamatosan használni, mert megszüntetik testünk elsődleges védvonalát: bőrünk vírusok ellen védő bevonatát. (Ehhez hozzájárul az is, hogy az elmúlt években egyre több antibakteriális terméket használunk, valamint a baktériumok immunitásunkban betöltött szerepét félreértjük, aminek következményeképp testünk évről évre érzékenyebbé válik.)

karanten lakoautoban immunrendszer
Karantén lakóautóban – megelőzés vagy világméretű karatén? Immunrendszer erősítése vagy gyógyszerek?

 

Minél többet használjuk ezeket az alkohol-alapú géleket, annál áteresztőbbek és epidermálisan érzékenyek a vírusok… Használjuk inkább a klasszikus szappant!

Ezután a média beszámol majd nekünk egy olyan megoldásról, amely szintén kívülről jönne: egy jövőbeli gyógyszeres kezelésről vagy egy oltásról, amelyek forgalomba hozatali engedélyeztetését elhanyagolják a „vészhelyzet+ miatt (megjegyz.: járvány idején az engedélyeztetés gyorsabb, és nem olyan szigorú…).

Mikor magyarázták el a lakosság számára, hogy mindenki képes természetes úton megerősíteni az immunrendszerét (fiatalok esetében) néhány nap vagy néhány hét alatt? Ez minden bizonnyal nem akadályozná meg a vírus terjedését, de erősítené a védekező képességünket, ezzel csökkentené a súlyos esetek arányát, és sokkal gyorsabban gyógyulást eredményezne otthon.

Az információs csatornák miért nem fókuszálják idejük 95%-át több héten keresztül ennek a témának? Miért nem beszélnek ezeken a platformokon egészségügyi szakemberek – természetgyógyászok, táplálkozás szakértők, stb. -, akik hatalmas információs és prevenciós (megelőzési) munkát végezhetnének el a nyilvánosság körében, tehermentesítve ezzel is az orvosokat?

Miért nem figyelmeztetjük az embereket, hogy a „szemétevés” – itt elsősorban, az iparilag feldolgozott, agyonfinomított termékekre gondolok – az első dolog, ami lerombolja az immunitásunkat? Hogy immunrendszerünk hatékonysága szorosan összefügg a bélflóránk minőségével (és ennélfogva az általunk fogyasztott étel minőségével)?
Épp ezért a friss, nyersen fogyasztott idényzöldségek és idénygyümölcsök a legjobb módja az immunitáshoz szükséges ásványi készleteink gyors feltöltésének.

Miért nem magyarázzuk el, hogy a böjt alig 3 nap alatt megerősíti az immunrendszert?

Miért nem beszélünk a hideg zuhany előnyeiről, ami néhány nap alatt megnöveli az egyes T-limfociták szintjét?

Miért nem magyarázzuk el, hogy az olyan növények, mint például a lóhere, astraga, bodza, … koncentrált formájukban néhány hét alatt növelik az immunvédelmet?

Miért nem beszélünk az antivirális illóolajok hatékonyságáról? A nagy dózisukban bevitt C-vitaminról, és ásványi anyagokról, mint pl. a cink és a szelén?

Miért nem beszélünk a fizikai aktivitás fontosságáról és a közelmúltbeli tanulmányokról, amelyek bizonyítják a jóga gyors hatékonyságát az immunrendszer erősítésében?

Miért nem magyarázzuk el, hogy a félelem immunszuppresszív (elnyomja az immunrendszert)? Ez azonban az egyetlen olyan érzelem, amelyet a fősodrású média jelenleg közvetít… egy olyan szorongási szint, amely naponta gyengít téged…

Miért nem magyarázzuk meg az embereknek, hogy bennük van a lehetséges védekezés és gyógyulás, ami végtelenül erősebb, mint a világ bármely gyógyszere, és gyorsan aktiválható? A testünk egy igazi gyógyítógép.

Ebben az időszakban, amikor végre van időnk, itt az ideje érdeklődni saját működésünk iránt, igénybe venni személyes erőnket, átvenni az egészségünk és jövőnk irányítását.

 

…semmi sem tart örökké, így a karantén lakóautóban sem! Kiszabadulva a bezártságból nekilátunk felfedezni Tenerife szigetét, sőt még La Gomera-ra is átkirándulunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük