fbpx
péntek, április 19Kedvcsináló ötletek

Saját lakás és gyerek helyett utazni vágynak a fiatalok

A korábbi generációk és a mai fiatalok között a legnagyobb különbséget az életcélok jelentik: a hagyományos felnőttkori sikermércék – mint a gyerekvállalás, ingatlanvásárlás – egyáltalán nincsenek a prioritásaik között, vagy jóval későbbre halasztják azokat.

Ehelyett inkább utazni vágynak a fiatalok, bejárnák a világot (57%), vagy a közösségüket segítenék (46%) – derül ki a Deloitte kutatásából.

 

A jelenlegi globális gazdasági növekedés, terjeszkedés és lehetőségek ellenére a millenniumiak és a Z generáció nyugtalanságot és pesszimizmust fejez ki karrierjüket, életüket és az őket körülvevő világot illetően – derül ki a Deloitte nyolcadik éves millenniumi felméréséből.

Különösen az elmúlt két évben tapasztalható, hogy meredeken hanyatlott a válaszadók véleménye a gazdaságról, országuk társadalmi/politikai helyzetéről, valamint az olyan intézményekről, mint a kormány, a média és az üzleti élet.

Azok a szervezetek azonban, amelyek szebbé tehetik ezen generációk jövőjét, fényes jövőt jósolhatnak maguknak.

 

Utazni vágynak a fiatalok saját lakás és gyerekvállalás helyett 

Az 1983 és 1999 között születetteket magába foglaló Y és Z generáció úgy érzi, hogy baj van: a válaszadók mindössze 26 százaléka számít hazájában a gazdasági teljesítmény javulására, szemben a tavalyi 45 százalékkal.

Saját lakás és gyerek helyett utazni vágynak a fiatalok
Utazni vágynak a fiatalok saját lakás és gyerekvállalás helyett

A millenniumi generáció 71 százaléka elégedett vagy nagyjából elégedett azzal, ahogy a közösségi médiát fogyasztja, de tudja, hogy összességében boldogabb és egészségesebb lenne, ha kevesebbet vagy akár egyáltalán nem használná azt. Nagyon magas arányban, közel 80 százalékban pedig attól tartanak, hogy egyszer internetes csalók áldozatává válnak, illetve a vállalatok visszaélnek személyes adataikkal.

A közösségi média irányítja a fiatalok életét
A közösségi média irányítja a fiatalok életét

 

A Deloitte Millennial Survey 2019-es kutatása során 42 országban 13 416 fő 1983 és 1994 között született, diplomás, teljes munkaidőben, a versenyszférában dolgozó munkavállalót, valamint a Z generáció tagjai közül 10 országban 3009, 1995 és 1999 között született, mostanában diplomát szerző, vagy még most is felsőoktatásban tanuló válaszadót kérdeztek meg.

Forrás: nlc.hu

Utazni sokféleképpen lehet. Elindulhatsz gyalog, egy hátizsákkal, vonattal, lóháton, lakóautóval, repülővel… Néha csak elindulni nehéz, de aztán el sem tudod többé képzelni utazás nélkül az életed! Indulj el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük