fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Tenerife kirándulás – Los Gigantes és Masca

Eljött a kirándulások ideje! A megérkezésünket követő pár napban többször besétáltuk Tenerife déli részének legszebb strandjait és partszakaszait. Most motorra fel, hogy újabb területeket fedezzünk fel!

 

Los Cristianos-ból indulunk motoros túránkra, melynek első megállója a Hotel Marazul. Ez egy hatalmas üdülő komplexum, nagy parkkal, remek medencével, és egy saját stranddal, ahová igen kalandos a lejutás.

hotel marazul beach
Tenerife kirándulás – 1. megálló: Hotel Marazul és strandja

 

hotel marazul
Hotel Marazul – az itt lakóknak jó sok emelkedőt kell megmászniuk minden nap

 

Következő megállónk az Abama Hotel & Beach. Amikor megpillantjuk ezt a szállodát, olyan érzésünk van, mintha Ali baba világába lépnénk be. Vörös, keleties hatású hotel, rendezett parkok, luxus bungalók, a hotel saját strandjához pedig sikló visz le.

 

hotel arriba
Hotel Ritz-Carlton Amaba – egyenesen az 1001 éjszaka meséiből

 

hotel abama strand siklo
Hotel Abama – lejutás a strandra siklóval, a bátrabbak és edzettebbek használhatják a lépcsőt is 🙂

 

motoros kirandulas
Tenerife kirándulás motorral – Hotel Abama, a háttérben pedig „lefüggönyözött” banánültetvények

 

Utunk során érintjük Playa San Juan városkáját is, mely nyugodtabb, csendesebb, mint a Zóna. Ez egy szép, autentikus, spanyolos halászfalu, családi kikapcsolódásra tökéletes. Hosszú, fekete homokos, lassan mélyülő strandja ideális egy kis ejtőzésre, piknikre, fürdőzésre.

playa san juan tenerife
Tenerife kirándulás motorral úton a Los Gigantes felé – Playa San Juan

 

puerto de santiago los gigantes
Puerto de Santiago a Los Gigantes lábánál

 

puerto de santiago
Puerto de Santiago, Tenerife – part menti sétány

 

Puerto de Santiago is inkább olyan családoknak és pároknak ideális, akik csendesebb nyaralást képzelnek el. Ugyanakkor nem tartozik a legszebb helyek közé, sokkal szebb partok, strandok is vannak.

 

Los Gigantes – A hatalmas sziklák

Még egy kis motorozás, és megérkezünk a lenyűgöző Los Gigantes-hez, mely kötelező látnivaló a sziget nyugati partján. Az itt látható 400-600 méter magas, függőleges bazalt sziklafalak lélegzetelállító látványt nyújtanak, melyek 30 méter mélyen landolnak a tengerben.

Ezt tükrözi a hely neve is: a Los Gigantes spanyolul azt jelenti, a hatalmasok. A sziklák valóban óriásiak, némelyik eléri az 500, de akár a 800 méteres magasságot is.

tenerife kirandulas los gigantes
Tenerife kirándulás a Los Gigantes-hez. Még látszik egy kicsit a Calima hatása a háttérben

 

A sziklák jól láthatók a város minden pontjáról, de ha igazán közelről akarjuk érzékelni az óriási sziklafalak nagyságát, akkor érdemes a kikötőből induló szervezett hajótúrák valamelyikére befizetni. Az akár egész napos kirándulást egy strandolással is ki lehet egészíteni, a Los Gigantes lábánál fekvő, mintegy 200 méter hosszú, fekete homokú Playa de los Guios strandon.

A Los Gigantes kikötő Tenerife nyugati partjának legnagyobb kikötője, innen futnak ki azok a hajók, csónakok, melyek delfin- és bálnalesre viszik a kíváncsi turistákat. A búvárkodás szerelmesei sem fognak azonban unatkozni: a tenger télen és nyáron egyaránt 20-24 fokos, a víz alatti élővilág pedig igen gazdag. Számos búvárbázis található a kikötőben, így kezdők és profik egyaránt élvezhetik a víz alatti világ látványát.

puerto los gigantes
Puerto Los Gigantes

 

A város utcái keskenyek, de hangulatosak. A központban sétálóutca is található, itt tartják a különböző ünnepségeket, például az éves karnevált is.

Egy finom kávé a panoráma büfében, és már haladunk is tovább Masca felé. Utunk keresztül visz Santiago del Teide-n, ahol épp koncert és kézműves vásár fogad minket.

santiago de teide
Úton Masca felé – Santiago de Teide

 

Masca

A 650 méter magasan fekvő Masca egy picike település a Teno-hegységnél mindössze 150 lakossal. Nem túlzás festőinek nevezni a szigetnek ezt a részét, amelyről úgy tartják, hogy egykoron kalózok búvóhelye volt, ugyanis fekvésének köszönhetően rendkívül jól belátható az óceán, és a megtámadandó hajók.

Santiago del Teide-ből érdemes indulni, de a falu nehezen megközelíthető, meredek, igen hátborzongató szerpentines úton kell haladni (lehetőség van busszal, vagy szervezett túra keretében is ide jönni), amely mély szurdokokkal és buja zöld növényzettel, ciprusokkal, pálmafákkal van övezve.

ut masca
Tenerife kirándulás Masca-ba – hátborzongató az odavezető út

 

masca
Masca, az „elfelejtett falu” egy hangulatos hegyi kisváros mindössze 150 lakossal. Masca az 1960-as évekig csak gyalog volt elérhető, út csak később épült hozzá.

 

A hegy lejtőire épült fehér házak nagyon jellegzetesek, és hozzátesznek a falu összehasonlíthatatlan hangulatához. No, meg az is, hogy több ház is elhagyatott – sok lakó Tenerife vagy Spanyolország más részeire költözött. Masca faluban gyönyörű látvány fogadja az utazót: a sziklák, a szakadékok, az óceán, a hegyvidéki táj, a jellegzetes épületek, és a pálmafák leírhatatlan és felejthetetlen látványt nyújtanak.

Masca-ból érdemes tovább kirándulni, onnan egy 8 km-es gyalogút vezet a mascai völgybe: felejthetetlen kirándulási lehetőség, egyedi, gyönyörű látvánnyal.

Bár reggel a part menti utat választottuk, visszafelé már inkább az autópályán robogunk haza. Kb. egy 30 perces motorozás, és újra a napsütötte parton találjuk magunkat. Naplemente előtt belefér még a programba egy kis szörfverseny a Las Americas-on.

 

surf verseny las americas
Szörfverseny – Las Americas

 

Los Gigantes szikláihoz eljuthatsz kényelmesen a part menti sétányon, de meg is mászhatod Los Gigantes szikláit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük