fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Tenerife látnivalók – Tenerife déli partszakaszai és legszebb strandjai

Tenerife látnivalók – Az örök tavasz szigete csábítóan sokarcú nyaralóhely, bár nevezhető telelő helynek is, hiszen nagyon sokan – köztük mi is – a hideg évszakok elől menekülnek ide, a napfény szigetére.

Tenerife látnivalók sokaságával kápráztatja el a turistákat, ezért érdemes kombinálni a napozást a homokos tengerparton a sziget nevezetességeinek felkeresésével.

Miután mi január 2-án érkeztünk a szigetre, érthető módon a napos strandokkal, tengerparttal kezdtük a turistáskodást.

 

A legtöbb turista általában a sziget déli partján található repülőtérre érkezik, hisz a nyaralók és telelők körében a sziget déli partja a legkedveltebb, ahol évi 330 napon át süt a nap. Remek strandok, csodás partszakaszok, és rengeteg program vár ránk az ún. Zónában, ebben a kiépített üdülő körzetben Los Cristianos és Playa del Duque között. Ez a partszakasz nem túl hosszú, mi többször besétáljuk, sosem unalmas, mindig van valami újdonság.

Itt helyezkedik el a sziget 2 legnépszerűbb ülőhelye, Los Cristianos és Playa de Las Americas.

Mindkét város aranyhomokos strandokkal rendelkezik. A két település közül Los Cristianos a csendesebb, nyugodtabb hely, az éjszakai élet inkább Playa de las Americas-ra koncentrálódik.

 

Tenerife látnivalók – Los Cristianos

A déli repülőtértől néhány kilométerre helyezkedik el Los Cristianos, Tenerife egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ahol egész évben süt a nap és sok szórakozási lehetőség közül lehet válogatni. Ebben a városban a bárok, éttermek, pub-ok dominálnak. Továbbá nagyon sok a sportolási lehetőség is a vízben és a szárazföldön egyaránt.

tenerife latnivalok los cristianos
Tenerife látnivalók – a mindig nyüzsgő Los Cristianos

 

A régi időkre utaló épületeket inkább csak Los Cristianos régi kikötőjének környékén találhatunk, ugyanis a város a turizmus fellendülése előtt egy pici halászfalu volt. Los Cristianos kikötőjében rengeteg lehetőség közül lehet válogatni. Búvártúrák és horgásztúrák mellett különböző hajótúrák közül választhatunk.

viking hajo
Rengeteg kirándulás és hajótúra közül lehet választani. Itt van mindjárt egy 3 órás viking hajózás…

 

Van például olyan hajótúra, amelyen a hajó alja üvegből van, így közelebbről megtekinthető az óceán élővilága. Innen indulnak hajók a közeli, tiszta időben szabad szemmel is jól látható La Gomera szigetére is.

 

Playa de Las Vistas

Los Cristianos-ból átsétálva Las Americas-ba érintjük a Playa de las Vistas-t. Ez a sziget egyik legjobb, fehér homokos strandja, mely kisgyermekes családok számára is ideális.

Playa Las Vistas
Playa de Las Vistas – Los Cristianos és Las Americas között

 

Számunkra ez a partszakasz kicsit mástól kedves. Itt állomásozik ugyanis Bátor vitorlásával, amivel behajózza a Földet. Volt szerencsék egy remek, közösen zenélős estét eltölteni a hajóján.

bator hajojan
Tenerife, Las Vistas – Egy kis levegőzés Bátor hajójának fedélzetén

 

kozos zeneles bator hajo
Indul a közös zenélés…

 

orulet
…és ez lett belőle! A hangulat a tetőfokára hág, Bátor beindul… Aztán másnap jött a telefon, hogy úgy szétzenéltük Bátor hajóját, hogy süllyedni kezdett…

 

Tenerife látnivalók – Las Americas

Népszerű nyaralóhely, ahol hatalmas a nyüzsgés, és olyan intenzív az éjszakai élet, hogy a nyugalomra vágyó vendégek számára egy csendesebb környék ajánlatos. Gyönyörű tengerparti sétányai, jól felszerelt, aranyszínű homokkal vagy fekete vulkanikus homokkal borított strandjai lenyűgözően vonzók.

playa las americas surf
Ez a tenerifei szörfösök egyik kedvenc partszakasza. Reggeltől estig szörfös csapatok várnak a legjobb hullámra.

 

Costa Adeje

Costa Adeje délnyugati nyaralóhely, Las Americas és Los Cristianos mellett, azokkal teljesen egybeépülve. Turistaváros, apartmanházakkal, szállodákkal, kávézókkal és éttermekkel. „Felső kategóriás” nyaralóhely, négy és öt csillagos szállodákkal, drága üzletekkel. Sokkal csendesebb hely mint Playa de las Americas, ezért népszerű a gyerekes családok és az idősebbek körében.

tenerife latnivalok costa adeje
Tenerife látnivalók – Costa Adeje

 

Számos, jól felszerelt, családoknak ideális homokos strand található Costa Adején, és itt van a fantasztikus Siam Park nevű aquapark.

siam park
Costa Adeje, Tenerife – Siam park

 

Tenerife legnagyobb vízi vidámparkja a 2008-ban megnyitott Siam Park. A thai hangulatban épült vízi paradicsomban a nyaralók a legkülönbözőbb csúszdákat próbálhatják ki, de akár szörfözni is lehet a mesterségesen létrehozott hullámok között.

Természetesen nyugodtabb helyek is vannak a parkban, a fehér homokos parton lehet napozni és pihenni, de számos éttermet, bárt is találhatunk, ha megéheznénk, megszomjaznánk. A park nagyon közel van a legnépszerűbb üdülőhelyek egyikéhez Playa de las Americas-hoz, ezért még autóbérlésre sincs szükség, ha a közelben van a szállásunk.

Az aquaparkon kívül is megszámlálhatatlan vízi sportolási és szórakozási lehetőség várja a nyaralókat, az éttermi választék is elég nagy.

Szombatonként és vasárnaponként 8:00-13:30 között a Calle Archajara címen lévő piaccsarnokban termelői piacot (Agromercado Adeje) tartanak, ahol finom zöldség, gyümölcs, tojás, sajt, virág, méz, bor kapható a helyi parasztoktól.

agromercado Adeje
Costa Adeje – zöldség-gyümölcs termelői piac

 

Az itteni homokos strandok – Playa del Duque, Playa Fañabé – a legjobbak közé tartoznak a Kanári-szigetek strandjai között. Itt is rengeteg lehetőség van a vízi sportok gyakorlására, de lehet bálna-, valamint delfinnéző hajótúrákon is részt venni.

Ez egy kiemelt strand, mely megkapta a "kék zászló" minősítést, ezzel elismerve a víz és a homok tisztaságát, és a kiváló felszereltségét
Ez egy kiemelt strand, mely megkapta a „kék zászló” minősítést, ezzel elismerve a víz és a homok tisztaságát, és a kiváló felszereltségét

 

 

playa del duque napfenyben
Playa del Duque napfényben

 

playa del duque seta
A Playa del Duque egy prémium tengerpart. Kiváló minőségű, exkluzív üdülőhely; az elegancia maga

 

playa del duque naplemente
Playa del Duque – naplemente

 

Következő nagyobb kirándulásunk során felfelé haladunk Tenerife nyugati partján észak felé. Úti célunk a Los Gigantes a 400-600 méter magas, függőleges bazalt sziklafalaival, valamint a kis kalóz falu, Masca >>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük