fbpx
vasárnap, június 4Kedvcsináló ötletek

Szörfözés Porto közelében

Szörfözés Porto közelében – Aki egy jót akar szörfözni Európában, annak nagyon jól választás, ha a portugál szörfparadicsomok egyikét célozza meg.

A szörfösök általában a nagyon híres strandokat veszik célba Lisszabon és Péniche között, pedig érdemes az ország északi részén található Porto-i szörfös helyeket is felfedezni.

TOP 7 Porto Surf Spots
TOP 7 Porto Surf Spots

 

TOP 7 Porto Surf Spots

 

1. Praia da Luz

Ez a strand van legközelebb a Porto-ban állomásozó szörfösök számára. Csak kisétálsz a városközpontból a mindennel ellátott tengerpartra, és már lovagolhatsz is a hullámok hátán. Szörfözés után pedig várnak Porto éttermei, vagy egy jó portói borkóstoló Vila Nova de Gaia-ban.

Praia da Luz
Szörfözés Porto közelében – Praia da Luz

 

2. Matosinhos

Porto-ba érkeztél, hogy megtanulj szörfözni? Akkor irány észak, a Praia de Matosinhos hosszú, homokos strandja, mely tökéletes hullámokat kínál a sportág újoncainak.

Szörfözés Porto közelében - Praia de Matosinhos
Szörfözés Porto közelében – Praia de Matosinhos

 

3. Praia Internacional

A Praia Internacional, ahogy a neve is sugallja, egy nagyon kellemes, barátságos partszakasz. Szintén rendkívül alkalmas terep teljesen kezdőknek. Itt biztos megfogod életed első hullámát. Nem csupán a szörfösök, de a strandolók is nagyon kellemes napot tölthetnek itt.

Szörfözés Porto közelében - Praia Internacional
Szörfözés Porto közelében – Praia Internacional

 

4. Praia de Leça da Palmeira

A Praia Internacional-tól és a Praia Matosinhos-tól északabbra találod ezt a Porto-hoz közeli, szörfözéshez a legstabilabb partot. Ha itt nincs hullám, akkor kár is tovább keresgélned, inkább menj be Porto-ba.

Szörfözés Porto közelében - Praia de Leça da Palmeira
Szörfözés Porto közelében – Praia de Leça da Palmeira

 

5. Praia Miramar

Ez a hosszú strand minden szörfösnek kezdőtől a haladóig – sok-sok lehetőséget kínál. Kezdők gyakorolhatják a felállást a deszkán, a középhaladók fejleszthetik fordulási technikájukat, de a profik sem maradnak igazi szörf-élményt adó hullámok nélkül.

Szörfözés Porto közelében - Praia Miramar
Szörfözés Porto közelében – Praia Miramar

 

6. Praia Azul Espinho

Ez a Porto-tól délre fekvő, nyüzsgő falu Portugália északi részének legtöbbet fényképezett partszakasza. Ez köszönhető az itt található nagy adag portugál kultúrának, és a szörfözésre különösen alkalmas hullámoknak.

Szörfözés Porto közelében - Praia Azul Espinho
Szörfözés Porto közelében – Praia Azul Espinho

 

7. Esmoriz

Esmoriz egy apró város, mindössze 25 kilométerre délre Porto-tól. Gyönyörű strandjai minőségi hullámokkal várják a szörfösöket. Számos szörfözésre alkalmas hely van ezen a partszakaszon. Álljon itt 3, a legjobb surf-strandok közül: Praia de Silvalde, Praia Azul, Praia da Baia.

Szörfözés Porto közelében - Esmoriz
Szörfözés Porto közelében – Esmoriz

 

Porto Surf Spots – Mikor érdemes itt szörfözni?

Amennyiben kezdő szörfös vagy, akkor a számodra a legjobb időszak Porto-ban szörfözni májustól szeptemberig tart. Középhaladóknak ez március és október között jön el, míg a haladó szörfösöket Porto-ban szeptembertől márciusig várják szuper hullámok.

 

Szörfözés Porto közelében – Amit érdemes Tudni!

– Időjárás: Forró nyár és enyhe tél teszi Portugáliát, különösen Porto-t egész évben a hullámlovaglás célpontjává

– Vízhőmérséklet: Nyári neoprén ruha (3/2mm) több mint megfelelő lesz októberig, a hűvösebb hónapokban kissé vastagabb (4/3 mm) szükséges

Itt találod Portugália többi, méltán világhírű szörfparadicsomának leírását >>

Épp nem kedvez az idő a hullámlovaglásnak? Akkor irány egy laza városnézés Porto-ban! …és ne felejtsd el megkóstolni Portugália ízeit sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük