fbpx
csütörtök, október 5Kedvcsináló ötletek

Legjobb úti célok 2020 – Top 10 város és régió

Legjobb úti célok 2020 | A Top tíz város és régió is szerepel a listán. Hová utazzunk 2020-ban? Itt jönnek a legjobb városok és régiók!

 

1. Bordeaux, Franciaország

Világszerte híres, kitűnő borairól ismert Bordeaux, mely az UNESCO Világörökségének részévé vált. Európa legharmonikusabb 18. századi építészeti együttesével büszkélkedhet Bordeaux. Ünnepi események, életminőség, kiváló borok és gasztronómia, kultúra, vásárlás… ne is keresgélj tovább, Bordeaux vár Téged!

 

2. Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság

Az élet, a munka, az üzletelés és a szórakozás együttes színtere. Az egykori kikötő ma hangulatos bevásárló- és szórakoztató központ. Legnépszerűbb turisztikai nevezetessége az asztallapra emlékeztető, lapos tetejű hegy, mint egy behemót őrszem magasodik a város fölé. Table vagyis Asztal-hegy, de sokan Tábla-hegynek nevezik.

 

3. Los Angeles, USA

Los Angeles az amerikai álom megtestesítője, több millióan keresik fel a hírnév és a szerencse reményében, hogy valóra váltsák a maguk nagy képernyős szappanoperáját, vagy csak, hogy a csillagok nyomában járhassanak.

 

4. Merida, Mexikó

Amennyiben mexikói programodban csak a Yucatán-félsziget szerepel, akkor feltétlenül meg kell nézned Méridát, mert a tengerparti nyaralós városokhoz képest ez igazi, hiteles mexikói város, mégpedig a kellemes, vonzó fajtából. A város tele van szebbnél szebb terekkel, templomokkal, piacokkal, bárokkal, éttermekkel. Mérida Yucatán legnagyobb városa, így praktikus kiindulópont a térség maja romvárosainak meglátogatásához. Az 1,2 milliós lakosságú várost az elegáns épületei miatt a helyiek szeretik túlzóan „második Párizsnak” nevezni.

 

5. Ohrid, Macedónia

Az Ohridi-tó igazi balatoni hangulatot áraszt, a helyiek úgy is hívják: a macedón tenger. Mit is érdemes tudni erről a csodás tóról, amely az UNESCO világörökségi helyszíneinek egyike? Hát például azt, hogy a kontinens egyik legöregebb és legmélyebb tava, átlagos mélysége 155 méter, de a legmélyebb pontja 288 méter.

Legjobb úti célok 2017 - Top 5 város a tízből
Legjobb úti célok 2020 – Top 5 város a tízből

 

6. Pistoia, Olaszország

Pistoia a régi olasz városok sorából leginkább egyházi épületeinek sajátos vonásai miatt emelkedik ki, melyeken olyan építészek és mesteremberek dolgoztak, akik képesek voltak teljesen eredeti építészeti megoldásokat alkalmazni.

 

7. Szöul, Dél-Korea

Szöul a Koreai Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa is, különleges igazgatású város a Koreai-félszigeten, a Koreai demilitarizált övezettől délre. Angolul hivatalos neve Seoul, the Seoul Special City. Találó az elnevezés, hiszen Szöul valóban egy különleges város. Ázsiai metropoliszokat látogatva gyakran van az az érzése az embernek, hogy a városok és az emberek mind egyformák. Szöul azonban semmihez sem hasonlítható. Szöul említésekor elsőre az olimpia, a Gangam style és az elszigetelt Észak-Korea jut az ember eszébe, pedig ennél sokkal több sajátossága van Dél-Koreának.

 

8. Lisszabon, Portugália

Meredek macskaköves utcácskák, a jellegzetes villamos, a fado, és a gyönyörű csempék városa Lisszabon. Nem mindennapi hangulat vár itt bennünket. Kicsit olyan érzés, mintha nem is Európában lennénk. Lisszabon, kontinensünk egyik legszebb fővárosa, a Tejo folyó torkolatának északi részén fekszik, 17 kilométerre az Atlanti-óceán partjától. A belváros két hegyen és a köztük lévő sík részen terül el.

 

9. Moszkva, Oroszország

Moszkva Oroszország fővárosa és elsődleges politikai, kulturális, gazdasági, pénzügyi, oktatási és közlekedési központja, Európa legnagyobb és legnépesebb települése. Moszkva ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, az UNESCO világörökségi helyszíneken kívül (Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor) 10 sávos, elképesztő sugárutak kápráztatják el az ide látogató turistákat. Világvároshoz méltóan nem csak a nappali élet mozgalmas, az éjszakai órákban az Arbaton vagy a Tverszkaja utcán sétálva számtalan étterem és szórakozóhely várja a felfedezésre vágyó utazót.

 

10. Portland, Oregon

Portland Amerika egyik legnépszerűbb úti célja, sokan utaznak ide nyaralás, kirándulás céljából, repülős hétvégi városlátogatásra vagy üzleti utazás alkalmából, de a csoportos utazás sem ritka.

 

...és a második 5 top listás város
…és a második 5 top listás város – Legjobb úti célok

 

Legjobb úti célok | A 10 legjobb város után lássuk a 10 legjavasoltabb régiójának listáját:

  1. Choquequirao, Peru
  2. Taranaki, Új-Zéland
  3. Azori-szigetek, Portugália
  4. Észak Wales, Egyesült Királyság
  5. Dél-Ausztrália
  6. Aysén, Chile
  7. Tuamotu-szigetek, Francia Polinézia
  8. Georgia partvidék, USA
  9. Perak, Malaysia
  10. The Skellig Ring, Írország

Forrás: lonelyplanet.com

…és itt jönnek a legjobb ár-érték arányú úti célok >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük