fbpx
péntek, július 19Kedvcsináló ötletek

Saint-Laurent-du-Var

Saint-Laurent-du-Var Nizzával határos település nyugati irányban haladva a Cote d’Azur-ön. A várost a XI. században alapították, és különleges történelmi-földrajzi elhelyezkedése volt évszázadokon át.

Saint-Laurent-du-Var volt ugyanis 1860-ig Franciaország határa, még mielőtt Nizza megyét hozzácsatolták volna az országhoz. Saint-Laurent-du-Var egy autentikus provence-i falu varázsát kínálja. Közel vannak a hegyek egy jó túrázáshoz, és csak egy ugrás a tengerpart.

 

Mit érdemes megnézni Saint-Laurent-du-Var-ban (ejtsd: szenloran düvár)?

 

1. La vieille ville – Az óváros

Tégy egy kellemes sétát a XI. században alapított óvárosban. Ejtsd útba a román stílusú templomot, mely a lombard román művészet kis gyöngyszeme.

Saint-Laurent-du-Var évszázadokon át a citrusfélék termesztésével és kertészettel foglalkozott.Ma is bőségesen kínálja termékeit a város három piacán: a Hôtel-de-Ville piacán, a hajózási központ és a Cap 3000 előtti piacon, valamint az állomás piacán.

Provence varázsait, illatait és káprázatos színeit találjuk itt: gyümölcsöket, zöldségeket, helyi húsokat és sajtokat, citrom-, narancs- és olajfák gyümölcsöseit.

Saint-Laurent-du-Var | Az óváros (La vieille ville)
Saint-Laurent-du-Var | Az óváros (La vieille ville)

 

A sétát meghosszabbítva mássz fel a a Pugets-erdő felé, és élvezd az onnan nyíló páratlan kilátást a Baie des Anges (ejtsd: bédézanzs – Angyalok öble) öbölre.

 

2. A Pugets-erdő – La foret des Pugets

Ha szereted a természetet, erdei kirándulásokat, akkor ez a zöld környezet a város magaslatain tökéletesen úti cél. A nyári nagy melegben foret des Pugets erdőben lehetőséged lesz egy frissítő sétára a fenyők árnyékában, utadon pedig a kabócák cirpelése kísér majd végig.

Saint-Laurent-su-Var - A Pugets-erdő
A Pugets-erdő

 

3. Az ornitológiai zóna – La zone ornithologique

Saint-Laurent-du-Var-ban járva ne hagyd ki a Petite Camargue-t (ejtsd: pötit kámárg), amely a Cap 3000 és a Var-torkolat (és a nizzai repülőtér) között található. Ez a Gard és a Bouches-du-Rhône között található Camargue „kistestvér” egy kis, mocsarakból álló vizes élőhely, ahol 270 nyilvántartott vadon élő madárfaj él szabadon.

Ez a hely a vándorló és vízi madarak találkozási helye, ezért a Var torkolatát „vadászati és vadrezervátumként” minősítették. A park ingyenes és egész évben nyitva tart.

Saint-Laurent-su-Var - Petite Camargue, Ornitológiai zóna
Saint-Laurent-su-Var – Petite Camargue, Ornitológiai zóna

 

4. Saint-Laurent-du-Var strandjai

Saint-Laurent-du-Varnak négy strandja van:

Saint-Laurent-du-Var strandjai
Saint-Laurent-du-Var strandjai

 

A strandok mögött találod a Cap 3000 elnevezésű nagy és modern bevásárlóközpont népszerű kiskereskedelmi láncok üzleteivel és számos étteremmel.

A tengerparton sétálva (promenade des Flots Bleus és esplanade de Goélands)) számos bár, étterem, pu és klub várja az itt élőket, nyaralókat egyaránt. Ideális hely egy finom tengerparti vacsorához, vagy egy koktélos naplementéhez.

 

5. Sétahajózás a tengerpart mentén

A tengerparti városokról, és magáról a strandokkal tarkított partról is más képet kapunk, mikor a tengerről tekintünk vissza a szárazföldre. Érdemes hajót, csónakot, kajakot bérelni, vagy részt venni a Côte d’Azur kínálta hajókirándulások egyikén például a Lérins-szigetekre, a Napoule-öbölbe (Golfe de la Napoule) vagy akár a Cap d’ Antibes-ra.

Nizától nyugatra barangolva a Cote d’Azur következő gyöngyszeme vár ránk és ez nem mást, mint Cagnes sur Mer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük