fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

Villeneuve-Loubet

Villeneuve-Loubet az egyik kihagyhatatlan állomás azoknak, akik a Côte d’Azur-on nyaralnak. Villeneuve megőrizte régi középkori falvát és egy érdekes, egyben szokatlan múzeumnak ad otthont, ez pedig az Escoffier Kulináris Művészeti Múzeum.

Számunkra azért is kedves Villeneuve-Loubet (ejtsd: vilnővlubé), mert ez volt az első lakóautós állomásunk, mikor 2012-ben útnak indutunk Nizzából. Akkor még kicsit bátortalanok voltunk, és új volt számunkra ez az egész lakóautózás, így egy baráti család háza előtt táboroztunk le. Mintha egy évszázaddal ezelőtt lett volna….!

 

Villeneuve-Loubet – TOP 5 látnivaló

 

1. Az Escoffier Múzeum – Musée Escoffier de l’Art culinaire

Ez a múzeum az első látnivaló Villeneuve-Loubet-ban, melyet ennek a nagyszerű séfnek szenteltek. Auguste Escoffier séf inspirálta a szakácsok következő generációit, és egész munkásságát annak szentelte, hogy a francia konyha nevet szerezzen nemzetközi szinten is.

Szülőfaluja, Villeneuve-Loubet számos helyet szentel neki, például az Escoffier központot, de különösen a múzeumot, ahol számos konyhai eszközt, könyvet, időszaki kiállításokat és még egy provence-i veteményeskertet is megtekinthetünk. Ez a kulináris művészeti múzeum teljesen egyedülálló Franciaországban.

Az Escoffier Múzeum - Musée Escoffier de l’Art culinaire, Villeneuve-Loubet
Az Escoffier Múzeum – Musée Escoffier de l’Art culinaire, Villeneuve-Loubet

 

2. A bolondok faluja, a tündék erdeje és a szurokerdő – nyaralás Villeneuve-Loubet-ban gyerekekkel

Ez a falu egyik nagy értéke. Rengeteg gyerekes programmal várja az itt nyaraló családokat. A bolondok faluja (Le village des fous), pitchoun forest, canyon forest vagy akár egy mászópálya a fák között (parcours d’accrobranche), ezek a szabadidőparkok várnak rátok a Le Loup mentén, buja erdő szívében.

Hihetetlen felszerelés, egyedülálló játéklehetőségek örvendeztetnek meg itt kicsiket és nagyokat. Növénylabirintus, repülő fürdőkád, faházak a lombok között a tündérek és manók erdejében, itt mindenki talál majd kedvére valót, és akár családi piknikre is lehetőség nyílik a szórakoztató parkokban felállított asztaloknak köszönhetően.

Nyaralás Villeneuve-Loubet-ban gyerekekkel
Nyaralás Villeneuve-Loubet-ban gyerekekkel

 

3. Marina Baie des Anges – Az Angyalok Öble

Ez a széltől dagadó vitorlákat idéző hely az 1970-es évek egyik építészeti ékköve, Marina Baie des Anges (ejtsd: marina bédézanzs), a Földközi-tengerre néző emeletes lakóépületek csoportja, amelynek tövében Villeneuve-Loubet kikötője található. Számos étterem, kávézó, üzlet, de trafik és mosoda is található itt. Remek hely egy nyugodt üzleti tárgyaláshoz, vagy egy romantikus tengerparti vacsorához.

Marina Baie des Anges - Az Angyalok Öble, Villeneuve-Loubet
Marina Baie des Anges – Az Angyalok Öble

 

4. Látogass el kerékpárral Villeneuve Loubet-ba

Villeneuve-Loubet az ún. lassú turizmus (slow tourisme) lelkes követője, s így ideális hely a biciklizésre. Számos kerékpárút – könnyebbek és nehezebbek – áll rendelkezésedrei, hogy két keréken fedezd fel a környéket.

Kerékpárral Villeneuve-Loubet-ban
Kerékpárral Villeneuve-Loubet-ban

 

Itt is gondoltak a kerekezni szerető családokra, akik egy kerékpáros játék (jeu cyclotouristique) résztvevőiként fedezhetik fel Villeneuve-Loubet-t. Egy családi kerékpáros rally, szórakoztató kikapcsolódás harmóniában a természettel.

Végül, de nem utolsó sorban az Eurovélo9 is átmegy Villeneuve-Loubet-n. Ez a mediterrán kerékpárút , amely Dél-Spanyolországot a Földközi-tenger partjával köti össze több mint 7500 km hosszan, nem kevesebb, mint 10 országot és 23 UNESCO által besorolt helyszínt keresztez.

 

5. Sportolás és piknik Parc de Vaugrenier-ben

Ez a park a város igazi zöld tüdeje a Loup partján.Több mint száz hektár várja a kocogókat, családokat, sportolókat, piknikelőket és a természetbarátokat

 

Folytatjuk a Cote d’Azur felfedezését Cannes felé robogva a tengerparton. Következő megállónk Antibes, melynek víziparkja (Marineland) szintén tárt karokkal várja a gyerekekkel nyaralókat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük