fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

La Gomera strandok, tengerpartok

La Gomera strandok, tengerpartok – La Gomera-t jellemzően nem a strandjaiért keresik fel az ide utazók, hisz Tenerife strandjai sokkal szebbek, nagyobbak. La Gomera partjai általában fekete homokkal borítottak, ahogy ez sok vulkanikus szigeten jellemző.

 

La Gomera strandjai

 

1. Playa de Santiago

Az Alejeró municipióban, a sziget déli részén található partszakasz, az egyik legnagyobb strand La Gomerán. Bár a tenger nyugodt, kristálytiszta vize, barlangjai, változatos élővilága miatt elsősorban a búvárok körében közkedvelt. A strandot határoló falu szépsége is megragadó, számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

La Gomera strandok - Playa de Santiago
La Gomera strandok – Playa de Santiago

 

2. Playa La Caleta

Jól felszerelt strand az északi Hermigua municipióban. Az egyik legnépszerűbb északi partvonal mind a helyiek, mind a turisták körében. Hermigua központjából tíz perc alatt elérhető.

La Gomera strandok - Playa La Caleta
La Gomera strandok – Playa La Caleta

 

3. Vueltas

A kikötőnél található ez a szép, nyugodt, ám meglehetősen népszerű, ezért zsúfolt kis strand, mely körül tényleg mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet.

La Gomera strandok - Playa Vueltas
La Gomera strandok – Playa Vueltas

 

4. La Calera

La Calera strandja Valle Gran Rey municipióban található sziklák és banánfák között. Ez a partszakasz rendkívül népszerű nyugodt vizének és szépségének köszönhetően. Ez a strand meglehetősen nagy, kb. egy kilométer hosszú, így zsúfoltságra nem kell számítanod. Ez a strand a legjobb választás, ha kisebb gyerekkel utazunk.

La Gomera strandok - Playa La Calera
La Gomera strandok – Playa La Calera

 

5. Playa del Inglés

La Gomera egyik legszebb strandja, a 70-es évek óta a „hippi” mozgalmak központja, a nudisták legkedveltebb partszakasza a szigeten. Annak ellenére, hogy számos nudista és naturista fürdőző és napimádó megfordul itt, egyáltalán nem elszigetelt a part, a közelben minden megtalálható, beleértve az éttermeket, bárokat is, amire a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséged lehet.

La Gomera strandok - Playa del Inglés
La Gomera strandok – Playa del Inglés

 

6. La Cueva

Ez a főváros, San Sebastian de La Gomera két strandja közül az egyik. Csendes, nyugodt, fekete homokkal borított partszakasz, mely könnyen elérhető a kikötőből gyalog is. A szigetről az egyik leggyönyörűbb kilátás innen nyílik a tenerifei El Teide vulkánra. Annak, aki Teneriféről érkezik La Gomera szigetére, érdekes élmény visszanézni Tenerifére. Ilyenkor realizálja az ember igazán Tenerife vulkáni mivoltát, és a Teide vulkán méreteit.

La Gomera strandok - Playa La Cueva
La Gomera strandok – Playa La Cueva

 

Strandolás után jöhetnek a főváros, San Sebastian de La Gomera nevezetességei, majd a sziget többi látnivalója >>

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük