Kezdőlap Utazás Ünnepek - Ünnepi utazások 15 legszebb karácsonyi vásár Európában

15 legszebb karácsonyi vásár Európában

Karácsonyi vásár – bármilyen hideg legyen is, ez minden évben kihagyhatatlan program. Tudtad, hogy a karácsonyi vásárok gyökerei Ausztriából és Németországból eredeztethetők? Az első karácsonyi vásárt 1296-ban Bécsben rendezték. Napjainkban szerte a világban decemberre a városok terei ünnepi díszbe öltözve várják azokat, akik szeretnének már idejekorán a karácsonyra hangolódni a vásárok elmaradhatatlan” kellékeivel”: óvárosi tér, karácsonyfa, gyönyörű kivilágítás, íncsiklandozó illatok és persze a hó.

 

Gyömbéres kenyér, forralt bor, fahéj és narancs illatok lengik be a levegőt, helyi kézművesek árulják portékáikat, kórusok énekelnek és betlehemi jelenetek elevenednek meg a karácsonyi pompába öltöztetett városok terein. Az elmúlt években a karácsonyi vásárok klasszikus úti céllá váltak a turisták körében.

Íme, a 15 leglátványosabb karácsonyi vásár Európában.

1. Bécs

 

Karácsonyi vásár Bécs
Karácsonyi vásár – Bécs

Bécs a karácsonyi vásárok Mekkája, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót. Városszerte húsz helyszínen várják a látogatókat az adventi vásárok. A legismertebb a bécsi Városháza előtti téren kialakított Wiener Christkindlmarkt, mely évente mintegy hárommillió látogatót vonz.

2. Tallin

Karácsonyi vásár Tallin
Tallin

Tallinn óvárosának szívében áll Észtország leghíresebb karácsonyfája körülötte kunyhók a helyiek karácsonyi portékáival.

3. Stockholm

Karácsonyi vásár Stockholm
Stockholm
Stockholm négy karácsonyi vására: Skansen, Gamla Stan (Óváros), Djurgàrden és Kungstradgàrden várja hagyományos karácsonyi finomságaival az arra járókat.

 

4. Bolzano

Karácsonyi vásár Bolzano
Bolzano
A dél-tiroli Bolzano karácsonyi vásárát tartják Olaszország egyik legfontosabb eseményének. Minden évben egy adott téma köré épül (2012-ben a “Kultúrák találkozása”) és ehhez kapcsolódnak az események is. A vásárt a Piazza Walther festői környezetében tartják.

 

5. Nagyszeben

Karácsonyi vásár Nagyszeben
Nagyszeben
Nagyszeben-i karácsonyi vásár Európa egyik legrangosabb vására. A Nagypiactéren, mintegy 65 faházikóból álló ünnepi városka keretében tartják. A gyerekeket kis vonat, körhinta, Mikulás-műhely hívogatja a vásárra. A 900 négyzetméter felületű szabadtéri jégpálya igazi attrakciónak számít minden évben.

 

6. Braunschweig

Karácsonyi vásár Braunschweig
Braunschweig
Több százezer látogatóval büszkélkedhet Braunschweig karácsonyi vására, háttérben a Dankwarderode várral, a Dómmal vagy a város főterén álló Braunschweigi oroszlánnal nem csak vizuális élményt nyújt, hanem kulináris élvezeteket.

 

7. Riga

Karácsonyi vásár Riga
Riga
A lett vásárok története a XVI. századra nyúlik vissza, így nem hiányozhatnak a hagyományos fából készített játékok sem.

 

8. Brugge

Karácsonyi vásár Brugge
Brugge
A flamand Brugge főtere a gyönyörű középkori ékszerdoboz télen karácsonyi vásárrá és egy óriás jégpályává alakul. A csokoládé szerelmeseinek paradicsoma, amit valljuk be nem nehéz élvezni, főleg nem télen.

 

9. Prága

Karácsonyi vásár Párga
Prága
Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét.

 

10. Colmar

Már a XVI. század óta hagyománya van Colmarban a karácsonyi vásárnak. Ilyenkor ünnepi díszbe öltöznek a gyönyörű középkori házak és finom fahéj, méz és vanília illattal csalogatják a vásárlókat.

 

11. Luzern

Karácsonyi vásár Luzern
Luzern
Luzern óvárosában tartott „Lozärner Wiehnachtsmärt“ karácsonyi vásár 70 díszes házikója különleges karácsonyi hangulatához hozzátartozik a puncs, a forralt bor, a sült gesztenye és az egyéb karácsonyi finomságok illata.

 

12. Erfurt

Karácsonyi vásár Erfurt
Erfurt
Németországban, Erfurtban tartanak legrégebb óta karácsonyi vásárt. A “tornyok városá”-nak is becézett vásárhelyszínnek a 25 méter magas karácsonyfa csak az egyik csúcspontja, a 12 méter magas karácsonyi piramis, a varázslatos mesebeli erdő és a betlehem kézzel faragott életnagyságú figurái mellett.

 

13. Leuven

Karácsonyi vásár Leuven
Leuven
Bár a leuven-i vásár csak tíz napig tart a város egész decemberben ünnepi kivilágítással várja a turistákat.

 

14. Innsbruck

Karácsonyi vásár Innsbruck
Innsbruck
Elő-karácsonyi hangulat és meghitt adventi vásárok várnak Innsbruckban is. A színes kínálat az óvárosban tartott hagyományőrző karácsonyi vásártól a Maria-Theresia Straße-n található modern adventi standokig terjed.

 

15. Köln

Karácsonyi vásár Köln
Köln
Kölnben összesen négy karácsonyi vásárt tartanak decemberben, melyek behálózzák a várost és évente 3 millió vendéget vonzanak. Köln főtere a csodálatos gótikus dómmal és a megannyi piros tetejű kivilágított bódéval igazán mesébe illő látványt nyújt.

 

Forrás: vilagutazo.net

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport. A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az...

Európa legjobb bringás túraútvonalai

Vannak olyan vidékek, amiket kétségkívül bringával a legjobb bejárni. Itt jönnek Európa kifejezetten élvezhető és edzettségi szinttől függetlenül is bármikor teljesíthető bringás túraútvonalai. Utazz...

10 olcsó street food a nagy világból

Olcsó, hiteles és biztos befutó az Instán - szeretjük a street food-ot, ahogy te is. A street food nem csak nagyszerű módja annak, hogy...

A világ kedvenc ételei 12 ország konyhájából

Előfordult már veled, hogy külföldre utaztál, de nem tudtad, hogy mit érdemes enni az adott országban? Mutatunk néhány jellegzetes ételt, amik nem csak különlegesek,...

10+1 legjobb vízicsúszda a világban

Vízicsúszda - csak egy pár másodperces élmény. De az milyen pár másodperc már, te jó ég! Van extrém magas, szupergyors, villogó, duplahurkos, ugratós és...