fbpx
péntek, július 19Kedvcsináló ötletek

Télből nyárba úti célok | Megúsznád a karácsonyt? Itt 5 télből nyárba úti cél!

Télből nyárba úti célok | Vannak, akik imádják a telet, a karácsonyt és az ezzel együtt járó sürgés-forgást, de vannak olyanok is, akik ki nem állhatják a hideget és az egész ünnepi mizériát.

Ha te is az utóbbi tábort erősíted (ahogy mi is), akkor itt találod azokat a helyeket, ahol garantáltan elhagyhatod a nagykabátot decemberben is, és megszabadulhatsz a karácsonyi őrülettől!

 

1. Tunézia

Tunézia mindenképpen a legnépszerűbb afrikai úti célok egyike. A Budapesttől valamivel több, mint 2 órányi repülőútra lévő észak-afrikai ország, barátságos népével, fehér homokos tengerpartjaival, pálmaligetes, mediterrán hangulatú udvaraival és történelmi romvárosaival az üdültetés valóságos paradicsoma.

Télből nyárba úti célok - Tunézia
Télből nyárba úti célok – Tunézia

 

2. Dubai

Az egykoron jelentős olajkitermelése által világszerte ismerté vált, ma főként a turizmusból és a nagyszabású kereskedelmi beruházásaiból gazdaggá lett város méltán érdemli ki tehát a „legek városa” címet.

Dubai igazi metropolita jelleg ellenére ugyanakkor magában hordozza az exkluzivitás mellet a klasszikus tengerparti nyaralás lehetőségeit is, tehát igazán ideális választás egy mozgalmas, ám mégis pihentető tengerparti nyaraláshoz. Annál is inkább vonzó lehet a téli időszakban, mivel a hőmérséklet szinte egész éven át 30 fok (az éves átlaghőmérséklet: 27,5 °C) körül mozog.

Télből nyárba úti célok - Dubai
Télből nyárba úti célok – Dubai

 

3. Tenerife

Tenerife az Afrika partjainál fekvő Kanári-szigetek legnagyobbika, mely ma Spanyolországhoz tartozik, így, csakúgy, mint Európában, az Euro a hivatalos fizetőeszköz.

Tenerife azért is lett az egyik legnépszerűbb üdülőcélpont, mert nem csak enyhe, állandóan kellemes klímája, hanem mind sziklaszirtekkel övezett, hegyes, vulkanikus látképe, mind homokos, pálmaligetes tengerpartjai egy igazi, trópusi paradicsomi szigetté varázsolják.

Télből nyárba úti célok - Tenerife
Utazz a télből nyárba – Tenerife

 

4. Ciprus

Ciprus azon ritka szigetek egyike, mely egész évben zölden pompázik, és virágok borítják. Itt sem lehet fázni karácsonykor, hisz rengeteget süt a nap, és a hőmérséklet 17-20 fok között van. Ha igazán bátor vagy, akkor a 17 fokos tengerben is megmártózhatsz. Ciprus rengeteg, kifejezetten „téli” rendezvénnyel várja az odalátogatókat.

Ciprus - az egyik legkedveltebb télből nyárba úti cél
Utazz a télből nyárba – Ciprus

 

5. Dél-Portugália, a tavasz szerelmeseinek

Irány az Algarve régió, ahol, Európa szerte a legmagasabb a napsütéses órák száma, és decemberben sem ritka a 20 fok. Kötelező látnivaló a Dona Ana part, ahol 20-30 méter magas mészkősziklák között lehet sétálgatni.

Utazz télből nyárba - Portugália
Megúsznád a karácsonyt, Sétálj egyet ezen a tengerparton decemberben!

Forrás: bien.hu / bestofcafe.hu

Portugáliában tett körutunkról itt olvashatsz bővebben! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük