fbpx
kedd, június 25Kedvcsináló ötletek

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül | A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport.

A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az ismerős útvonalakon. Hát, le a monotóniával! Itt jön 20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül >>

 

1. Otago-félsziget, Új Zéland

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül | 1. Otago-félsziget, Új Zéland
20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül | 1. Otago-félsziget, Új Zéland

 

Ez az egyik legideálisabb hely, ha Új-Zélandon tekerni támad kedved. Az út során gyönyörű kilátás nyílik az óceánra, a terep kényelmes kezdő bringások számára is.

 

2. County Clare, Írország

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül | 2. County Clare, Írország

Helyes kis városkákon keresztül, és látványos partszakaszok mentén vezet ez az útvonal. Nyáron igen felkapott ez a túraútvonal, így érdemes előre gondolkodni.

 

3. San Juan Szigetek, USA

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül | 3. San Juan Szigetek, USA

A vérbeli bringások többségének igazi élmény egy szigeten bringázni. San Juan Szigeteket a Washington State Ferry-vel lehet könnyedén megközelíteni. Itt biztosan kikapcsolsz a városi rohanásból. Csak tekerj, és élvezd a Csendes-óceán látványát!

 

4. La Farola, Kuba

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - La Farola, Kuba

A tenger csodás látványa, fantasztikus sziklák várnak rád ezen az útvonalon. A La Farola igazi bringás élmény egy egzotikus országban. A terep nem túl nehéz, de azért a kezdők kössék fel a gatyájukat.

 

5. Cape Breton, Kanada

cyclingroutes 05

Nyáron élvezheted a tenger zúgását, ősszel megcsodálhatod az ezer színben pompázó lombokat. Az útvonalat hegyek tarkítják, így inkább tapasztalt bringásoknak ajánlott. Élvezd a kanadai állatvilágot. Tartsd nyitva a szemed, hátha megpillantasz egy jávorszarvast 🙂

 

6. Mont Ventoux, Franciaország

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 6. 6. Mont Ventoux, Franciaország

Bár a hó 5 hónapra elzárja ezt a útvonalat a bringások elől, annál nagyobb élvezettel tekernek rajta tavasszal és nyáron. A legőrültebb bringások listáján tuti szerepel!

 

7. Wight-sziget, Nagy-Britannia

cyclingroutes 07

Itt sima, könnyű szakaszok váltakoznak olyan hegyes terepekkel, amik feladják a leckét. Bár sokáig ismeretlen volt ez a hely, ma már szerepel a biciklis túrázók listáján, ami egyben azt is jelenti, hogy számos rendezvény és kis éttermek sora vár a tekerőkre.

 

8. The Great Ocean Road, Ausztrália

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 8. The Great Ocean Road, Ausztrália

Az Ausztrália dél-keleti részén található The Great Ocean Road gyönyörű panorámát nyújt. Az útvonal Torquay-ból indul, és estére már a  látványos Bells Beach-re érkezel.

 

9. Sun Moon Lake, Taiwan

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül -9. Sun Moon Lake, Taiwan

Pihentető, 1 napos kerékpár túra a tóparton. Tavasszal megcsodálhatod a virágzó cseresznyefákat. Tökéletes választás, amennyiben csoportos bringázásra készültök, ahol nem mindenki profi bringás.

 

10. Great Divide Mountain Bike Route, Kanada/USA

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül -10. Great Divide Mountain Bike Route, Kanada/USA

Amennyiben próbára akarod tenni magad, és a kerékpárodat, ez a megfelelő választás! Ez hivatalosan is a világ leghosszabb bringás útvonala:, ami összeköti az Egyesült Államokat Kanadával (New Mexico, USA – Alberta, Canada).

 

11. Karakoram Highway, Kína/Pakisztán

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 11. Karakoram Highway, Kína/Pakisztán

Bár a The Great Divide Mountain kerékpáros útvonal hivatalosan a leghosszabb a világon, a Karakoram Highway Kína és Pakisztán között a legmagasabban fekvő bringaút, mivel jóval 4.000 méter fölött húzódik. Ilyen magasságokban érdemes elővigyázatosnak lenni.

 

12. Route 10, Hollandia

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 12. Route 10, Hollandia

Hollandia, és főként Amszterdam jól ismert arról , hogy itt a legjobb bringásnak lenni a világon. Így nem meglepő, hogy a Route 10 felkerült a 20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül listájára. Szélmalmok, tulipánok, gyönyörű belvárosok teszik egyedivé ezt a túrát.

 

13. Molesworth Road, Új-Zéland

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 13. Molesworth Road, Új-Zéland

Az útvonal 320 km-e jó kis kihívás elé állít. Évente csupán 4 hónapig van nyitva (December 28. – Április 1.), de hidd el, megéri a pár napos erőfeszítést.

 

14. Udaipur, India

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 14. Udaipur, India

Ez az útvonal indiai falvakon visz keresztül. Mire a végére érsz, alaposan megismered az országot, és ott élőket is.

 

15. Route of the Hiawatha, USA

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 15. Route of the Hiawatha, USA

Ez az útvonal egy irokéz indián törzsfőnök után kapta a nevét. Tulajdonképp egy régi vasutat alakítottak itt át egy kényelmes, pihentető, családosoknak is megfelelő kerékpáros útvonallá.

 

16. Salzach-völgy, Ausztria

1 cyclingroutes 16

Gyönyörű völgyek, háttérben hegyek… hamisítatlan osztrák vidék. Nagyon sok a látnivaló, ezért érdemes több megállót beiktatni.

 

17. Route des Grand Crus, Franciaország

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 17. Route des Grand Crus, Franciaország

Route des Grand Crus, avagy a „Nagy Borok Útja” Franciaországban, Bourgogne-ban található. Az útvonal híres-neves francia borvidékeken vezet át, érdemes néha megállni egy kis borkóstolóra. Aztán csak óvatosan a biciklin!

 

18. Dordogne-völgy, Franciaország

1 cyclingroutes 18

Ez a túraútvonal Franciaország dél-nyugati részén vezet keresztül, érint számos falvat a Dordogne-völgyben. Kastélyok, remekborok, és sajtok, igazi francia stílus!

 

19. P’tit Train du Nord, Kanada

cyclingroutes 19

A P’tit Train du Nord (Északi Kisvasút – Montreal tartomány) minden biciklis számára elérhető, a családdal is bátran nekivághatsz.

 

20. Húsvét-szigetek, Chile

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül - 20. Húsvét-szigetek, Chile

Szereted a hegyes bringázást? A Húsvét-szigeteken a helyed. Bár a szigetekre való kijutás kicsit költséges, de mindenképp megéri.

Forrás:: lifehack.org

 

Te is szeretsz kerékpározni? Világjárók sorozatunkban több bringás sztorit is találsz! Katt ide

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük