fbpx
péntek, július 19Kedvcsináló ötletek

Nizza strandjai

Nizza strandjai kihagyhatatlanok, ha a Cote d’Azur-ön jársz. Maga Nizza városa is a Promenade des Anglais sétányáról és 5 km hosszú strandjáról ismert leginkább, hisz a legtöbb városról készült fotón is ez látható.

A mediterrán időjárásnak köszönhetően jómagam áprilistól egészen novemberig élveztem nizzai életünk idején a tengerpartot. Tavasztól őszig élvezheted az úszást, fürdőzést de sokan télen is bikiniben napfürdőznek.

Nagy előny, ha olyan városban élsz, aminek ilyen hosszú partszakasza van, és ahol 12h-14h között a szieszta idejére szinte megáll az élet. Sokan az ebédszünetükben lejönnek a partra, úsznak egyet, lehülnek, és mire megeszik az ebédjüket, meg is száradnak, és mehetnek vissza dolgozni :)

Nizza tengerpartja végig kavicsos, telis teli nyilvános és privát stramdokkal, melyek nyáron igen zsúfoltak lehetnek, főként a belváros közelében. Lássunk közűlük néhányat (a teljesség igénye nélkül).

 

Plage des Bains Militaires

A Plage des Bains Militaires strand a nizzai kikötő másik oldalán (boulevard Franck Pilatte) található, a Club Nautique mellet. Remek kilátás nyílik innen a le Plongeoir-ra.

Nizza strandjai - A Plage des Bains Militaires nem túl nagy, és kevésbé turistás. Kellemes itt úszni, van zuhanyzó, WC és nagyon szép kilátást fürdőzés közben
Nizza strandjai – A Plage des Bains Militaires nem túl nagy, és kevésbé turistás. Kellemes itt úszni, van zuhanyzó, WC és nagyon szép kilátást fürdőzés közben

 

 

Plage de la Réserve

Ez a strand a nagyon elegáns La Réserve étterem másik oldalán található. Kicsit nehezebb megközelíteni a szűkösebb lépcsőkön, de ez az úszás paradicsoma, a kilátás lélegzetelállító, a nyári szüneten kívül pedig csend lesz!

Plage de la Réserve
Plage de la Réserve

 

Coco Beach

A Coco Beach valójában nem is annyira strand. Ez inkább egy sziklás part a nizzai parti ösvény mentén.

A nizzaiak és néhány turista jön ide napozni és úszni. Bár nagyon szép a környezet, a tengerhez való lejutás nem feltétlenül egyszerű!

Nizza strandjai - Coco Beach
Nizza strandjai – Coco Beach

 

Plage de la Plateforme

A nizzai parti ösvény végén a legmerészebbek fáradozását megjutalmazza ez a betonozott, de csodálatos környezetben található strand!

Plage de la Plateforme, Nizza
Plage de la Plateforme, Nizza | A tengerhez lépcsőn lehet lejutni, mintha „úszómedence” lenne. Amatőr búvárok figyelem! Érdekes itt a tengerfenék!

 

 

Castel Plage

Ez Nizza egyik legismertebb privát strandja, mely a Colline du Chateau (várhegy) és Nizza óvárosának (Vieux Nice) lábánál található.

A Castel Plage nyugágyakat, napernyőket és mindenekelőtt egy meglehetősen elegáns éttermet kínál! Napi 20 € plusz 5 € a napernyő bérlése
A Castel Plage nyugágyakat, napernyőket és mindenekelőtt egy meglehetősen elegáns éttermet kínál! Napi 20 € plusz 5 € a napernyő bérlése

 

Opéra Plage

Az Opéra Plage a nizzai Opera közelében található. E a legközelebbi strand Nizza óvárosához és a városközponthoz. Városnézés után ideális hely egy kis sziesztához.

Plage Opéra - napi 22 €, napernyővel és kabinnal együtt! A lugas alatt egy bár-étterem is található
Plage Opéra – napi 22 €, napernyővel és kabinnal együtt! A lugas alatt egy bár-étterem is található

 

Plage Beau Rivage

Közvetlenül az Opéra Plage mellett és a Paillon kijárata előtt a Beau Rivage Nizza egyetlen homokos strandja. Még ha mesterséges is, jó alternatíva azoknak, akik nem bírják a kavicsos part masszázsát. Van egy kis privát rész is étteremmel és nyugágyakkal.

Nizza strandjai - Plage Beau Rivage
Nizza strandjai – Plage Beau Rivage

 

Plage de Lenval: Nizza kutyás strandja

2021 óta a Lenval strandot (mely az azonos nevű kórház közelében található) kutyás stranddá alakították át, így a gazdik együtt élvezhetik a partot négylábú barátaikkal! A strandon ezért vannak zsákok ürülék tárolására és ivókutak a kutyáknak

Plage de Lenval: Nizza kutyás strandja
Plage de Lenval: Nizza kutyás strandja

 

Gyerekstrand: Li Rateta

Gyerekekkel nyaralász? Te azeretnél várost nézni, de a gyerkőcöket ki sem lehet robbantani a tengerből? Sebaj! Nizzában erre is van megoldás! Ez a Li Rateta!

Gyerekstrand: Li Rateta, Nizza
Gyerekstrand: Li Rateta, Nizza

 

Jobban kedveled a homokos strandokat? Fedezd fel a Cote d’Azur legszebb strandjait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük