fbpx
szerda, február 21Kedvcsináló ötletek

Beaulieu-sur-Mer

Beaulieu-sur-Mer-ben sétálni is nagyon kellemes! A város Villefranche-sur-Mer és Eze között található, félúton Nizza és Monaco között. Látogass el a Kérylos villában, egy kis darab Görögországba a francia Riviérán!

Ez a hegyek által nagyon védett, délre néző kisváros Menton-nal együtt Franciaország egyik legmelegebb városa. A környezet kellemes a kikötőjével, a Belle Epoque palotáival és a Baie des Fourmisra nyíló kilátással.

A Villa Kérylos vitathatatlanul Beaulieu-sur-Mer sztárja! Az ókori Görögország szerelmesei örömmel fedezik fel ezt a villát, amely teljes egészében az adott kor stílusában épült.

 

Beaulieu-sur-Mer – 5 látnivaló, amit nem szabad kihagynod, ha erre jársz!

  1. A görög Villa Kerylos
  2. La plage Petite Afrique – Kis Afrika strand
  3. A falu kis utcácskái
  4. A kaszinó és a Baie des Fourmis (Hangyák öble)
  5. Hajókirándulás Beaulieu-sur-Mer-ből

 

Villa Kerylos

A Théodore Reinach (1860-1928) által 1902 és 1908 között épített Villa Kerylos egy Kr.e. II.-I. századból származó görög villa rekonstrukciója. A görög stílushoz az adott ihletet, hogy a város épületeinek építésekor (XIX. sz.) valóban jelentős görög-római korszakbeli megszállás nyomaira bukkantak.

Villa Kerylos - egy darabka Görögország Beaulieu-sur-Mer-ben
Villa Kerylos – egy darabka Görögország Beaulieu-sur-Mer-ben

Bronz, elefántcsont, carrarai márvány… Ez a luxus alapanyagokból épült villa vonzza a luxus ügyfeleket. A Villa Kerylos elsősorban az üzleti turizmus kiváltságos helyszíne, de minden bizonnyal kellemes látogatást tehet ottmagán emberként is kellemes lesz a látogatás, annál is inkább hisz a villa kertjeiben tárlatvezetés segíti az ókori görög stílus minél jobb megismerését.

 

La plage Petite Afrique

A sziklák tövébe fészkelt Petite Afrique strand a kikötő mellett található. Ezt a varázslatos környezetbe ékelt strandot semmiképp sem szabad kihagyni! A széltől mészkő sziklák védik, a vize átlátszóan tiszta, buja egzotikus növényeivel egyszerre elegáns, autentikus és csodálatos. Szinte olyan érzés, mintha egy másik országban lennénk.

Plage Petite Afrique
Plage Petite Afrique

 

Beaulieu-sur-Mer – A falu kis utcácskái

Ha inkább előkelő vásárlásra, ínyencségekre és városi sétákra vágysz, akkor Beaulieu-sur-Mer erre a tökéletes hely. A város magában foglalja a csúcskategóriás Côte d’Azur minden „kötelező elemét”: luxusüzletek, kaszinó, luxusszálloda – mint a Carlton hotel -, ínyenc éttermek…

A Boulevard Edouard VII mentén sétálva mássz fel a magasba, és élvezd a lélegzetelállító kilátást a tengerbe zuhanó sziklákra. A kirándulások kedvelői ne hagyják ki a fantasztikus barangolásokat a Saint-Michel fennsík (plateau Saint-Michel) ösvényén vagy a Maurice-Rouvier sétányon.

Beaulieu-sur-Mer - hangulatok
Beaulieu-sur-Mer – hangulatok

 

A városközpontban ne hagyd ki a mediterrán virágokkal, pálmafákkal és évszázados olajfákkal díszített kerteket. Szintén a városka központjában látható a Santa Maria de Olivo kápolna (Chapelle Santa Maria de Olivo) – amely mára már híres kiállítási helyszín –, csúcskategóriás butikok, éttermek, és végül, de nem utolsó sorban az utánozhatatlan provence-i piac jellegzetes déli színeivel, illataival.

 

A kaszinó és a Baie des Fourmis (Hangyák öble)

A Beaulieu-sur-Mer-i kaszinó játékgépeket, koncerteket és show-műsorokat és rengeteg szórakozási lehetőséget kínál:. A kaszinóval szemben található az egész tengerpart egyik legforgalmasabb kikötője, amely akár 800 hajó befogadására is alkalmas.

A kaszinó és a Baie des Fourmis
A kaszinó és a Baie des Fourmis

 

Élvezd ki a Baie des Fourmis kínálta lehetőségeket! Sétálj egyet az öbölben,szállj tengerre és tégy egy romantikus körutazást, vízisielj, jet-skizz vagy szörfözz egyet a családdal, barátokkall! Két remek strand is vár rád: a Plage des Fourmis egy meglehetősen családias strand, ahonnan jó kilátás nyílik a Villa Kérolysra, és ott van a szomszédos privát strand, a La Calanque is.

 

Hajókirándulás Beaulieu-sur-Mer-ből

Ha a Földközi-tenger partján nyaralunk, utazgatunk, van egy „tennivaló”, amit semmi esetre sem szabad kihagyni: ez pedig nem más, mint a hajókirándulás!

Hajókirándulás Beaulieu-sur-Mer-ből - egy kis hajókázást is érdemes beilleszteni a programba :)
Hajókirándulás Beaulieu-sur-Mer-ből – egy kis hajókázást is érdemes beilleszteni a programba 🙂

A tengerről nézve egy teljesen más látványt nyújt maga a partvidék és a környék nevezetességei, mint a híres Kerylos és Ephrussi de Rothschild villák, valamint a jellegzetes La Réserve és Le Royal Riviera szállodák.

Fájó szívvel bár, de elhagyjuk Beaulieu-sur-Mer városkáját, csodás strandjait és haladunk tovább Olaszország felé.

Következő megállónk: Eze – és máris egy furcsaság, hogy Eze-ből kettő van (és ez sok tengerparti településre igaz): Eze Bord de Mer, ami Beaulieu-től kb. 5 percre található a tengerparton, valamint Eze Village, ami egy kicsit távolabb és magasabban fekszik, mint a part. Fedezd fel velünk mindkettőt! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük