fbpx
szerda, március 22Kedvcsináló ötletek

Bőség barátokban, ismerősökben

Bőség barátokban, ismerősökben | Legyen 2016. a bőség éve. Ezt kívántuk Neked alig pár hete, az óév végén.

Alig telt el január első pár hete, mi máris 8 új ismeretséggel gazdagodtunk.

 

Ez az egyik ajándék, amit ez az utazós-vándorlós életmód adhat. Amióta úton vagyunk – már 5. éve! -, évente átlagosan kb.100 új emberrel ismerkedünk meg, akik közül lesznek barátok is jócskán.

Vannak, akikkel virtuális a kapcsolatunk, mint például Tibor és felesége, akik „életváltás” előtt állnak. Hozzánk hasonlóan lakóautóval tervezik bejárni a világot, legalább is egy részét. Épp lakóautó vásárlás előtt álltak, mikor hosszan faggattak minket skype-on.

Aztán jött egy igazi ÉletVáltó Rita, akit sokan úgy ismernek, mint a sárga ruhás lány blog szerzőjét, főszereplőjét.

Bőség barátokban - A sárga ruhás lány ázsiai kalandjai
Bőség barátokban – A sárga ruhás lány ázsiai kalandjai

Rita egy budapesti multi cégnél dolgozott, ezt adta fel azért, hogy megvalósítsa álmát, és bejárja Ázsiát. Itt olvashatsz álmairól, döntéséről, úti élményeiről >>

 

Barátok | Bőség barátokban - MelindaTapasztalatunk szerint az egyik legjobb hely az ismerkedésre a piac, főként a bolhapiac. Mi több magyar utazóra bukkantunk már ezen a módon. Így akadtunk rá Melindára is, aki német férjével Lars-szal és 6 éves kislányukkal Clara-val járják a világoz.

 

 

 

Minden évben januárban kerül megrendezésre a Budapest-Bamako rally. Csonty barátunk idén másodszor indult (és nyert a kategóriájában) ezen a versenyen nem mással, mint Trabanttal!!

Barátok | Bőség barátokban - Budapest - Bamako 2016
Budapest – Bamako 2016

 

Immár hagyomány, hogy a rally egyik „versenyfeladata” nálunk megállni még a spanyolországi szakasz előtt. Így ismerkedtünk meg Csabával – idén ő szegődött partnerül Csonty barátunkhoz erre a két hétnyi őrületre.

Barátok | Bőség barátokban - Indulhat a rally!
Barátok | Indulhat a rally! Csonty, Csaba és a trabi. A Trabant tetején látható hordókban nem víz, hanem apró ajándékok lapulnak az afrikai gyerekeknek

 

Mostani állomáshelyünk még jobban felnyitotta a szemünket, milyen pazarlóak az emberek, mennyi jól hasznosítható dolgot dobnak ki. Szerencsére itt Franciaországban vannak erre gyűjtő konténerek, és keddenként van a lomtalanítás, amikor a ház elé is ki lehet rakni, ami nem kell.

Vannak, akik kidobnak és vannak, akik megmentenek! ilyen Jean-Claude (ejtsd: zsanklod) is, aki saját bevallása szerint krónikus gyűjtögető, A kidobott palettákkal, és kartondobozokból a nemrég vásárolt kertjét újítja fel. A palettákkal teraszosítja a lebomló domboldalt, ahová bambusz erdőt telepít. A kartonpapír a bambuszok tövéhez kerülnek, és biztosítják az egyenletes nedvességet.

2016. A BŐSÉG ÉVE. Januárban szert tettünk bőséggel ismeretségekre, de ötletekben is gazdag volt ez a hónap! Nekiláttunk több csinosítási-organizációs projektnek a lakóautónkban, mindent újrahasznosított anyagokból. Hamarosan Te is láthatod az eredményt előtte-utána fotókkal.

…és a konyhánkban is megjelent egy új alapanyag: a kaktusz! Nemsokára beszámolunk „tüskés” tapasztalatainkról is!

 

Világjárók sorozatunkban sok utazó történetével ismerkedhetsz meg. Olyan lesz, mintha már ismernétek is egymást!

 

Tenerife szigetén is sok ismeretséget kötöttünk, a szigeten töltött 1,5 évről itt olvashatsz bővebben! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük