fbpx
szombat, február 4Kedvcsináló ötletek

Nyaralás ősszel – 5 úti cél, ahol ősszel is nyaralhatsz

Legtöbben nyárra tervezik párjukkal a közös kiruccanást, hogy utána egészen a téli ünnepekig kedvetlenül számolják a napokat.

Pedig az ősz remek alkalmat kínálhat egy romantikus utazásra. Nyaralás ősszel – miért ne?

 

Nyaralni nem feltétlenül csak nyáron lehet! Számos olyan tengerparti úti cél kínálkozik, ahová ősszel – a nagy turistaroham után – érdemes leginkább elutazni.

 

1. Málta, a lovagok hazája

Nyaralás ősszel - 5 úti cél, ahol ősszel is nyaralhatsz | Málta fővárosa, Valletta
Nyaralás ősszel – 5 úti cél, ahol ősszel is nyaralhatsz | Málta fővárosa, Valletta

 

Hova menjünk, ha nem akarunk sokat utazni, szeretnénk megérteni a helybélieket, és naponta akarjuk váltogatni a passzív pihenést, a történelmi helyszínek látogatását és a túrázást a programunkban?

Az egyértelmű válasz: Málta! A mesés szigetország a Földközi-tenger középső részén helyezkedik el, csekély 1350 km-re tőlünk, így még nem is kell sokat utaznunk a tökéletes nyaraláshoz.

 

2. Ciprus, a szerelem szigete

Larnaka híres pálmafákkal szegélyzett sétánya, a Finikoúdes - Ciprus
Nyaralás ősszel Cipruson a szerelem szigetén

 

Ha Ciprus fővárosába, Larnaka-ba utazik, nem csodálkoznánk azon, ha ott is szeretne maradni. A mitológia szerint Aphrodité Ciprus délnyugati partján lépett ki a tengerből, és annyira megtetszett neki, hogy itt is maradt. Larnaka valóságos üdülőközpont. Itt található egész Ciprus hotelágyainak 10%-a. A városközpontban hat múzeum található, a csodás tengerparton pedig a feltöltődés, napozás, lubickolás mellett, mindenféle vízi sport űzésére is van lehetőség.

 

3. Szicília, a Földközi-tenger gyöngyszeme

Nyaralás ősszel - öszi nyaralás: LSzicília, a Földközi-tenger gyöngyszeme
A bronzérmes Szicília, a Földközi-tenger gyöngyszeme

 

A Szicília keleti partján fekvő Catania a sziget szórakoztató központja. Igencsak fiatalos helynek számít. Ha szórakozásra vágyunk a Piazza Bellinit és környékét érdemes célba venni. Itt garantált, hogy nem fogunk unatkozni.

Városnézésünket pedig érdemes a Piazza del Duomón indítani. Szicília második legnagyobb városában járva érdemes benevezni egy túrára és felfedezni a közvetlen közelben lévő Etna vulkánt, hiszen nem sok helyen lenne lehetőségünk a strandolás, városnézés mellett felfedezni egy igazi vulkánt.

 

4. Barcelona és az utánozhatatlan katalán életérzés

Nyaralás ősszel - őszi nyaralás. Barcelona és az utánozhatatlan katalán életérzés
Nyaralás ősszel – őszi nyaralás. Barcelona és az utánozhatatlan katalán életérzés

 

A Spanyolország északi részén található, katalán fővárosként is emlegetett Barcelona egy olyan multikulturális központja Európának, amit mindenképp érdemes meglátogatni, ha ki akarunk kerülni a szürke hétköznapokból. A Földközi-tenger partján fekvő nagyvárosnak nemcsak a pezsgő és élettel teli hangulata vonzó, hanem történelmi műemlékei is. Gaudi, a híres katalán építész nyomán számos építészeti műremek várja a látogatóit.

 

5. Dubai, a legek és a luxus fellegvára

Dubai, a legek és a luxus fellegvára
Dubai, a legek és a luxus fellegvára

 

Dubai talán a világ legdinamikusabban fejlődő városa, ahol egy pillanatra sem áll le az élet. Történelmi, kulturális emlékeket itt fölösleges keresnünk, ellenben ha az egyik legmodernebb helyet akarjuk megismerni, itt a tökéletes lehetőség.

A Perzsa-öböl déli partján, az Arab-félszigeten fekvő város tényleg a legek városa, itt van a világ legmagasabb épülete, a világ első hétcsillagos szállodája, és a világ legkülönlegesebb mesterséges szigetei. Dubai-ban szó szerint egy másik világot, mondhatni a jövőt ismerhetjük meg.

Forrás: repjegy.hu

 

…itt a folytatás!

 

Top 10 ország a bakancslistádra >> 

Top 10 régió a bakancslistádra >>

Top 10 ár-érték arányú úti cél az idei évre >>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük