fbpx
szombat, február 4Kedvcsináló ötletek

Legjobb európai úti célok 2016

Legjobb európai úti célok 2016 – Idén is rangsorba kerültek a legjobb ár-érték arányú úti célok.

Ezúttal kontinensekre lebontva született meg a Best Value lista; Eger és Pécs is bekerült az európai top 10-be.

 

A Trivago Best Value Indexe alapján létrehozott lista, három tényezőt vett figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát, aminek el kellett érnie a minimum 50-et. Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú desztinációk listája állt össze.

A legkedvezőbb ár-érték arányú európai úti célok listáján Eger hatodikként, Pécs pedig nyolcadikként került a top 10-be, de a 100 legjobb között további 5 magyar város, Szeged (33. helyen), Hévíz (42. helyen) és Sopron (44. helyen), Győr (53. helyen) és Sárvár (63. helyen) is szerepel.

A Best Value Legjobb európai úti célok lista különlegessége, hogy mivel nem az úti célok keresettségére fókuszált, így nem feltétlenül a sokat emlegetett, minden utazó által ismert városok kerültek fel rá, hanem olyanok is, amelyeket nagy nemzetközi vagy európai toplistákról általában mellőznek. És ez nem csak a városoknak, hanem az utazóknak is kedvez, hiszen 2017-re olyan célok közül is válogathatnak, amiket valószínűleg eddig kihagytak a tervezésből.

Legjobb európai úti célok 2016 | Mostar híres kőhídja - Bosznia Hercegovina
Legjobb európai úti célok 2016 – Mostar híres kőhídja

 

A lista első helyén Mostar városa végzett, mely nem csak ár-érték arányban vezet, de szépségében is. Ha itt időzünk, maradjunk alkonyatig, mert ekkor már valamelyest megürülnek az utcák és láthatjuk, amint a számos kis étteremben kigyúlnak a fények. Ilyenkor már a Balkán ikonikus kőhídja is felszabadul és még lenyűgözőbb látványt nyújt, mint nappal a verőfényes napsütésben.

Legjobb európai úti célok 2016 | Novi Sad / Újvidék panorámája
Novi Sad / Újvidék panorámája

 

Szerbia, pontosabban Újvidék városa került a második helyre. Az ország második legnagyobb városa nemcsak ipari és pénzügyi központ, hanem számos nemzetközi kulturális, tudományos, illetve sportrendezvény házigazdája, múzeumok, galériák, színházak gyűjtőhelye. A Duna-parti település színes és soknemzetiségű; igazi időutazást nyújt, ha végigsétálunk utcácskáin és terein.

Legjobb európai úti célok 2016 | Veliko Tarnovo – Kilátás az erődből
Veliko Tarnovo – Kilátás az erődből

 

A dobogó harmadik helyére Veliko Tarnovo városa került, melynek épületeiből, erdőjéből és katedrálisából csak úgy sugárzik a középkori történelmi hangulat. Bulgária egyik legöregebb városában csodálatosan rendbe tett öreg városrészekre, házakra és templomokra bukkanhatunk, miközben őriz minket a pompás állapotban megtartott Tsarevets erőd, a Második Bolgár Birodalom  legismertebb jelképe.

Forrás: www.trivago.hu

 

Itt tovább válogathatsz a legjobb európai és világ körüli úti célok között! >

Jártál már Portugáliában? Ha még nem, akkor itt találsz egy kis inspirációt a következő nyaralásodhoz! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük