fbpx
csütörtök, október 5Kedvcsináló ötletek

Vízicsúszda | 10+1 legjobb vízicsúszda a világban

Vízicsúszda – csak egy pár másodperces élmény. De az milyen pár másodperc már, te jó ég! Van extrém magas, szupergyors, villogó, dupla hurkos, ugratós és 356 méter hosszú is.

Azért, hogy neked már csak csúsznod kelljen, összegyűjtöttük a legjobb csúszdákat. 10+1 legjobb vízicsúszda a világban >>

 

1. The Royal Flush – Waco, Texas, USA

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - The Royal Flush – Waco, Texas, USA

Kezdjük rögtön az egyik legmenőbbel. A The Royal Flush nem a leghosszabb, nem a leggyorsabb és mégcsak nem is legmagasabb. Ellenben hatványozottan újra lehet élni a csúszás végén a balatoni seggeseket, fejeseket, szaltókat és hasasokat. Hiszen akkor jó, ha csíp a víz, de legalább érzed tőle, hogy élsz. A csúszda végén lévő rámpa nem csak a napodat dobja fel, hanem a testedet is a levegőbe.

 

2. Leap of FaithBahama-szigetek

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - Leap of Faith – Bahama-szigetek

Cápák között csúszdázni? Hát persze! A Bahamákon található Atlantis Paradise Istand önmagában is roppant lenyűgöző nyaralóhely, egy mindent igényt kielégítő aquaparkkal. De az, hogy itt valóban a legveszélyesebb vízi ragadozók között csúszhatsz el egy – természetesen – zárt, de átlátszó alagúton keresztül… Ha nem is minden pénzt, de azért jó sokat megér. Már csak azért is, mert valahogy csak el kell jutni a Liszt Ferenc Reptérről a Leap of Faith lépcsőjéig.

 

3. AREA 47 – Innsbruck, Tirol, Ausztria

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - AREA 47 – Innsbruck, Tirol, Ausztria

És akkor egy abszolút nem elérhetetlen. Ha azt mondjuk, Tirol, mindenkinek a hegyek, hütték és sípályák jutnak eszébe. Ez így is van rendjén, de azért véssük jól az eszünkbe az AREA 47 nevét is, ami pont ezek között bújik meg. Nyáron egyszer érdemes arrafelé venni az irányt, hiszen vízágyúból ritkán lövik ki az embert és ezt azért egyszer érdemes kipróbálni.

 

4. Jumeirah Sceriah – Dubaj, Egyesült Arab Emírségek

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - Jumeirah Sceriah – Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Nyilván Dubai sem maradhat ki a jóból, meg a vízicsúszdás listából. A lassan felnőtt vidámparknak is nyilvánítható városban működött 12 éven keresztül a csúszdás körökben nagy klasszikusnak számító Jumeirah Sceriah, amit végül 2012-ben elbontottak és helyére került az a kétpályás, időzített csapóajtós és azonos néven futó vízicsúszda, ami valóban méltó utódja a legendás elődnek. A 32 méter magas csúszda tetejéről pompás kilátás nyílik Dubaj tengerparti részére és az egész aquaparkra. Aztán jöhet a 120 méteres csúszás, megközelítőleg 80 km/h sebességgel.

 

5. The Scorpion’s Tail – Wisconsin Dells, Wisconsin, USA

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - The Scorpion's Tail – Wisconsin Dells, Wisconsin, USA

Vissza Amerikába. A hurkos vízicsúszdák igazi ritkaságnak számítanak. A wisconsini The Scorpion’s Tail ezek közül is kilóg azonban, hiszen a cső, amiben csúszunk, végig átlátszó. Ezért aztán akár a toronyban várakozó többi csúszdázó, akár az alant bámészkodók kitűnően látják minden mozdulatunkat, szerencsétlenkedésünket, ahogy végigrepesztünk alattuk/felettük 55 km/h körüli sebességgel.

 

6. Insano – Fortaleza, Brazília

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - Insano – Fortaleza, Brazília

Sokáig az Insano volt a világ leggyorsabb vízicsúszdája. Ettől a címtől a The Verrückt nevű amerikai csúszda fosztotta meg, utóbbit viszont egy 10 éves kisfiú halála miatt 2016-ban végleg bezárták. Az Insano egy olyan adrenalinlöketnek néz ki a videó alapján is, aminél ebben a listában sem nagyon van jobb. Ha szeretnéd tudni, hogy milyen érzés 41 méter magasról kb. 105 km/h sebességgel lecsúszni, akkor Fortalezáig kell repülnöd

 

7. The Magic Eye – Erding, Németország

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - The Magic Eye – Erding, Németország

Ha már volt szó a leggyorsabbról és a legmagasabbról, akkor íme a leghosszabb is. A német The Magic Eye neve nem véletlen: a csúszás végig úgy néz ki, mintha minimum a csúszda tervezője rajta maradt volna valamilyen hallucinogén drogon, de legalábbis igen komoly rajongója az Aliz Csodaországban filmeknek. Az út 22 méter magasról indul, a cső hossza 356 méter és több mint egy perc, mire a végére érünk. Ez azért nem gyakori a többnyire alig néhány másodperces élményt adó vízicsúszdák között.

 

8. King Cobra – Jackson, New Jersey, USA

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - King Cobra – Jackson, New Jersey, USA

A King Cobra a többihez képest elképesztően ízléstelen dizájnjával hívja fel magára a figyelmet. Az egész annyira kellemetlenül néz ki, hogy már azért is érdemes megnézni. A csúszás vége izgis, amikor a hatalmas kobra szájában landolunk. Ha már ott vagyunk a New Jersey-i Six Flags-ben, amit a világ legjobb vidámparkjai között tartanak számon, ez csak egy a sok kipróbálásra érdemes attrakció közül.

 

9. L2 – Wörgl, Ausztria

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - L2 – Wörgl, Ausztria

Említettük, hogy Ausztria egy igazi vízicsúszda-nagyhatalom. Ez a csúszda az első olyan, amiben kettő, azaz kettő darab hurok is van. Nevét is innen kapta (L2, vagyis Loop 2, azaz két hurok). Ráadásul télen-nyáron kipróbálható, mert egy zárt aquaparkban építették meg. 

 

10. Kilimanjaro – Rio de Janeiro, Brazília

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - Kilimanjaro – Rio de Janeiro, Brazília

Ez pedig itt a legmagasabb csúszda a maga 50 méterével. Sebessége ugyan valamivel elmarad (kb. 90 km/h) a másik brazil óriásétól, de ettől még a Kilimanjaro mindenképpen kötelező darab a csúszdák szerelmeseinek. 

 

10+1. Toboggan, Citta Del Mare – Palermo, Szicília, Olaszország

10+1 legjobb vízicsúszda a világban - Toboggan, Citta Del Mare – Palermo, Szicília, Olaszország

Végezetül egy igazi családi élmény Palermóból. A Toboggan többlépcsős, hárommedencés csúszdája se nem gyors, se nem magas, se nem hurkos, de mégis az egyik legjobbnak tűnik. A tetejéről indulva kis csúszdákon és medencéken keresztül végül a tengerben landolunk. Elképesztő a panoráma és az élmény is. Ezt a csúszdát nagy biztonsággal használhatják a legkisebbek is.

CSÚSZÁSRA FEL!

Forrás: fmc.hu

 

Nem csak csúszdázni szeretsz, de kipróbálnád a szörfözést is? Összegyűjtöttük Neked Portugália, Spanyolország, és Franciaország  legjobb surf spot-jait!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük