fbpx
vasárnap, június 4Kedvcsináló ötletek

Costa del Sol lakóautóval – La Linea és Sotogrande

Costa del Sol lakóautóval – La Linea és Sotogrande | A Costa del Sol, magyarul a „Napos Part” melyet sokan „Európa Kaliforniájának” neveznek, Spanyolország egyik legváltozatosabb tengerparti része.

Malagától 54 km-re keletre kezdődik, és Cadiz-tól 100 km-re délnyugatra ér véget, hossza 150 km. A Costa de la Luz és a Costa Tropical között húzódik. Itt található La Linea is, mostani állomáshelyünk >>

 

A gyönyörű tájegység a Spanyolország egyik legismertebb, és a legnépszerűbb részének számító, csodálatos szépségű Andalúzia rendkívül gazdag kulturális örökségét, gasztronómiai kínálatát, hangulatos kis „fehér” falvait, csodálatos városait, történelmi emlékeit kínálja. A Sierra Nevada hegyvonulatai, és napsütéses tengerpartok igazán vonzóak. A légkör nagyon jó, a helyiek nagyon kedvesek, segítőkészek, kifejezetten gazdag, nyugodt, biztonságos régió.

costa del sol terkep

Az Európa legdélebbi részén, Afrikához közel található tartomány Európa legkedvezőbb éghajlatával rendelkezik – egész évben süt a nap, és kellemes a hőmérséklet. A leghidegebb hónap, január átlagos maximum hőmérséklete is 17 fok. A 20. században csak egyszer, egész pontosan 1954 február 2-án esett errefelé a hó.

costa del sol december
Costa del Sol lakóautóval decemberben – szikrázó napsütés, csodás kilátás egy kellemes panoráma kávézóból

 

A nyári szezon áprilistól egészen október végéig tart, júliusban és augusztusban se gyakran jellemző a rendkívüli forróság a part menti nyaralóhelyeknél. Éghajlatának köszönhetően a Costa del Sol egyike Európa kevés része közül, amely egész évben zöldben pompázik.

A Costa del Sol egyik gyöngyszeme Sotogrande, egy 1964-ben kiépített part menti városka és kikötő luxus apartmanokkal és yachtokkal.

sotogrande yacht kikoto
A Costa del Sol lakóautóval | Sotogrande – yacht kikötő

 

Sotogrande
Sotogrande – a luxus apartmanok között csodás parkok, és remek éttermek bújnak meg

 

Beszélgetéstől hangos kávézók, tapas bárok, csodás tengerpart, Afrika és a gibraltári szikla látványa – ezek teszik La Linea városkáját érdekessé.

tapas bar la linea
Casa Puri – Tapas bár La Lineában – egy este itt vacsoráztunk barátainkkal, nagyon jó a konyha

 

la linea gibraltar szikla
La Lineából mindössze 10 perces séta, és már Gibraltárban vagyunk

 

La Líneából rövid gyaloglással eljuthatunk a gibraltári határig, majd a határtól 25-30 perces séta után, a repülőtér kifutópályáján keresztül, Gibraltár főutcájára érünk. Vagy buszra is szállhatunk, a Citibus társaság 5-ös buszával bemehetünk Gibraltár központjába a határ után, vagy Citibus 10-es busszal a sziklára közlekedő felvonó alsó állomásáig.

Gyere sétálj egyet velünk Gibraltárban, a mediterrán Angliában! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük