fbpx
szombat, február 4Kedvcsináló ötletek

Utazás gyerekkel – 8 év 80 ország, avagy 3 gyerekkel a világ körül

Utazás gyerekkel – 8 év 80 ország, avagy 3 gyerekkel a világ körül – “Hogy micsodaaaa? 80 ország? na ne már, 3 gyerek és munka mellett? Ezeket a kérdéseket elég gyakran felteszik nekem, amikor elkezdek mesélni az utazásainkról.”

 

Így kezdi bemutatkozó beszámolóját Berecz Andrea, aki tökélyre emelte az utazás gyerekkel “sportágat”. A tőlünk érdeklődők egyik leggyakoribb kifogása a “nincs rá időm…”, “nincs rá pénzem…” mellett az, hohy “utazás gyerekkel? Majd ha felnőnek!”

Berecz Andi így folytatja: “A válaszom pedig nagyon egyszerű: Minden csak döntés kérdése! Igen, hallom a következő kifogást… „és pénz….”, jaja, az is döntés kérdése, hogy elkezded előteremteni a pénzt ahhoz, hogy megvalósíthasd az álmaidat!

Amióta az eszemet tudom, az volt az álmom, hogy bejárjam a világot. 3 évesen már ovis táborba mentem, iskoláskoromban címerező táborba jártam pénzt keresni, középiskolásként pedig eladtam a kollégiumi ebédjegyeimet, hogy megvehessem a buszjegyet Londonba, ahova bébiszitternek szegődtem, persze mindig csak a szünetek idejére, hiszen „jó kislány voltam”, el kellett végeznem az iskolákat .

Főiskola után, a húszas éveim elején már 3 gyermekes anyuka lettem és egyből elhatároztam még egy fontos dolgot: sosem fogom a gyermekeim szemére vetni, hogy miattuk nem tudtam bármit is megvalósítani az életben. Ennek következtében nem mondtam le az utazós álmomról sem.

Pocakosan bejártam Görögországot és Erdélyt, az ikrek fél évesen a horvát tengerparton bébi kompoztak, felfedeztük babahordozókkal az osztrák jégbarlangokat és sorolhatnám.

Nem telt el év, úgy, hogy ne mentünk volna legalább egyszer külföldre. 2010-ben mertem még nagyobbat álmodni, és jött a következő célkitűzés: minden évben legalább 12 új helyet felfedezni, igen havi egyet, ha lehet különböző országokban.

Vannak kedvenc országaink, ahova többször elmentünk, de azonos helyre nagyon ritkán járunk vissza, a fesztivál előtt érkezünk majd meg Kínából és ezzel lesz meg a címben is említett 80 ország, ami decemberre már várhatóan 82-re ugrik .

free4travel utazas interju new york 755x566
Utazás gyerekkel – free4travel utazas interju new york

Voltam már őrült, felelőtlen, merthogy válásom után, a hiteltörlesztések fizetése mellett is inkább utaztam, minthogy itthon sajnáltassam magam, de tudom, jól döntöttem. A tárgyakat megunjuk, az élmények pedig örökre megmaradnak, azt soha, senki nem tudja elvenni tőlünk.

42 évesen most már elmondhatom azt is, hogy egy-egy utazás kiváló tanítómester is, segít kilépni mindenféle komfortzónából, önismeretre, elfogadásra, problémamegoldásra, gyors döntéshozatalra, kapcsolatépítésre, kommunikációra és még sok minden másra tanít.

Az utazásokon kívül is hiszek az élethosszig tartó tanulás fontosságában, érdekel a pszichológia, rendszeresen jógázok és űzők más sportokat is, vezetőfejlesztéssel és értékesítéstámogatással foglalkozok, önismeretei táborokat tartok.

Évente egyszer egyedül is elutazok, szeretem a magas hegyeket, legutóbb az 5.642m-es Elbruszon jártam, következő célpontként a Kilimanjaro szerepel a listámon.

A fiaim szintén utazás rajongók lettek, mára már ők állítják össze az útiterveket, vadásszák az olcsó repjegyeket és intézik a foglalásokat, hiszen ebbe nőttek bele, aludtak parkolóban a betonon és 5*-os luxusszállodában, de 17 és 19 évesen már több, mint 70 országban jártak.

Egyszóval, nincs kifogás, ha valamit igazán szeretnénk, azt meg tudjuk valósítani, akár munka és gyerekek mellett is, társsal vagy anélkül, a kérdés csak az, akarod-e igazán, teljes szíveddel, lelkeddel!

Nos, röviden ez lennék én, Berecz Andi, a legtöbbet utazott édesanya.

Előadásomban hallhattok hasznos tippeket a low budget utazástervezéshez, a gyerekekkel való utazásokhoz is, emellett közösen nevethetünk egy-egy megtörtént sztorin és csodás képek segítségével bebarangoljuk a világ különböző tájait.

Küldetésemnek tartom azt, hogy saját példámon keresztül bátorítsak mindenkit arra, hogy merjen elindulni, így ami a legfontosabb: erőt, inspirációt meríthetsz Te is álmaid megvalósításához!

Mottóm: „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni!” /W. Disney/”

Berecz Andrea (free4travel.hu)

 

Mindegy, hogy hova, mindegy, hogyan, csak indulj el, és az utazás magával ragad. Akárcsak minket! Utazásainkról itt olvashatsz! >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük