fbpx
szombat, február 4Kedvcsináló ötletek

Balaton kemping: Kempingezés a Balatonon, na azok voltak az igazi nyarak :)

Balaton kemping: kempingezés a Balatonon, na azok voltak az igazi nyarak 🙂 Nem volt telefon csak beszélgetések, jókedv, sakk, kártya, fürdés 🙂

Valamint rengeteg vállalati beutaló, amivel sok család évi 2 hetet legalább a Balcsi partján tölthetett, visszahozhatatlan sajnos. Ami azért növelte a családi összetartozást, ami a dolgos hétköznapokban kicsit kopik…

Többen megengedhették maguknak a nyaralást az biztos! Emlékszel még a régi Balcsis sátoros nyaralásokra?

Balaton Kemping Retro
Balaton Kemping Retro

 

Jól felpakolt, mindenre gondoló kempingezők a pokróccal letakart családi Trabival, csíkos kempingszékek, színes óriás sátrak, kis kutyaólak, konzervhegyek. Ilyen volt a magyar tenger partja, és a kempingezés aranykora.

Balaton kemping: gyermekkorunk nyaralásai
Balaton kemping: gyermekkorunk nyaralásai

 

A Balaton idegenforgalma, ahogy ma mi ismerjük, jórészt a Kádár-korban épült ki – elnézve a fotókat, nem hiába kapta Magyarország a legvidámabb barakk elnevezést. A tóparti idegenforgalom nagy volumenű fejlesztése az 1956-os forradalom leverése után indult meg – a rendszer vezetése a jóléti szocializmus, az úgynevezett „legvidámabb barakk” megteremtésével kívánta elkerülni még egy lehetséges felkelés és hatalom elleni lázadás esélyét.

A balatoni turizmus fellendülésének egyik fontos mozgatórugója volt, már ami a külföldi turisták érkezését illeti, a berlini fal 1961-es felhúzása. A megosztott országban és városban élő kelet- és nyugatnémet családok bevett találkozási pontjává vált a Balaton partja. Egyes adatok szerint 1965-ben 125 ezer keletnémet tette tiszteletét a Balatonnál, és ez a szám a későbbi években is csak növekedett.

Nézd meg ezt a videót, és nosztalgiázz velünk!

 

 

Forrás: eztnezdmeg.com | welovebalaton.hu/

 

Kempingezést tervezel indén nyárra? Vagy talán lakóautóval, lakókocsival indulsz nyaralni? Klikk ide ötletekért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük