Kezdőlap Utazás Legjobb Úticélok Magyarország 11 legmenőbb bobpályája

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája

Magyarország is rengeteg élményt tartogat számodra. Nem kell tízezer kilométert utaznod azért, hogy felejthetetlen kalandban legyen részed. Most bemutatunk neked 11 magyarországi bobpályát, ahol kedvedre száguldozhatsz.

1.     Balatonboglár

boglar.jpg

A boglári központ az év minden napján várja vendégeit reggel 9-től 20 óráig. Az 500 méter hosszú pályájukon kedvedre csúszhatsz, de kalandparkjuk is sok mindent tartogat számodra, többek között kipróbálhatod ügyességed egy drótkötélpályán, megmászhatsz egy 10 méter magas tornyot, de óriási trambulinjukon is ugrálhatsz.

 

2.     Balatonfűzfő

fuzfo.jpg

A két lenyűgöző panorámával rendelkező (összesen 1,5 kilométer hosszú!) bobpálya köré épült szabadidős és kirándulási helyszín egész évben nyitva van. A bobozáson kívül számos más – részben ingyenes – szórakozási lehetőséget is nyújt az erre látogatóknak. Tényleg különleges programlehetőségekkel várnak, még paintballozhatsz is!

 

3.     Budapest XI.

bp.jpg

A Budapest zöldövezetében található, 7-es út mentél elterülő szabadidős központ fővárosunk egyetlen ilyen jellegű komplexuma. Bobpályájuk mellett minigolf, valamint két darab, télen fedett és kivilágított műfüves focipálya, büfé és egy légvár is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

 

4.     Kislőd

kislod.jpg

A Bakonyi Kalandpark 2014-ben épült bobpályája mintegy 900 m hosszú. Már csak emiatt is érdemes lehet meglátogatni Kislődöt, de ami még ennél is izgalmasabb az az itt található megazipline. Ez egy igazi szuperhősöknek való játék, akik nem félnek az észveszejtő magasságtól, az őrületes tempótól és a repüléstől. A feladat nem más, mint egy hámban, hason fekve végig csúszni a hegyről a park közepéig, fejjel előre, egy kilométeren át, akár 80 km/órás sebességre is gyorsulva. Mindezt a fák fölött, hol ijesztően magasan, hol pedig egészen közel a földhöz, de mindvégig eszeveszett tempóban.

 

5.     Miskolctapolca

miskolctapolca.jpg

A téli-nyári bobpálya Miskolctapolca parkja mellett, nagyszerű erdős-fás környezetben várja az erre látogatókat. A pálya teljes hossza nyolcszáz méter, amiből mintegy háromnegyede meredek lejtő. Az 54 méteres magasságkülönbség rövid idő alatt, nagy sebességgel tehető meg, így egy másodpercnyi unalomra sem számíthatsz a lesiklás közben! Arról nem is beszélve, hogy közben még a természetben is gyönyörködhetsz! De ami igazán szuper, hogy itt még sötétedés után is bobozhatsz, hiszen a pálya teljes hossza ki van világítva.

 

6.     Pécs

pecs.jpg

Pécsett európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpályán egyedülálló kalandok részese lehetsz. A Mecsek szívében, szakadékok és patak felett, erdőben, fák közt, akár 40 km/h sebességgel lehet csúszni. Annyi biztos, hogy ettől még a tapasztalt bobosokban is felmegy az adrenalin!

 

7.     Sástó-Mátra Bob

sasto.jpg

A Mátra Bob Sástó, Magyarország legmagasabban fekvő bobpályája. A központ Gyöngyöstől 12 kilométerre, Mátrafüred és Mátraháza között található. A mintegy 940 méter hosszú pályán az elérhető maximális sebesség 42 km/óra és a helyiek esküdnek rá, hogy függőséget okoz! De a bobozáson kívül sok-sok egyéb kaland részesévé is válhatsz: többek közt kipróbálhatod a 360°-os (átfordulós) hintájukat is. A hintázás talán csak gyermekkorodat idézi, na de 360°-ban átfordulni, fejjel lefelé megállni? Ez már kicsit meredekebb, nemde? Tiszta űrhajós kiképzés!

 

8.     Sátoraljaújhely

satoraljaujhely.jpg

2275 méteres hosszúságával Sátoraljaújhelyen találhatjuk az ország és a térség leghosszabb bobpályáját. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bobkocsival történik a lecsúszás a rekord hosszú sínpáron. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m és mintegy 250-480 m magasságban nézelődhetünk. Ha eddig nem gondolkodtál a város meglátogatásán, ezek után itt az idő felírni a noteszba!

 

9.     Sopron

sopron.jpg

A hűség városának bobpályája is hatalmas élményt nyújt a szabadon száguldás kedvelőinek. Csúszhatsz hegyről völgybe, egyedül vagy párosan, méghozzá 750 méteren keresztül. Az össze-vissza kanyargó pályán kedved szerint adhatsz “gázt” vagy fékezhetsz, ahogyan csak kedved tartja!

 

10.  Szilvásvárad

szilvasvarad.jpg

A Szalajka-völgy bejáratánál található bobpálya teljes hossza 620 m, szintkülönbsége pedig 52 m. Az alsó állomásról egy felvonószerkezet húz fel a pálya tetejére, ahonnan a 350 m hosszú lefelé jövő kanyargós, ugratókkal teli pályaszakaszon száguldozhatsz kedvedre.

 

11.  Visegrád

videgrad.jpg

Alighanem a visegrádi hazánk legismertebb bobközpontja, ahol két pálya is kanyarog a hegyoldalban. Egy hagyományos medres bobpálya, amit csak nyáron, valamint egy alpesi bob, amit az év minden napján élvezhetsz. Ezt kapd ki! Eső vagy hó esetén még plexi tetővel is felszerelik a bobokat, csak hogy minden időjárási viszontagság ellenére se maradj ki a – természetesen csak képletesen – féktelen csúszásból!

Forrás: traveltip.blog.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

A 6 legnépszerűbb úti cél szilveszterre

Te tudod, már hol leszel idén december 31-én mikor éjfélt üt az óra? Ha még nem, a most következőkben bemutatunk hat olyan mesés várost,...

Karácsonyi üdvözlet – Karácsonyra – Nektek!

Karácsonyi üdvözlet: Útra kélt az erdő ezer fenyőfája örömet szerezni szerte a világba. Meghittség, boldogság, szeretet és béke legyen a családod örökös vendége! Boldog...

A 8 legfurcsább szilveszteri szokás a világon

El tudod képzelni, hogy az újévi pezsgődben papírdarabkák úszkáljanak vagy, hogy ordibálva dobáld ki az ablakon a használt cuccaidat szilveszterkor? Olvass tovább, ha kíváncsi...

Karácsonyi menük a világ körül

A karácsonyi menü sok családban évtizedekig változatlan marad, sokaknál a halászlé és a töltött káposzta nélkül nem is lenne teljes az ünnep. De vajon...

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport. A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az...