fbpx
csütörtök, május 23Kedvcsináló ötletek

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája

Magyarország is rengeteg élményt tartogat számodra. Nem kell tízezer kilométert utaznod azért, hogy felejthetetlen kalandban legyen részed.

Most bemutatunk neked 11 magyarországi bobpályát, ahol kedvedre száguldozhatsz.

 

Íme a magyar bobpálya arzenál!

 

1.     Balatonboglár

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Balatonboglár

A boglári központ az év minden napján várja vendégeit reggel 9-től 20 óráig. Az 500 méter hosszú pályájukon kedvedre csúszhatsz, de kalandparkjuk is sok mindent tartogat számodra, többek között kipróbálhatod ügyességed egy drótkötélpályán, megmászhatsz egy 10 méter magas tornyot, de óriási trambulinjukon is ugrálhatsz.

 

2.     Balatonfűzfő

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Balatonfűzfő

A két lenyűgöző panorámával rendelkező (összesen 1,5 kilométer hosszú!) bobpálya köré épült szabadidős és kirándulási helyszín egész évben nyitva van. A bobozáson kívül számos más – részben ingyenes – szórakozási lehetőséget is nyújt az erre látogatóknak. Tényleg különleges programlehetőségekkel várnak, még paintballozhatsz is!

 

3.     Budapest XI.

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Budapest, XI. ker.

A Budapest zöldövezetében található, 7-es út mentél elterülő szabadidős központ fővárosunk egyetlen ilyen jellegű komplexuma. Bobpályájuk mellett minigolf, valamint két darab, télen fedett és kivilágított műfüves focipálya, büfé és egy légvár is lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra.

 

4.     Kislőd

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Kislőd

A Bakonyi Kalandpark 2014-ben épült bobpályája mintegy 900 m hosszú. Már csak emiatt is érdemes lehet meglátogatni Kislődöt, de ami még ennél is izgalmasabb az az itt található mega zipline. Ez egy igazi szuperhősöknek való játék, akik nem félnek az észveszejtő magasságtól, az őrületes tempótól és a repüléstől. A feladat nem más, mint egy hámban, hason fekve végig csúszni a hegyről a park közepéig, fejjel előre, egy kilométeren át, akár 80 km/órás sebességre is gyorsulva. Mindezt a fák fölött, hol ijesztően magasan, hol pedig egészen közel a földhöz, de mindvégig eszeveszett tempóban.

 

5.     Miskolctapolca

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Miskolctapolca.

A téli-nyári bobpálya Miskolctapolca parkja mellett, nagyszerű erdős-fás környezetben várja az erre látogatókat. A pálya teljes hossza nyolcszáz méter, amiből mintegy háromnegyede meredek lejtő. Az 54 méteres magasságkülönbség rövid idő alatt, nagy sebességgel tehető meg, így egy másodpercnyi unalomra sem számíthatsz a lesiklás közben! Arról nem is beszélve, hogy közben még a természetben is gyönyörködhetsz! De ami igazán szuper, hogy itt még sötétedés után is bobozhatsz, hiszen a pálya teljes hossza ki van világítva.

 

6.     Pécs

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Pécs

Pécsett európai viszonylatban párját ritkító, 25 kocsiból álló erdei bobpályán egyedülálló kalandok részese lehetsz. A Mecsek szívében, szakadékok és patak felett, erdőben, fák közt, akár 40 km/h sebességgel lehet csúszni. Annyi biztos, hogy ettől még a tapasztalt bobosokban is felmegy az adrenalin!

 

7.     Sástó-Mátra Bob

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Sástó Mátra bob

A Mátra Bob Sástó, Magyarország legmagasabban fekvő bobpályája. A központ Gyöngyöstől 12 kilométerre, Mátrafüred és Mátraháza között található. A mintegy 940 méter hosszú pályán az elérhető maximális sebesség 42 km/óra és a helyiek esküdnek rá, hogy függőséget okoz! De a bobozáson kívül sok-sok egyéb kaland részesévé is válhatsz: többek közt kipróbálhatod a 360°-os (átfordulós) hintájukat is. A hintázás talán csak gyermekkorodat idézi, na de 360°-ban átfordulni, fejjel lefelé megállni? Ez már kicsit meredekebb, nemde? Tiszta űrhajós kiképzés!

 

8.     Sátoraljaújhely

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Sátoraljaújhely

2275 méteres hosszúságával Sátoraljaújhelyen találhatjuk az ország és a térség leghosszabb bobpályáját. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bobkocsival történik a lecsúszás a rekord hosszú sínpáron. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m és mintegy 250-480 m magasságban nézelődhetünk. Ha eddig nem gondolkodtál a város meglátogatásán, ezek után itt az idő felírni a noteszba!

 

9.     Sopron

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Sopron

A hűség városának bobpályája is hatalmas élményt nyújt a szabadon száguldás kedvelőinek. Csúszhatsz hegyről völgybe, egyedül vagy párosan, méghozzá 750 méteren keresztül. Az össze-vissza kanyargó pályán kedved szerint adhatsz „gázt” vagy fékezhetsz, ahogyan csak kedved tartja!

 

10.  Szilvásvárad

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Szilvasvárad

A Szalajka-völgy bejáratánál található bobpálya teljes hossza 620 m, szintkülönbsége pedig 52 m. Az alsó állomásról egy felvonószerkezet húz fel a pálya tetejére, ahonnan a 350 m hosszú lefelé jövő kanyargós, ugratókkal teli pályaszakaszon száguldozhatsz kedvedre.

 

11.  Visegrád

Magyarország 11 legmenőbb bobpályája | Visegrád

Alighanem a visegrádi hazánk legismertebb bobközpontja, ahol két pálya is kanyarog a hegyoldalban. Egy hagyományos medres bobpálya, amit csak nyáron, valamint egy alpesi bob, amit az év minden napján élvezhetsz. Ezt kapd ki! Eső vagy hó esetén még plexi tetővel is felszerelik a bobokat, csak hogy minden időjárási viszontagság ellenére se maradj ki a – természetesen csak képletesen – féktelen csúszásból!

Forrás: traveltip.blog.hu

Szereted érezni az adrenalint? Akkor irány a 31 fantasztikus aquapark, ahová muszáj ellátogatnod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük