fbpx
szerda, február 21Kedvcsináló ötletek

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra | Mivel is indíthatnánk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze az alábbi válogatás szubjektív, de azért nem véletlen, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra >>

 

Szempont, hogy kellemes legyen az idő, ne legyen tömeg és jó áron megjárható legyen az adott cél.

 

1. Január: Lanzarote, Kanári-szigetek

Mielőtt megszűnik a közvetlen járat, nem szabad kihagyni a fantasztikus vulkánszigetet. Januárban is 18-20 fok, rengeteg túra, a repjegy pedig last minute is alig valamivel 10 ezer forint felett. Esetleg márciusra is jó, akkor még olcsóbbak a kifelé jegyek, az utolsó járat 4.592 forint.

 

 

2. Február: Eilat, Izrael

Az egyetlen hely, ahol 30 fokot találunk és bővel 10 ezer forint alatt odavisz a fapados. Kitűnő néhány napos feltöltődésre, sajna a szállodaárak tovább nőttek, érdemes alaposan áttekinteni a magánszállás-kínálatot is.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - - Eilat, Izrael

 

3. Március: Andalúzia, Spanyolország

A tengerbe csak a bátrak merészkednek, de általában már kitűnő az idő, egyre többet 20 fok feletti értékekkel. Kevés a turista, csúcs szállásokat lehet kifogni fillérekért a repjegy is nagyon olcsó Malagába. Több hetet is el lehet tölteni nagyon kellemesen, sok gyönyörű várost bejárva.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Andalúzia, Spanyolország

 

4. Április: Ciprus

Ilyenkor bezöldül a sziget, a hőmérséklet is a legjobb, 25-28 fok a jellemző, néha bár befigyel a 30 is. De még előidény, alacsony árakkal. Március végén indul újra a Ryanair Pafoszba, azzal érdemes odafelé menni reggel (még kicsit drága érdemes várni a foglalással, amíg 10 ezer közelébe jön le), haza meg ott az esti Wizz Larnacából. Ha a bezöldülésnél fontosabb a csobbanás, akkor novemberben jobb, amikor még fürödhető a tenger, a hőmérséklet hasonló.

 

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Ciprus

 

 

5. Május: norvég fjordok

Épp beindul a hajóközlekedés egy csomó fjordon, megnyitják a hegyi utak nagy részét, de még alig van turista, relatíve olcsók a szállások. Közben az idő is egyre jobb. Tuti lesz olcsó repjegy is, legalább is Stavangerbe, ahova épp új járatot indít a Wizz. Bergen-ből indulva több szép fjord érhető el, dönteni kell, hogy inkább melyik, mert összekötni őket nehéz: egyutas autóbérlésnél borzasztó plusz költségekkel lehet számolni és átbuszozni/átrepülni is elég drága.

Fapados úticélok - norvég fjordok

 

 

6. Június: Izland

A Wizz új London-Reykjavik járata filléres, arra átszállva sokkal olcsóbb lehet, mint közvetlenül. A hónap elején még sok szállás kedvezményes árakat ad, de aki a sziget belsejébe is el akar kalandozni, a hónap végét válassza, akkorra már a hegyi utak nagy részét megnyitják. Egyre menőbb a camperbérlős szigetkörbeautózás, érthető, nincs szállásköltség, a fürdők pedig olcsók és a legkisebb falukhoz is hozzátartoznak.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra -Izland

 

7. Július: Stockholm, Svédország

Stockholm kitűnő fapados úticél ilyenkor. Supercool város nyáron, és a repjegyek főszezonban sem drágák.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Stockholm, Svédország

 

 

8. Augusztus: Északi fok & Lofoten

Alapvetően Magyarországról közvetlenül elérhető helyeket válogattunk, de itt kivételt teszünk. Soha ilyen közel még nem jött Észak-Norvégia és Lappföld azzal, hogy a Wizz elkezdett repülni Tromso-be. Sajnos Gdansk-ból, oda még el kell jutni valahogy. De augusztus végétől már 3-4 ezer forintos jegyek is vannak kifelé, a Lofoten-szigetekre pedig ez a legjobb időpont. Még nyitva minden, de már eltűnt a tömeg, még hómentesek a hegyek, lehet rengeteget túrázni, de már van északi fény is. Itt is jó ötlet a helyben bérelt camper, vagy lakóautó.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Északi fok & Lofoten

 

9. Szeptember: Görög szigettúra

Kifelé az utolsó Wizz-nyaraló járatok szinte üresek és majdnem ingyen vannak több szigetre is. Hazafelé pedig hajókázzunk csak be Athénba, ahonnan eddig méregdrága volt a Ryanair, de pont szeptember közepétől napi járattal áll mellé a Wizz, tuti fillérekért lesznek a jegyek. A kettő között időtől és pénztől függően amennyi sziget és tengeri program csak belefér.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Görög szigetek, hajótúra

 

 

10. Október: Lipari-szigetek

Itt fontos, hogy a hónap eleje legyen, később már romlik az idő és egyre gyakrabban viharos a tenger. Vulcano és Stromboli kötelező, de van még több király sziget, felejthetetlen. Nápolyba, Cataniába és Palermoba is repülhetünk a megközelítéshez, a hajó sajnos fix áras.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Lipari-szigetek, Szicília

 

11. November: Marokkó

Inkább a hónap első felében célszerű, bár az utolsó héten is kiváló idő lehet 20 fok körül, sok napsütéssel. Marrákes kötelező, de talán a legjobb a szintén iszonyat látványos és hangulatos Fez-be repülni átszállással, majd Marrákes-ben, vagy Agadirban befejezni a túrát és onnan hazajönni.

 

 

12. December: Amalfi-part, Olaszország

Nápolyból és Bariból általában még karácsony előtt is vannak olcsó jegyek hazafelé, kifelé pedig bárhova fillérekért lehet repülni decemberben. A gyönyörű Amalfi-part ilyenkor kihalt (nyáron őrjítő a tömeg), sok olcsó szállásból választhatunk, az idő általában jó, 15 fok körüli nappalokkal.

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra - Amalfi-part, Olaszország

 

Forrás: fapadosinfo.blog.hu

Itt jönnek a legmenőbb úti célok – Lonely Planet TOP 10 >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük