Kezdőlap Utazás Legjobb Úticélok 12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra

12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra

Mivel is indíthatnánk az új évet, ha nem hónapra szabott utazási tippekkel. Persze az alábbi válogatás szubjektív, de azért nem véletlen, hogy pont az adott hónapra tettük az egyes célállomásokat. 12 legjobb fapados úticél, hónapról hónapra >>

Szempont, hogy kellemes legyen az idő, ne legyen tömeg és jó áron megjárható legyen az adott cél.

1. Január: Lanzarote, Kanári-szigetek

Mielőtt megszűnik a közvetlen járat, nem szabad kihagyni a fantasztikus vulkánszigetet. Januárban is 18-20 fok, rengeteg túra, a repjegy pedig last minute is alig valamivel 10 ezer forint felett. Esetleg márciusra is jó, akkor még olcsóbbak a kifelé jegyek, az utolsó járat 4.592 forint.

 

 

2. Február: Eilat, Izrael

Az egyetlen hely, ahol 30 fokot találunk és bővel 10 ezer forint alatt odavisz a fapados. Kitűnő néhány napos feltöltődésre, sajna a szállodaárak tovább nőttek, érdemes alaposan áttekinteni a magánszállás-kínálatot is.

Fapados úticél 2018 - Eilat, Izrael

 

3. Március: Andalúzia, Spanyolország

A tengerbe csak a bátrak merészkednek, de általában már kitűnő az idő, egyre többet 20 fok feletti értékekkel. Kevés a turista, csúcs szállásokat lehet kifogni fillérekért a repjegy is nagyon olcsó Malagába. Több hetet is el lehet tölteni nagyon kellemesen, sok gyönyörű várost bejárva.

Fapados úticél 2018 - Andalúzia, Spanyolország

 

4. Április: Ciprus

Ilyenkor bezöldül a sziget, a hőmérséklet is a legjobb, 25-28 fok a jellemző, néha bár befigyel a 30 is. De még előidény, alacsony árakkal. Március végén indul újra a Ryanair Pafoszba, azzal érdemes odafelé menni reggel (még kicsit drága érdemes várni a foglalással, amíg 10 ezer közelébe jön le), haza meg ott az esti Wizz Larnacából. Ha a bezöldülésnél fontosabb a csobbanás, akkor novemberben jobb, amikor még fürödhető a tenger, a hőmérséklet hasonló.

 

Fapados úticél 2018 - Ciprus

 

 

5. Május: norvég fjordok

Épp beindul a hajóközlekedés egy csomó fjordon, megnyitják a hegyi utak nagy részét, de még alig van turista, relatíve olcsók a szállások. Közben az idő is egyre jobb. Tuti lesz olcsó repjegy is, legalább is Stavangerbe, ahova épp új járatot indít a Wizz. Bergen-ből indulva több szép fjord érhető el, dönteni kell, hogy inkább melyik, mert összekötni őket nehéz: egyutas autóbérlésnél borzasztó plusz költségekkel lehet számolni és átbuszozni/átrepülni is elég drága.

 

 

6. Június: Izland

A Wizz új London-Reykjavik járata filléres, arra átszállva sokkal olcsóbb lehet, mint közvetlenül. A hónap elején még sok szállás kedvezményes árakat ad, de aki a sziget belsejébe is el akar kalandozni, a hónap végét válassza, akkorra már a hegyi utak nagy részét megnyitják. Egyre menőbb a camperbérlős szigetkörbeautózás, érthető, nincs szállásköltség, a fürdők pedig olcsók és a legkisebb falukhoz is hozzátartoznak.

Fapados úticél 2018 - Izland

 

7. Július: Stockholm, Svédország

Stockholm kitűnő fapados úticél ilyenkor. Supercool város nyáron, és a repjegyek főszezonban sem drágák.

Fapados úti célok 2018 - Stockholm, Svédország

 

 

8. Augusztus: Északi fok & Lofoten

Alapvetően Magyarországról közvetlenül elérhető helyeket válogattunk, de itt kivételt teszünk. Soha ilyen közel még nem jött Észak-Norvégia és Lappföld azzal, hogy a Wizz elkezdett repülni Tromso-be. Sajnos Gdansk-ból, oda még el kell jutni valahogy. De augusztus végétől már 3-4 ezer forintos jegyek is vannak kifelé, a Lofoten-szigetekre pedig ez a legjobb időpont. Még nyitva minden, de már eltűnt a tömeg, még hómentesek a hegyek, lehet rengeteget túrázni, de már van északi fény is. Itt is jó ötlet a helyben bérelt camper, vagy lakóautó.

Fapados úti célok 2018 - Északi fok & Lofoten

 

9. Szeptember: Görög szigettúra

Kifelé az utolsó Wizz-nyaraló járatok szinte üresek és majdnem ingyen vannak több szigetre is. Hazafelé pedig hajókázzunk csak be Athénba, ahonnan eddig méregdrága volt a Ryanair, de pont szeptember közepétől napi járattal áll mellé a Wizz, tuti fillérekért lesznek a jegyek. A kettő között időtől és pénztől függően amennyi sziget és tengeri program csak belefér.

Fapados úti célok 2018 - Görög szigetek, hajótúra

 

 

10. Október: Lipari-szigetek

Itt fontos, hogy a hónap eleje legyen, később már romlik az idő és egyre gyakrabban viharos a tenger. Vulcano és Stromboli kötelező, de van még több király sziget, felejthetetlen. Nápolyba, Cataniába és Palermoba is repülhetünk a megközelítéshez, a hajó sajnos fix áras.

Fapados úti célok 2018 - Lipari-szigetek, Szicília

 

11. November: Marokkó

Inkább a hónap első felében célszerű, bár az utolsó héten is kiváló idő lehet 20 fok körül, sok napsütéssel. Marrákes kötelező, de talán a legjobb a szintén iszonyat látványos és hangulatos Fez-be repülni átszállással, majd Marrákes-ben, vagy Agadirban befejezni a túrát és onnan hazajönni.

 

 

12. December: Amalfi-part, Olaszország

Nápolyból és Bariból általában még karácsony előtt is vannak olcsó jegyek hazafelé, kifelé pedig bárhova fillérekért lehet repülni decemberben. A gyönyörű Amalfi-part ilyenkor kihalt (nyáron őrjítő a tömeg), sok olcsó szállásból választhatunk, az idő általában jó, 15 fok körüli nappalokkal.

Fapados úti célok 2018 - Amalfi-part, Olaszország

 

Forrás: fapadosinfo.blog.hu

Értékeld a bejegyzést
[Összesen: 0 Átlag: 0]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport. A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az...

Európa legjobb bringás túraútvonalai

Vannak olyan vidékek, amiket kétségkívül bringával a legjobb bejárni. Itt jönnek Európa kifejezetten élvezhető és edzettségi szinttől függetlenül is bármikor teljesíthető bringás túraútvonalai. Utazz...

10 olcsó street food a nagy világból

Olcsó, hiteles és biztos befutó az Instán - szeretjük a street food-ot, ahogy te is. A street food nem csak nagyszerű módja annak, hogy...

A világ kedvenc ételei 12 ország konyhájából

Előfordult már veled, hogy külföldre utaztál, de nem tudtad, hogy mit érdemes enni az adott országban? Mutatunk néhány jellegzetes ételt, amik nem csak különlegesek,...

10+1 legjobb vízicsúszda a világban

Vízicsúszda - csak egy pár másodperces élmény. De az milyen pár másodperc már, te jó ég! Van extrém magas, szupergyors, villogó, duplahurkos, ugratós és...