Kezdőlap Eddigi utunk Dél-Afrika 2015. január: Új év, új kalandok a javából!

2015. január: Új év, új kalandok a javából!

Új év, új kalandok - 2015Egy eredményes, élményekben gazdag 2014-es év után új kalandok várnak ránk 2015-ben is. Folytatjuk az utazást, bár guruló garzonunknak fájó szívvel, de búcsút mondunk néhány hónapra. A január a lázas készülődés és szervezkedés jegyében telik…Irány Dél-Afrika!

Új év, új kalandok! Útlevelünk és repjegyünk már van, ideje megszervezni egy biztonságos helyet a lakóautónknak és robogónknak, ahol az elkövetkezendő pár hónapot fogják tölteni, nélkülünk.

Új év új kalandok - gardiennage, hivernage
A nagy utazás 1. állomása

Alig fél órára találunk egy kedvező árú lakóautó parkolót (franciául hivernage, ejtsd: ivernázs / fél évre 210€-ba került), ahol Joreg sok más társával együtt fog állomásozni. Utazásunk előtti napon érkeztünk a parkolóba, elintéztük a formalitásokat, aztán ott töltöttük az utolsó éjszakát.

Hajnalban keltünk, magunkra öltöttük hátizsákjainkat, érzékeny búcsút vettünk gépparkunktól, és kibaktattunk a buszmegállóba. Elindult a nagy KALAND!

új év új kalandok - úton Dél-Afrikába
Perpignan, pályaudvar – 2. állomás; itt még jól jön a sapka és a meleg ital

Barcelonából repültünk Londonba, majd onnan tovább Johannesburgba (később gyakran olvasod majd a rövidített nevét: Joburg, ejtsd: dzsoburg).

Perpignan-ból (ejtsd: perpinyan) telekocsival mentünk át Barcelonába. A telekocsi azt jelenti, hogy jófej emberek meghirdetik saját utazásukat az interneten, és némi ellentételezés fejében visznek magukkal még 2-3 utast. Szerencsénkre a mi esetünkben mindenki a reptérre ment, így különösebb nehézség nélkül megérkeztünk a 3. állomásra, a barcelonai reptérre. Ez a szolgáltatás Magyarországon is működik, a neve blablacar.

Pár óra múlva leszálltunk Londonban (4. állomás), ahol egy kétszintes repülőgépre szálltunk. Irány DÉL-AFRIKA!

új év új kalandok - repülés Dél-Afrikába
Minket már biztos nem hagynak itt… Reszkess Dél-Afrika, jövünk!

5. állomás – Johannesburg, reptér. Megérkeztünk! Dél-Afrikában akkor volt a nyár, így kellemes meleg fogadott bennünket. Elég bután festettünk téli cuccainkban, teljesen lefáradva.

Szállásadónk, Tibi és olasz barátja, Raffael jöttek ki elénk a reptérre. Gyors ismerkedés, üdvözlés után egy finom reggelivel kezdtünk: zöldséges omlett, pirítós, sült krumpli, üdítő… Micsoda változás egy hagyományos francia reggelihez képest (kávé, croissant, vaj, lekvár)!

új év új kalandok - reggeli Dél-Afrikában
Francia vagy angol reggeli? Te melyiket választod?

Az újdonságoknak, meglepetéseknek, furcsaságoknak ezzel még nem volt vége. Sőt! A java még csak ezután jött.

Ismerkedj meg Dél-Afrikával! Kövesd az első hetek eseményeit! >>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

Húsvéti ételek a nagyvilágban

Nagy léptekkel közeledik a keresztény vallás legszentebb ünnepe a húsvét. Vajon mit esznek a világ más országaiban ebben az időszakban? Az új élet szimbóluma, a tojás szinte...

Húsvéti szokások a világban

Húsvét ünnepén egyes országokban furcsa hagyományokat tartanak. Az egyik legfurcsább húsvéti szokás a világ számára, a hazánkban is hagyományos locsolás, amit a világon kizárólag rajtunk kívül...

Tenerife kirándulás – Los Gigantes és Masca

Eljött a kirándulások ideje! A megérkezésünket követő pár napban többször besétáltuk Tenerife déli részének legszebb strandjait és partszakaszait. Most motorra fel, hogy újabb területeket...

Tenerife látnivalók – Tenerife déli partszakaszai és legszebb strandjai

Az örök tavasz szigete csábítóan sokarcú nyaralóhely, bár nevezhető telelő helynek is, hiszen nagyon sokan - köztük mi is - a hideg évszakok elől...
video

Ufónak nézték őket: motorral indulnak Mongóliába Győrújbarátról – videó

Payer Gábor és Koteczki Ervin nem mindennapi kaland kezdetéig számolja vissza a perceket: két keréken indulnak Mongóliába. A túra szombaton, a győrújbaráti motorostalálkozóról startol. Egy...