3 év a nagyvilágban

Világjáró sorozatunk 6. részében ismerjétek ismerjétek meg Bencét, aki 2011-ben két hónapot töltött kenyai árvák között. Ennek hatására határozta el, hogy beutazza a világot. Miután lekéste gépét egy friss szerelem miatt, végül 11 hónapja indult el 3 éves világ körüli útjára.

 

Brigivel a barátnőjével először a Karib-tengeren töltöttek 5 hónapot ahol bejárták a Szél felőli szigeteket (Guadeloupe, Dominika, Martinique, Barbados, St. Vincent és a Grenadine-szigetek, Grenada). A trópusok után New York-al ismerkedtek, amit Torontó, Skócia, London, Izland és Kalifornia követett. Most Hawaii-on vannak, ahol egy fehér homokos tengerparton el is jegyezték egymást. Megannyi kaland áll még előttük a hátralévő 2 évben, hisz Új-Zéland, Ausztrália és Ázsia beutazása van a terveik közt. Főleg önkéntes alapon utaznak, így közelebb kerülve a helyiek mindennapjaihoz, bármerre is járnak.

Hogy kezdődött?

Életem első önkéntes lehetőségével fordult át úgy az életem, hogy ma itt ülhessek és írhassam ezeket a sorokat. 2011 nyarán 9 hetet töltöttem egy árvaházban, Kenyában. Ez volt az első egyedülálló utazásom, mely messzebbre vitt, mint Bécs és az élmény – sok minden miatt – nagyon mély nyomot hagyott bennem. Első blogomat is innen írtam, mint afféle dokumentáció a családnak. Ekkor hullott elmém talajába az a kis mag, hogy így szeretnék utazni: mindenhol úgy élni, ahogy a helyiek. Kenyából visszatérve az akkori párommal rögtön jelentkeztünk Erasmus ösztöndíjjal Németországba, ahol aztán 2012-ben 5 hónapot éltünk.

Később, mikor lediplomáztam óvodapedagógusként – igen, óvóbácsi – még két évet dolgoztam otthon, mielőtt 2015-ben a sürgető érzés kilökött az ajtón és elindított az úton, melyen azóta is járok. Ebben a két évben sokat is betegeskedtem, nem éreztem igazán a helyemen magamat.

Így aztán 2015 áprilisában összepakoltam a motyóm és kimentem Skóciába 5,5 hónapra pénzt gyűjteni az induláshoz. Kiérkezésem után nem sokkal indítottam ezt a blogot.

 

Love is in the air

’15 szeptemberében hazamentem egy hónapra, hogy búcsút vegyek a 3 éves etap előtt a családtól és barátoktól. Nagyon élveztem ezeket a napokat, rengeteg ismerős arc, s nekem semmi dolgom nem volt, mint jókat beszélgetni velük. Lényegében nyaralni mentem haza, legalábbis így éltem meg.

Az Élet úgy hozta, hogy az utolsó napjaim egyikén találkoztam Brigivel is, akivel általános iskolában voltunk évfolyamtársak. A következő pillanatban már – szándékosan – le is késtem a gépem Barcelonába, 10 nappal később pedig úgy döntött velem tart. Vitathatatlanul bátor, ha engem kérdeztek. Megvártam, míg lejár a felmondási ideje, megvettünk neki is mindent, ami a hátizsákos léthez elengedhetetlen, és igyekeztem megnyugtatni Brigi édesapját, hogy nem fogunk drogot csempészni Dél-Amerikában.

Így lett 2,5 hónap a tervezett egyből, de végül 2015. december 14-én útnak indultam a Karib-tenger felé, ahol egy héttel később Brigi is csatlakozott hozzám.  Azóta együtt járjuk a világot és kéz a kézben nézünk szembe a kihívásokkal, melyeket ez az út tartogat számunkra.

 

Bence blogja: benceutazik.blog.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

A 6 legnépszerűbb úti cél szilveszterre

Te tudod, már hol leszel idén december 31-én mikor éjfélt üt az óra? Ha még nem, a most következőkben bemutatunk hat olyan mesés várost,...

Karácsonyi üdvözlet – Karácsonyra – Nektek!

Karácsonyi üdvözlet: Útra kélt az erdő ezer fenyőfája örömet szerezni szerte a világba. Meghittség, boldogság, szeretet és béke legyen a családod örökös vendége! Boldog...

A 8 legfurcsább szilveszteri szokás a világon

El tudod képzelni, hogy az újévi pezsgődben papírdarabkák úszkáljanak vagy, hogy ordibálva dobáld ki az ablakon a használt cuccaidat szilveszterkor? Olvass tovább, ha kíváncsi...

Karácsonyi menük a világ körül

A karácsonyi menü sok családban évtizedekig változatlan marad, sokaknál a halászlé és a töltött káposzta nélkül nem is lenne teljes az ünnep. De vajon...

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport. A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az...