Kezdőlap Utazás Legjobb Úticélok Strandolni jó! - A világ legszebb strandjai

Strandolni jó! – A világ legszebb strandjai

Strandolni jó! Főként, ha világ legszebb tengerpartjainak egyikén teheted. Itt a 13 legszebb strand a világ körül >>

1. South Beach, Miami

Messze földön híres partiközpont, ahol éjjel nappal zajlik az élet. A fehér homokos part a világ másik feléről is idevonzza a nyaralókat! A Keleti-part igazi gyöngyszeme.

 

A világ legszebb strandjai - South Beach, Miami
A világ legszebb strandjai – South Beach, Miami

 

2. Railay Beach, Thaiföld

Railay Beach kizárólag a víz felől közelíthető meg, így nemcsak egyik legszebb, de talán a legbékésebb strand is Thaiföldön. Ebben a környezetben valóban édes a pihenés!

 

3. Navagio Beach, Görögország

A görögországi Zakynthos szigetén fekvő, festői szépségű strand egy 1980-ban itt zátonyra futott hajóról kapta a helyiek által használt „Hajótőrés-part” becenevet. Ha arra jársz, így keresd!

 

4. Monterosso Al Mare, Olaszország

Az olasz Cinque Terre vidékének egyetlen homokos strandja. A Monterosso al Mare-t feltétlenül érdemes egy kipróbálna, ha erre visz az útja!

5. Baker Beach, San Francisco

San Franciscót emlegetve nem elsősorban egy napsütötte tengerparti városra gondolunk, mégis a Baker Beach-et méltán tekinthetjük az egyik legszebb fekvésű strandnak a világon. Páratlan kilátás nyílik innen a Golden Gate hídra. Ám a nem árt az óvatosság, a strand legészakibb vége a nudisták paradicsoma!

6. Clifton Beach, Dél-Afrika

Fokváros tengerpartján többnyire luxusházak sorakoznak, a part azonban így is fenséges. Gyakorlatilag ez a partszakasz a város ékköve.

 

 

7. Baia do Sancho, Brazília

A brazil partoktól kétszáz kilométerre található sziget Fernando de Noronha kizárólag hajóval érhető el, így meseszép strandján, a Baia do Sancho-n soha nem kell tumultusra számítanod.

 

 

8. Rhossili Bay, Wales

Az Egyesült Királyságban ugyan ritkán alkalmas az időjárás a pancsolásra, de a néhány nyárias napot azonban érdemes kihasználni. A Rhossili Bay különösen szép, főként, ha a part menti növénytakaró virágos pompájában is gyönyörködhetünk.

 

 

9. Anse Source d’Argent, Seychelles

A Seychelles szigetek bővelkedik csodálatos tengerpartokban, a Source d’Argent La Digue azonban ezek közül is kiemelkedik. A helyiek a legjobbnak tartják. Nem is véletlenül!

 

10. Praia Dona Ana, Portugália

A sziklákkal övezett kis strand Algarve régió egyik gyöngyszeme. Erre járva feltétlenül érdemes a sziklák tövében végigszenderegni egy csodálatosan pihentető napot.

 

11. Zlatni Rat, Horvátország

A Brac-sziget déli részén található Zlatni Rat szarv alakjáról kapta az Aranyszarv nevet. Nem csak az Adriai, de a világ legszebb strandjai közé tartozik.

 

 

12. Kaputas Beach, Törökország

A török riviéra gyöngyszeme a homokos öbölben meghúzódó Kaputas Beach. A délnyugati tengerpart legszebb strandja ez.

Kaputas Beach, a török riviéra gyöngyszeme
Kaputas Beach, a török riviéra gyöngyszeme

 

13. Black Sand Beach, Izland

Izland nem a tengerparti nyaralásokat tervezők elsődleges úti célja, fekete homokos partszakaszai azonban a világ legszebbjei közé tartoznak. A délen található Vik feltétlenül megér egy látogatást.

 

 

Forrás: otptravel.hu

Értékeld a bejegyzést
[Összesen: 0 Átlag: 0]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport. A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az...

Európa legjobb bringás túraútvonalai

Vannak olyan vidékek, amiket kétségkívül bringával a legjobb bejárni. Itt jönnek Európa kifejezetten élvezhető és edzettségi szinttől függetlenül is bármikor teljesíthető bringás túraútvonalai. Utazz...

10 olcsó street food a nagy világból

Olcsó, hiteles és biztos befutó az Instán - szeretjük a street food-ot, ahogy te is. A street food nem csak nagyszerű módja annak, hogy...

A világ kedvenc ételei 12 ország konyhájából

Előfordult már veled, hogy külföldre utaztál, de nem tudtad, hogy mit érdemes enni az adott országban? Mutatunk néhány jellegzetes ételt, amik nem csak különlegesek,...

10+1 legjobb vízicsúszda a világban

Vízicsúszda - csak egy pár másodperces élmény. De az milyen pár másodperc már, te jó ég! Van extrém magas, szupergyors, villogó, duplahurkos, ugratós és...