Kezdőlap Utazás Legjobb Úticélok Strandolni jó! - A világ legszebb strandjai

Strandolni jó! – A világ legszebb strandjai

Strandolni jó! Főként, ha világ legszebb tengerpartjainak egyikén teheted. Itt a 13 legszebb strand a világ körül >>

1. South Beach, Miami

Messze földön híres partiközpont, ahol éjjel nappal zajlik az élet. A fehér homokos part a világ másik feléről is idevonzza a nyaralókat! A Keleti-part igazi gyöngyszeme.

 

A világ legszebb strandjai - South Beach, Miami
A világ legszebb strandjai – South Beach, Miami

 

2. Railay Beach, Thaiföld

Railay Beach kizárólag a víz felől közelíthető meg, így nemcsak egyik legszebb, de talán a legbékésebb strand is Thaiföldön. Ebben a környezetben valóban édes a pihenés!

 

3. Navagio Beach, Görögország

A görögországi Zakynthos szigetén fekvő, festői szépségű strand egy 1980-ban itt zátonyra futott hajóról kapta a helyiek által használt „Hajótőrés-part” becenevet. Ha arra jársz, így keresd!

 

4. Monterosso Al Mare, Olaszország

Az olasz Cinque Terre vidékének egyetlen homokos strandja. A Monterosso al Mare-t feltétlenül érdemes egy kipróbálna, ha erre visz az útja!

5. Baker Beach, San Francisco

San Franciscót emlegetve nem elsősorban egy napsütötte tengerparti városra gondolunk, mégis a Baker Beach-et méltán tekinthetjük az egyik legszebb fekvésű strandnak a világon. Páratlan kilátás nyílik innen a Golden Gate hídra. Ám a nem árt az óvatosság, a strand legészakibb vége a nudisták paradicsoma!

6. Clifton Beach, Dél-Afrika

Fokváros tengerpartján többnyire luxusházak sorakoznak, a part azonban így is fenséges. Gyakorlatilag ez a partszakasz a város ékköve.

 

 

7. Baia do Sancho, Brazília

A brazil partoktól kétszáz kilométerre található sziget Fernando de Noronha kizárólag hajóval érhető el, így meseszép strandján, a Baia do Sancho-n soha nem kell tumultusra számítanod.

 

 

8. Rhossili Bay, Wales

Az Egyesült Királyságban ugyan ritkán alkalmas az időjárás a pancsolásra, de a néhány nyárias napot azonban érdemes kihasználni. A Rhossili Bay különösen szép, főként, ha a part menti növénytakaró virágos pompájában is gyönyörködhetünk.

 

 

9. Anse Source d’Argent, Seychelles

A Seychelles szigetek bővelkedik csodálatos tengerpartokban, a Source d’Argent La Digue azonban ezek közül is kiemelkedik. A helyiek a legjobbnak tartják. Nem is véletlenül!

 

10. Praia Dona Ana, Portugália

A sziklákkal övezett kis strand Algarve régió egyik gyöngyszeme. Erre járva feltétlenül érdemes a sziklák tövében végigszenderegni egy csodálatosan pihentető napot.

 

11. Zlatni Rat, Horvátország

A Brac-sziget déli részén található Zlatni Rat szarv alakjáról kapta az Aranyszarv nevet. Nem csak az Adriai, de a világ legszebb strandjai közé tartozik.

 

 

12. Kaputas Beach, Törökország

A török riviéra gyöngyszeme a homokos öbölben meghúzódó Kaputas Beach. A délnyugati tengerpart legszebb strandja ez.

Kaputas Beach, a török riviéra gyöngyszeme
Kaputas Beach, a török riviéra gyöngyszeme

 

13. Black Sand Beach, Izland

Izland nem a tengerparti nyaralásokat tervezők elsődleges úti célja, fekete homokos partszakaszai azonban a világ legszebbjei közé tartoznak. A délen található Vik feltétlenül megér egy látogatást.

 

 

Forrás: otptravel.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

Tenerifei ízek – Almogrote

Tenerifei ízek | Az almogrote kemény sajtokból, paprikából, olívaolajból, fokhagymából készülő feltét, amelyet főként pirított kenyérre kenve tálalnak. Az étel La Gomera szigetéről -...

Tenerifei ételek – Papas arrugadas con mojo

Tenerifei ételek | Ha tenerifei nyaralásodból hazatérvén nosztalgiával gondolsz a pikáns mártással (mojo picón) tálalt „ráncos” krumplira (papas arrugadas), az itt található recept alapján...

Tenerife – Különleges ételek, amelyeket ki kell próbálnod

Tenerife - különleges ételek | Ha meg akarod ismerni Tenerife lelkét, és a kanári emberek kultúráját, feltétlenül el kell merülnöd legalább egy kicsit a...

Karantén lakóautóban

Közel 2 hónap karantén lakóautóban - január 2-án érkeztünk meg Tenerifére, és pár hétre rá megérkezett a korona vírus és a karantén is. Kezdetben...

Saját lakás és gyerek helyett utazni vágynak a fiatalok

A korábbi generációk és a mai fiatalok között a legnagyobb különbséget az életcélok jelentik: a hagyományos felnőttkori sikermércék – mint a gyerekvállalás, ingatlanvásárlás –...