Világjárók, akik kitaposták az utat

Ta Prohm templom Kambodzsa

vici-vilagjarok1Világjáró sorozatunknak az a célja, hogy bemutassuk, nem mi vagyunk az egyetlen utazás mániás “őrültek”, még Magyarországon sem, és hogy kedvet csináljon Neked az utazáshoz. A Világjáró sorozat első részében ismerd meg Vicit, aki már évek óta tervezgetett egy nagy utat férjével. Fel is vették hátizsákjukat és elindultak egy 10 hetes kalandra Dél-Kelet Ázsiát, Ausztráliát és Új-Zélandot érintve. Blogjukon a kalandok mellett sok hasznos információt is megtudhatunk azokról az országokról, ahol jártak. Nem is beszélve a jobbnál jobb fotókról. A bemutatkozást itt olvashatod >>

 

“Olvastam egyszer, hogy az emberek egy bizonyos része úgynevezett “utazó génekkel” rendelkezik, legalábbis okos amerikai tudósok erre a megállapításra jutottak. Viccesen hangzik, mégis egyből magamra ismertem.

21 éves korom körül láttam meg először a tengert, sőt egyből az óceánt. Október közepe volt és nagyjából 13 fok…persze ez sem tántorított el attól, hogy legalább térdig ne merészkedjek bele. Ott kezdődött a szerelem…a következő évektől kezdve annyit utaztam amennyit csak tudtam…imádtam minden országot, mindenhol tetszett és jól éreztem magam. Emlékszem az első hihetetlen élmény az Eiffel-torony megpillantása volt…kisgyerekként olyan elérhetetlennek tűnt, aztán egyszer csak ott álltam előtte…az elmúlt években sok-sok ilyen gyerekkori álmom teljesült, volt, hogy bőgtem örömömben, volt, hogy csak szimplán elállt a lélegzetem…de minél többet láttam a világból, annál többet szeretnék, egyre több új országot, kultúrát, vallást szeretnék megismerni. Mindenre kíváncsi vagyok, a hétköznapokra, az emberekre, az ételekre, az italokra, a gyümölcsökre, a természetre, a történelemre.

Hiszem,hogy az utazás által az ember többé válik, toleránsabb és nyitottabb lesz…de ezen kívül még valami megváltozik, talán a hozzáállás, az életszemlélet, a hétköznapok tudatosabb megélése. Az utazás által nem csak idegen kultúrákat, de önmagunkat is alaposabban meg tudjuk ismerni.”

Nem az számít, hogy hányszor vettél levegőt az életben, hanem, hogy hányszor állt el a lélegzeted.

Ez akár a Világjárók sorozat mottója is lehet – Nem az számít, hogy hányszor vettél levegőt az életben, hanem, hogy hányszor állt el a lélegzeted.

 

Blogjuk: live-deeper.com

Világjáró sorozat 2. rész – Furgonnal Európában >>

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.