Legjobb európai úti célok 2016

Legjobb európai úti célok 2016 - Mostar

Legjobb európai úti célok 2016 – Idén is rangsorba kerültek a legjobb ár-érték arányú úti célok. Ezúttal kontinensekre lebontva született meg a Best Value lista; Eger és Pécs is bekerült az európai top 10-be.

 

A Trivago Best Value Indexe alapján létrehozott lista, három tényezőt vett figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát, aminek el kellett érnie a minimum 50-et. Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú desztinációk listája állt össze.

A legkedvezőbb ár-érték arányú európai úti célok listáján Eger hatodikként, Pécs pedig nyolcadikként került a top 10-be, de a 100 legjobb között további 5 magyar város, Szeged (33. helyen), Hévíz (42. helyen) és Sopron (44. helyen), Győr (53. helyen) és Sárvár (63. helyen) is szerepel.

A Best Value lista különlegessége, hogy mivel nem az úti célok keresettségére fókuszált, így nem feltétlenül a sokat emlegetett, minden utazó által ismert városok kerültek fel rá, hanem olyanok is, amelyeket nagy nemzetközi vagy európai toplistákról általában mellőznek. És ez nem csak a városoknak, hanem az utazóknak is kedvez, hiszen 2017-re olyan célok közül is válogathatnak, amiket valószínűleg eddig kihagytak a tervezésből.

Mostar híres kőhídja - Bosznia Hercegovina

Legjobb európai úti célok 2016 – Mostar híres kőhídja

 

A lista első helyén Mostar városa végzett, mely nem csak ár-érték arányban vezet, de szépségében is. Ha itt időzünk, maradjunk alkonyatig, mert ekkor már valamelyest megürülnek az utcák és láthatjuk, amint a számos kis étteremben kigyúlnak a fények. Ilyenkor már a Balkán ikonikus kőhídja is felszabadul és még lenyűgözőbb látványt nyújt, mint nappal a verőfényes napsütésben.

Novi Sad / Újvidék panorámája

Novi Sad / Újvidék panorámája

 

Szerbia, pontosabban Újvidék városa került a második helyre. Az ország második legnagyobb városa nemcsak ipari és pénzügyi központ, hanem számos nemzetközi kulturális, tudományos, illetve sportrendezvény házigazdája, múzeumok, galériák, színházak gyűjtőhelye. A Duna-parti település színes és soknemzetiségű; igazi időutazást nyújt, ha végigsétálunk utcácskáin és terein.

Veliko Tarnovo – Kilátás az erődből

Veliko Tarnovo – Kilátás az erődből

 

A dobogó harmadik helyére Veliko Tarnovo városa került, melynek épületeiből, erdőjéből és katedrálisából csak úgy sugárzik a középkori történelmi hangulat. Bulgária egyik legöregebb városában csodálatosan rendbe tett öreg városrészekre, házakra és templomokra bukkanhatunk, miközben őriz minket a pompás állapotban megtartott Tsarevets erőd, a Második Bolgár Birodalom  legismertebb jelképe.

Forrás: www.trivago.hu

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.