Hosszú hétvége – 7 remek európai úti cél

Néha nem árt kiruccanni és lazítani egy kicsit. Ha nem szeretnél hosszabb szabadságot kivenni, egy jól megtervezett hosszú hétvége is megteszi. Íme, 7 szuper célpont Európában, ha úgy döntesz, hogy lazítasz egy kicsit.

 

1. St. Ives – Egyesült Királyság

St. Ives egy festői szépségű kis városka az Egyesült Királyságban, Cornwall tartományban. Mivel a várost egy kikötő köré építették, a tengerparton sétálva számos régi stílusú étterembe betérhetünk, hogy kipróbáljuk a helyi, halból készült specialitásokat. Mivel St. Ives nem igazán nagy, így kitűnő úti cél azoknak, akik szeretnének egy kicsit megszabadulni a nagyváros zajától és pihenni egy-két napot.

Egy igazi brit tengerparti város

2. Cartagena – Spanyolország

Cartagena-t Kr.e. 230-ban alapították, így rendkívül gazdag történelmi emlékekben és látnivalókban. Az a mondás járja errefelé, hogy Cartagena-ban lehetetlen építkezni, mert a munkálatok közben biztos, hogy valamilyen régészeti leletre bukkan az ember. És valóban igaz, hogy a városban mindenfelé megfigyelhető a régi korok rétegződése. Cartagena egy fallal van körülvéve, csodálatos kikötőjét pedig erőd védi. A kikapcsolódásról a kellemes hangulatú, eldugott kis kávézók és bisztrók gondoskodnak.

Bárhová megy itt az ember, történelmi emlékre bukkan

3. Göteborg – Svédország

Göteborgot Stockholm kistestvérének is nevezik. Itt található Skandinávia legnagyobb kikötője és még egy szuper vidámparkkal, a Lieseberggel is büszkélkedhet a város. Ha idelátogatunk semmiképpen ne hagyjuk ki a városnéző hajókázást, melynek során az összes említésre méltó épületet és csatornát megtekinthetjük. Göteborgnak van még egy igazán érdekes látnivalója a tudományos élményközpont (Universeum, Science Discovery Centre), ahová belépve egy igazi mesterséges őserdőben találjuk magunkat. De van itt akvárium is, megnézhetjük az emberi sejtek működését, sőt ha kedvünk tartja még kamiont is tervezhetünk.

A kikötő óriási és nagyon szép

4. Nîmes – Franciaország

Nîmes Franciaország déli részén található, egy csodálatosan szép, történelmi kisváros, amit Franciaország Rómájának is szoktak nevezni. Tökéletes célpontja egy kellemes hosszú hétvégének, hiszen rengeteg látnivalója mellett jobbnál jobb éttermekkel és igazi francia specialitásokkal várja a turistákat.

A franciák Rómája

 

5. Palermo – Olaszország

Palermo Szicília fővárosa. Csodálatos műemlékekkel és rengeteg látnivalóval várja a turistákat. Az ízig-vérig mediterrán hangulatú városban az éjszakai életet kedvelők sem fognak unatkozni, hiszen az utcákon sötétedés után indul csak be igazán az élet. A pálmafákkal teli óvárosban, a sikátorok, a kanyargós kis utcácskák és az igazi, olasz életérzés varázsolja el az odalátogatókat.

Mediterrán hangulatú város

6. Porto – Portugália

Porto Portugália egyik kis ékszerdoboza. Óvárosát a kedves kis hidak és a szűk kis utcácskák teszik hívogatóvá a turisták számára. Ha itt járunk, érdemes megnézni a régi kikötőt (Mole des Cais da Ribiera), a Rua Santa Catarnia bevásárlóutcát és a Douro partján található borkóstoló negyedet. A portugáloknak van egy mondása, miszerint ” Porto nem nevet, hanem dolgozik!” Ez többé-kevésbé valóban igaz, hiszen még a lisszaboniak inkább élvezik az életet, addig a Portóban élő emberek szorgoskodnak és kereskednek.

A szorgalmas emberek lakhelye

 

7. Antwerpen – Belgium

Antwerpen Belgium egyik legszebb városa, amit mindenképpen érdemes meglátogatni. Rengeteg szobor, emlékmű, múzeum és templom szerepel látnivalói között, melyek mind a régi időket tükrözik. Az egyik leghíresebb nevezetessége a Place de Meir tér, ami egyben az itteni, üzleti élet központja is. Múzeumok közül nagy népszerűségnek örvend az értékes nyomtatványokat őrző Musée Plantin-Moretus, amely valamikor a híres könyvnyomtató, Plantin Kristóf tulajdona volt. És ami a legjobb, hogy mivel a csoki hazájáról beszélünk, így bármelyik hangulatos kis kávézóban végigkóstolhatjuk a belga csokoládé különlegességek palettáját, ami már magában felér egy mennyei utazással.

Nagyon sok szobor található itt a köztereken

 

Forrás: femcafe.hu

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.