10 olcsó street food a nagy világból

10 olcsó street food a nagy világból

Olcsó, hiteles és biztos befutó az Instán – szeretjük a street food-ot, ahogy te is. A street food nem csak nagyszerű módja annak, hogy olcsón jót együnk, de lehetőséget ad arra is, hogy beszélgess a helyiekkel, és többet megtudj az ételekről és hagyományokról. 10 olcsó street food a nagy világból >>

 

1. Masala Dosa – India

10 olcsó street food a nagy világból - Mala Dosa, India

A masala dosa indiai vegetáriánus palacsinta.  A masala az indiai konyhában fűszerkeveréket jelent, a dosa pedig palacsintát. A masala dosa alapanyaga az urad dal, ami egy babféle.

 

2. Currywurst – Németország

10 olcsó street food a nagy világból - Currywurst, Németország

Currywurst – Berlin ikonikus étele. A currywurst a világon a legegyszerűbb streed food kaja – kolbász, sült krumpli, szószok -, ami annyira népszerű Berlinben, hogy még saját múzeuma is van!

 

3. Pastel de Nata – Portugália

10 olcsó street food a nagy világból - Pastel de Nata, Portugália

Fincsi cukrászkrémmel töltött kosárkák, amit néha langyosan nyomnak a kezedbe. Édes bűnbe esés – mindenképp megéri elcsábulni!

 

4. Jerk Csirke – Jamaica

10 olcsó street food a nagy világból - Jerk Csirke, Jamaica

Édes-fűszeres-csípős pácolt csirke, rizzsel, répával, zöldbabbal. A “jerk” szó magára a sütés módjára utal: a pácolt húst lassan grillezik, a kulcs a tűzben van, ami hagyományosan faszén parázsra helyezett zöld pimento fából áll. AZ így keletkező füst az étel ízének kulcsa.

 

5. Bao (vagy Baozi) gombócok – Kína

10 olcsó street food a nagy világból - Bao gombócok, Kína

Igazi távol-keleti street food étel, de party-kajának is kiváló. Nem más, mint kelt tészta hússal vagy zöldségekkel töltve és gőzölve. 

 

6. Poffertjes – Hollandia

10 olcsó street food a nagy világból - Poffertjes, Hollandia

A poffertjes pillekönnyű holland minipalacsinta. A hollandoknak speciális sütőedényük is van ezekhez a kis bébipalacsintákhoz. Flakonból öntik a tésztát a sütő mélyedéseibe, majd kés hegyével, két villával, vagy egyszerűen csak egy fogpiszkálóval megforgatják a sülő palacsintákat. Papírtölcsérben street foodként, fesztiválok kedvenceként kapható.

 

7. Dango – Japán

10 olcsó street food a nagy világból - Dango, Japán

Rizslisztből készült, töltött gombócok, amit hurkapálcikára húznak fel, parázson megsütnek, és édes öntettel szolgálják fel.

 

8. Kimbap – Dél-Korea

10 olcsó street food a nagy világból - Kimbap, Dél-Korea

Ez a népszerű koreai étel sokban hasonlít a japán makizusihoz. A főtt rizst és az egyéb hozzávalókat tengeri hínárlapokba tekerik és felszeletelik. A rizs főzéséhez azonban nem rizsecetet használnak, hanem szezámolajat. A kimbap-ot általában hidegen eszik, népszerű étel piknikezéskor és szabadtéri programokon.

 

9. Arancini – Olaszország

10 olcsó street food a nagy világból - Arancini, Olaszország

Egy igazi olasz street food, nevét (jelentése kb. narancsocska) onnan kapta, hogy az összeállt, megszilárdult rizottóból kis golyókat formáznak, amiket aztán bepanírozva forró olajban sütnek ki.

 

10. Halo Halo – Fülöp-szigetek

10 olcsó street food a nagy világból - Halo Halo, Fülöp-szigetek

Ez a jeges desszert jégkásából, friss gyümölcsből, fagylaltból, zselészerű tárgyból, valamilyen ropogós kekszből és tejhabból készül. Kétségtelenül elnyeri a legfotogénebb street food címet!

Forrás: hostelworld.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.