10+1 eldugott európai sziget, ahol új élmények várnak

10+1 ELDUGOTT EURÓPAI SZIGET, AHOL ÚJ ÉLMÉNYEK VÁRNAK

10+1 eldugott európai sziget, amit a helyiek előszeretettel látogatnak, főként szezonban, de Te még nem is hallottál róluk. Szemet gyönyörködtető helyek, ahol pihenhetsz, feltöltődhetsz a helyi finomságokkal, napsütéssel, élményekkel és a látvánnyal. 10+1 eldugott európai sziget – a képek magukért beszélnek!

 

1. La Maddalena, Olaszország

A Szardínia és Korzika között található szigetcsoport hét nagyobb szigetből és több apró szigetecskéből áll. Ha Olaszország legkiválóbb fürdőhelyeit keresed, akkor errefelé érdemes elindulni.

10+1 európai sziget - La Maddalena, Olaszország

La Maddalena, Olaszország

 

2. Kíthira, Görögország

Érintetlen görög tengerpartot találni manapság már lehetetlen, ám a nehezebb megközelíthetőségnek köszönhetően a Peloponnészoszi-félsziget délkeleti csúcsának közelében fekvő Kíthira még ígéretes úti cél lehet. Imádod a napfényt? Itt a helyed! A sziget ugyanis egész Görögország egyik legmelegebb pontja.

10+1 európai sziget - Kíthira, Görögország

Kíthira, Görögország

 

3. Kastellorizo, Görögország

Ez a legkisebb és egyúttal legvarázslatosabb lakott szigete Görögországnak. Repülővel, vagy komppal közelítheted meg Rodoszról ezt a neoklasszikus házakkal teletűzdelt kis ékszerdobozt.

10+1 európai sziget - Kastellorizo, Görögország

Kastellorizo, Görögország

 

4. Bornholm, Dánia

A sziget Dániától keletre található a Balti-tengerben és egyértelműen az ország rejtett kincsének számít. Egyrészt Bornholm egész Dánia legnaposabb része, másrészt itt találod a világ legfinomabb halételeit. Értékeled a füstölt halat? Akkor Bornholmnak kötelező helye van a bakancslistádon!

10+1 európai sziget - Bornholm, Dánia

Bornholm, Dánia

 

5. Cíes-szigetek, Spanyolország

A helyiek által csak “Galícia Karibi-térségének” emlegetett sziget éghajlata és strandjai is már-már trópusi látványt tükröznek. Itt hófehér puha homokba dughatod a lábad, megnézheted a vulkanikus eredetű dombokat és hatalmas sziklarészeket, vagy éppen beúszhatsz a tengerbe, hogy jobban szemügyre vehesd a többi szigetet is.

10+1 európai sziget - Cíes-szigetek, Spanyolország

Cíes-szigetek, Spanyolország

 

 

6. São Miguel, Portugália

A Portugália és Észak-Amerika között az Atlanti-óceánon található Azori-szigetek legnagyobb tagja São Miguel. A különleges helyszínnek köszönhetően egészen elképesztő természeti adottságokkal rendelkezik a sziget.

10+1 európai sziget - São Miguel, Portugália

São Miguel, Portugália

Egyik legnagyobb különlegességét a partjai mentén úszkáló bálnák jelentik, illetve az olyan látványosságok, mint például a Lagoa do Fogo, ami egy érintetlen szépségű nemzeti park közepén található meseszép tó. São Miguel tele van gyönyörű kilátókkal és parkokkal, amelyek képeslapra illő látvánnyal szolgálják ki a látogatókat. És ha a tenger nem lenne elég meleg számodra – ami errefelé könnyen megeshet – akkor sem kell lemondanod a fürdőzésről, hisz a szigeten remek vulkanikus fürdőket találhatsz.

 

7. Mali Losinj, Horvátország

A Kvarner-öböl nyugati részén húzódó Losinj minden kétséget kizáróan Horvátország legszebb szigetei közé tartozik. Az arculata igen változatos, több ország szépségét is magában rejti. Egészséges éghajlatát, festői szépségét és báját Ferenc József osztrák császár is gyakran élvezte. A sziget üdülőközpontja Mali Losinj, ahol a gyönyörű tengertől kezdve az éttermeken, parkokon és kávézókon át a különböző szórakozási lehetőségig minden adott egy tökéletes nyaraláshoz.

10+1 európai sziget - Mali Losinj, Horvátország

Mali Losinj, Horvátország

 

8. Vís-sziget, Horvátország

Mintha csak a Bond filmek egyikének forgatási helyszínén járnál… A horvát Riviéra nem hagy cserben kristálytiszta vízével, ennivaló kis házacskáival, macskaköves utcáival, és hatalmas sziklákkal teletűzdelt öbleivel.

10+1 európai sziget - Vís-sziget, Horvátország

Vís-sziget, Horvátország

 

9. Giglio, Toszkána – Olaszország

E csodálatos sziget tengerpartja olyan meseszép, hogy az ember legszívesebben soha többé nem mozdulna onnan. Giglio messze földön híres homokos strandjairól és az ország egyik legtisztább tengervizéről. Ha a nyaralásod búvárkodással töltenéd, ez a gyönyörű sziget kitűnő választás. Csodás víz alatti világa, hajóroncsai és barlangjai valóssággal elvarázsolnak.

10+1 európai sziget - Giglio, Toszkána - Olaszország

Giglio, Toszkána – Olaszország

 

10. Pantelleria, Szicília

Ez a Szicíliától 100 kilométerre délnyugatra található, Földközi-tengeri sziget mindössze 70 kilométerre fekszik Tunéziától. Meleg forrásaival, különleges barlangjaival, a gyapot-, a füge- és az olívaföldeknek otthont adó Pantelleria maga a csoda. A világsztárok kedvelt üdülőhelye, ahol már Madonna is pihent, sőt, ahol Giorgio Armaninak villája is van. A szigetet a trapani komppal, vagy Rómából, Palermóból és Nápolyból repülővel lehet elérni.

10+1 európai sziget - Pantelleria, Szicília

Pantelleria, Szicília

 

10+1. Gozo, Málta

Élsz-halsz a történelemért és a mítoszokért? Akkor ezen a szigeten elemedben érezheted magad!Időszámításunk előtt 3600-3200 között épült megalitikus templomok Ggantijában valószínűleg a világ legrégebbi, ma is álló épületei és a hagyomány úgy tartja, hogy ezen a dombos szigeten tartotta fogva Odüsszeuszt Kalüpszó nimfa.

10+1 európai sziget - Gozo, Málta

Gozo, Málta

 

Forrás: roadster.hu; infoneked.hu

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.