Kezdőlap Eddigi utunk Dél-Afrika 2015. január: Új év, új kalandok a javából!

2015. január: Új év, új kalandok a javából!

Új év, új kalandok - 2015Egy eredményes, élményekben gazdag 2014-es év után új kalandok várnak ránk 2015-ben is. Folytatjuk az utazást, bár guruló garzonunknak fájó szívvel, de búcsút mondunk néhány hónapra. A január a lázas készülődés és szervezkedés jegyében telik…Irány Dél-Afrika!

Új év, új kalandok! Útlevelünk és repjegyünk már van, ideje megszervezni egy biztonságos helyet a lakóautónknak és robogónknak, ahol az elkövetkezendő pár hónapot fogják tölteni, nélkülünk.

Új év új kalandok - gardiennage, hivernage
A nagy utazás 1. állomása

Alig fél órára találunk egy kedvező árú lakóautó parkolót (franciául hivernage, ejtsd: ivernázs / fél évre 210€-ba került), ahol Joreg sok más társával együtt fog állomásozni. Utazásunk előtti napon érkeztünk a parkolóba, elintéztük a formalitásokat, aztán ott töltöttük az utolsó éjszakát.

Hajnalban keltünk, magunkra öltöttük hátizsákjainkat, érzékeny búcsút vettünk gépparkunktól, és kibaktattunk a buszmegállóba. Elindult a nagy KALAND!

új év új kalandok - úton Dél-Afrikába
Perpignan, pályaudvar – 2. állomás; itt még jól jön a sapka és a meleg ital

Barcelonából repültünk Londonba, majd onnan tovább Johannesburgba (később gyakran olvasod majd a rövidített nevét: Joburg, ejtsd: dzsoburg).

Perpignan-ból (ejtsd: perpinyan) telekocsival mentünk át Barcelonába. A telekocsi azt jelenti, hogy jófej emberek meghirdetik saját utazásukat az interneten, és némi ellentételezés fejében visznek magukkal még 2-3 utast. Szerencsénkre a mi esetünkben mindenki a reptérre ment, így különösebb nehézség nélkül megérkeztünk a 3. állomásra, a barcelonai reptérre. Ez a szolgáltatás Magyarországon is működik, a neve blablacar.

Pár óra múlva leszálltunk Londonban (4. állomás), ahol egy kétszintes repülőgépre szálltunk. Irány DÉL-AFRIKA!

új év új kalandok - repülés Dél-Afrikába
Minket már biztos nem hagynak itt… Reszkess Dél-Afrika, jövünk!

5. állomás – Johannesburg, reptér. Megérkeztünk! Dél-Afrikában akkor volt a nyár, így kellemes meleg fogadott bennünket. Elég bután festettünk téli cuccainkban, teljesen lefáradva.

Szállásadónk, Tibi és olasz barátja, Raffael jöttek ki elénk a reptérre. Gyors ismerkedés, üdvözlés után egy finom reggelivel kezdtünk: zöldséges omlett, pirítós, sült krumpli, üdítő… Micsoda változás egy hagyományos francia reggelihez képest (kávé, croissant, vaj, lekvár)!

új év új kalandok - reggeli Dél-Afrikában
Francia vagy angol reggeli? Te melyiket választod?

Az újdonságoknak, meglepetéseknek, furcsaságoknak ezzel még nem volt vége. Sőt! A java még csak ezután jött.

Ismerkedj meg Dél-Afrikával! Kövesd az első hetek eseményeit! >>

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Érdekes olvasmányok

20 lélegzetelállító kerékpáros útvonal a világ körül

A kerékpározás népszerűsége az elmúlt pár évben újjáéledt akár mint közlekedési mód, akár mint szabadidős sport. A kerékpárosok azonban gyakran azt mondják, hogy unatkoznak az...

Európa legjobb bringás túraútvonalai

Vannak olyan vidékek, amiket kétségkívül bringával a legjobb bejárni. Itt jönnek Európa kifejezetten élvezhető és edzettségi szinttől függetlenül is bármikor teljesíthető bringás túraútvonalai. Utazz...

10 olcsó street food a nagy világból

Olcsó, hiteles és biztos befutó az Instán - szeretjük a street food-ot, ahogy te is. A street food nem csak nagyszerű módja annak, hogy...

A világ kedvenc ételei 12 ország konyhájából

Előfordult már veled, hogy külföldre utaztál, de nem tudtad, hogy mit érdemes enni az adott országban? Mutatunk néhány jellegzetes ételt, amik nem csak különlegesek,...

10+1 legjobb vízicsúszda a világban

Vízicsúszda - csak egy pár másodperces élmény. De az milyen pár másodperc már, te jó ég! Van extrém magas, szupergyors, villogó, duplahurkos, ugratós és...