Úszás – Magyar úszóérmek Canet-ban

úszás - nagyar érmek - Canet Plage, Franciaország

úszás - mare nostrum Canet 2014Úszás – Idén 12 fős magyar úszócsapat képviselte hazánkat a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóbajnokságon. 3, egymást követő helyszínen folyt az úszás. A versenyzők Monte Carlo-ban kezdtek, aztán került sor Canet-en-Roussillon-ra, a harmadik megálló pedig a katalán főváros, Barcelona volt.

 

Canet-en-Roussillon (ejtsd: káné an ruszijon) magyar lakossága 5 főről 17 hétre ugrott egyik napról a másikra! Ez a 12 fős magyar úszócsapatnak volt köszönhető, akik Monte-Carlo után Canet-ban (ejtsd: káné) is gyűjtöttek érmeket.

Monte-Carlo, Monaco

A 32 ország képviselőit felvonultató monacói viadal szombati (jún.7.) fináléi közül Hosszú Katinka nyerte a 400m vegyest, és 200m gyorson pedig ezüstérmes lett.

A 100-as pillangódöntőben az ifjúsági vb-ezüstérmes Szilágyi Liliána kiváló hajrával harmadikként csapott a célba.

A férfiaknál Cseh László magabiztosan győzött 200 m vegyesen két percen belüli idővel (1:59.87), mögötte Verrasztó Dávid lett a második.

úszás - mare nostrum 2014 Verrasztó Dávid

Canet-en-Roussillon, Franciaország

Az úszás sorozat második, franciaországi állomását a magyarok 3 éremmel zárták. A harmadik helyen végzett Verrasztó Dávid a férfi 200 vegyes döntőjében. Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsa is rajtkőre állt 200m vegyesben, ahol előbbi ezüst-, utóbbi pedig bronzérmet szerzett.

 

Barcelona, Spanyolország

Nem maradtunk érem nélkül Spanyolországban sem! Verrasztó Dávid szerepelt a legjobban a magyarok közül, a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszó-versenysorozat befejező állomásán, ahol megnyerte a 400 méteres vegyes döntőjét.

Gratulálunk!

úszás - gratulálunk!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.