Bőség barátokban, ismerősökben

Legyen 2016. a bőség éve. Ezt kívántuk Neked alig pár hete, az óév végén. Alig telt el január első pár hete, mi máris 8 új ismeretséggel gazdagodtunk.

 

Ez az egyik ajándék, amit ez az utazós-vándorlós életmód adhat. Amióta úton vagyunk – már 5. éve! -, évente átlagosan kb.100 új emberrel ismerkedünk meg, akik közül lesznek barátok is jócskán.

Vannak, akikkel virtuális a kapcsolatunk, mint például Tibor és felesége, akik “életváltás” előtt állnak. Hozzánk hasonlóan lakóautóval tervezik bejárni a világot, legalább is egy részét. Épp lakóautó vásárlás előtt álltak, mikor hosszan faggattak minket skype-on.

Aztán jött egy igazi ÉletVáltó Rita, akit sokan úgy ismernek, mint a sárga ruhás lány blog szerzőjét, főszereplőjét.

Bőség barátokban - A sárga ruhás lány ázsiai kalandjai

Bőség barátokban – A sárga ruhás lány ázsiai kalandjai

Rita egy budapesti multi cégnél dolgozott, ezt adta fel azért, hogy megvalósítsa álmát, és bejárja Ázsiát. Itt olvashatsz álmairól, döntéséről, úti élményeiről >>

 

Bőség barátokban - MelindaTapasztalatunk szerint az egyik legjobb hely az ismerkedésre a piac, főként a bolhapiac. Mi több magyar utazóra bukkantunk már ezen a módon. Így akadtunk rá Melindára is, aki német férjével Lars-szal és 6 éves kislányukkal Clara-val járják a világoz.

 

Minden évben januárban kerül megrendezésre a Budapest-Bamako rally. Csonty barátunk idén másodszor indult (és nyert a kategóriájában) ezen a versenyen nem mással, mint Trabanttal!!

Bőség barátokban - Budapest - Bamako 2016

Budapest – Bamako 2016

Immár hagyomány, hogy a rally egyik “versenyfeladata” nálunk megállni még a spanyolországi szakasz előtt. Így ismerkedtünk meg Csabával – idén ő szegődött partnerül Csonty barátunkhoz erre a két hétnyi őrületre.

Bőség barátokban - Indulhat a rally!

Indulhat a rally! Csonty, Csaba és a trabi. A Trabant tetején látható hordókban nem víz, hanem apró ajándékok lapulnak az afrikai gyerekeknek

Mostani állomáshelyünk még jobban felnyitotta a szemünket, milyen pazarlóak az emberek, mennyi jól hasznosítható dolgot dobnak ki. Szerencsére itt Franciaországban vannak erre gyűjtő konténerek, és keddenként van a lomtalanítás, amikor a ház elé is ki lehet rakni, ami nem kell.

Vannak, akik kidobnak és vannak, akik megmentenek! ilyen Jean-Claude (ejtsd: zsanklod) is, aki saját bevallása szerint krónikus gyűjtögető, A kidobott palettákkal, és kartondobozokból a nemrég vásárolt kertjét újítja fel. A palettákkal teraszosítja a lebomló domboldalt, ahová bambusz erdőt telepít. A kartonpapír a bambuszok tövéhez kerülnek, és biztosítják az egyenletes nedvességet.

2016. A BŐSÉG ÉVE. Januárban szert tettünk bőséggel ismeretségekre, de ötletekben is gazdag volt ez a hónap! Nekiláttunk több csinosítási-organizációs projektnek a lakóautónkban, mindent újrahasznosított anyagokból. Hamarosan Te is láthatod az eredményt előtte-utána fotókkal.

…és a konyhánkban is megjelent egy új alapanyag: a kaktusz! Nemsokára beszámolunk “tüskés” tapasztalatainkról is!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     , , , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.