15 legszebb karácsonyi vásár Európában

karácsonyi vásárok Európában

Karácsonyi vásár – bármilyen hideg legyen is, ez minden évben kihagyhatatlan program. Tudtad, hogy a karácsonyi vásárok gyökerei Ausztriából és Németországból eredeztethetők? Az első karácsonyi vásárt 1296-ban Bécsben rendezték. Napjainkban szerte a világban decemberre a városok terei ünnepi díszbe öltözve várják azokat, akik szeretnének már idejekorán a karácsonyra hangolódni a vásárok elmaradhatatlan” kellékeivel”: óvárosi tér, karácsonyfa, gyönyörű kivilágítás, íncsiklandozó illatok és persze a hó.

 

Gyömbéres kenyér, forralt bor, fahéj és narancs illatok lengik be a levegőt, helyi kézművesek árulják portékáikat, kórusok énekelnek és betlehemi jelenetek elevenednek meg a karácsonyi pompába öltöztetett városok terein. Az elmúlt években a karácsonyi vásárok klasszikus úti céllá váltak a turisták körében.

Íme, a 15 leglátványosabb karácsonyi vásár Európában.

1. Bécs

 

Karácsonyi vásár Bécs

Karácsonyi vásár – Bécs

Bécs a karácsonyi vásárok Mekkája, ahol mindenki megtalálja a kedvére valót. Városszerte húsz helyszínen várják a látogatókat az adventi vásárok. A legismertebb a bécsi Városháza előtti téren kialakított Wiener Christkindlmarkt, mely évente mintegy hárommillió látogatót vonz.

2. Tallin

Karácsonyi vásár Tallin

Tallin

Tallinn óvárosának szívében áll Észtország leghíresebb karácsonyfája körülötte kunyhók a helyiek karácsonyi portékáival.

3. Stockholm

Karácsonyi vásár Stockholm

Stockholm

Stockholm négy karácsonyi vására: Skansen, Gamla Stan (Óváros), Djurgàrden és Kungstradgàrden várja hagyományos karácsonyi finomságaival az arra járókat.

 

4. Bolzano

Karácsonyi vásár Bolzano

Bolzano

A dél-tiroli Bolzano karácsonyi vásárát tartják Olaszország egyik legfontosabb eseményének. Minden évben egy adott téma köré épül (2012-ben a “Kultúrák találkozása”) és ehhez kapcsolódnak az események is. A vásárt a Piazza Walther festői környezetében tartják.

 

5. Nagyszeben

Karácsonyi vásár Nagyszeben

Nagyszeben

Nagyszeben-i karácsonyi vásár Európa egyik legrangosabb vására. A Nagypiactéren, mintegy 65 faházikóból álló ünnepi városka keretében tartják. A gyerekeket kis vonat, körhinta, Mikulás-műhely hívogatja a vásárra. A 900 négyzetméter felületű szabadtéri jégpálya igazi attrakciónak számít minden évben.

 

6. Braunschweig

Karácsonyi vásár Braunschweig

Braunschweig

Több százezer látogatóval büszkélkedhet Braunschweig karácsonyi vására, háttérben a Dankwarderode várral, a Dómmal vagy a város főterén álló Braunschweigi oroszlánnal nem csak vizuális élményt nyújt, hanem kulináris élvezeteket.

 

7. Riga

Karácsonyi vásár Riga

Riga

A lett vásárok története a XVI. századra nyúlik vissza, így nem hiányozhatnak a hagyományos fából készített játékok sem.

 

8. Brugge

Karácsonyi vásár Brugge

Brugge

A flamand Brugge főtere a gyönyörű középkori ékszerdoboz télen karácsonyi vásárrá és egy óriás jégpályává alakul. A csokoládé szerelmeseinek paradicsoma, amit valljuk be nem nehéz élvezni, főleg nem télen.

 

9. Prága

Karácsonyi vásár Párga

Prága

Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét.

 

10. Colmar

Karácsonyi vásár Colmar

Colmar

Már a XVI. század óta hagyománya van Colmarban a karácsonyi vásárnak. Ilyenkor ünnepi díszbe öltöznek a gyönyörű középkori házak és finom fahéj, méz és vanília illattal csalogatják a vásárlókat.

 

11. Luzern

Karácsonyi vásár Luzern

Luzern

Luzern óvárosában tartott „Lozärner Wiehnachtsmärt“ karácsonyi vásár 70 díszes házikója különleges karácsonyi hangulatához hozzátartozik a puncs, a forralt bor, a sült gesztenye és az egyéb karácsonyi finomságok illata.

 

12. Erfurt

Karácsonyi vásár Erfurt

Erfurt

Németországban, Erfurtban tartanak legrégebb óta karácsonyi vásárt. A “tornyok városá”-nak is becézett vásárhelyszínnek a 25 méter magas karácsonyfa csak az egyik csúcspontja, a 12 méter magas karácsonyi piramis, a varázslatos mesebeli erdő és a betlehem kézzel faragott életnagyságú figurái mellett.

 

13. Leuven

Karácsonyi vásár Leuven

Leuven

Bár a leuven-i vásár csak tíz napig tart a város egész decemberben ünnepi kivilágítással várja a turistákat.

 

14. Innsbruck

Karácsonyi vásár Innsbruck

Innsbruck

Elő-karácsonyi hangulat és meghitt adventi vásárok várnak Innsbruckban is. A színes kínálat az óvárosban tartott hagyományőrző karácsonyi vásártól a Maria-Theresia Straße-n található modern adventi standokig terjed.

 

15. Köln

Karácsonyi vásár Köln

Köln

Kölnben összesen négy karácsonyi vásárt tartanak decemberben, melyek behálózzák a várost és évente 3 millió vendéget vonzanak. Köln főtere a csodálatos gótikus dómmal és a megannyi piros tetejű kivilágított bódéval igazán mesébe illő látványt nyújt.

 

Forrás: vilagutazo.net

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

Tagged with:     , ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ÉletVáltók Magazin

Mi eldöntöttük, váltottunk, szabadon élünk nap mint nap, és ezt megosztjuk Veled. Hogy miért? Azért, hogy megmutassuk, az életnek nem muszáj olyan átkozottul nehéznek lennie. E-mail: utazasramentem@gmail.com

  Feliratkozás

  Itt add meg az e-mail címed, hogy ne maradj le semmiről!

  Kategóriák

  Egyéni támogatás

  Fontos Információ!

  A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg.