Legyél cimbora

Utazás Támogatás – Van egy régi mondás, miszerint: “Ahogy visszanézel az életedre, mindig azok a pillanatok magasodnak ki, amikor másokért tettél valamit.”

Ilyenkor mindig jónak, és emberségesnek érzed magad, olyan embernek, aki pozitív nyomot hagy a történelemben. Ezzel a bloggal is mi is erre törekszünk.

Mások is útra keltek már hozzánk hasonlóan, de többségükről nem maradt fenn sok minden az utókornak. Mi is csak az elindulásunk után jöttünk rá, hogy milyen “fehér holló”-nak számítunk:

 1. tartósan lakóautóban élünk, azzal utazunk,
 2. nem kempingről kempingre járunk, hanem biwakolunk (ez amolyan lakóautós vadkempingezés),
 3. utunkról, élményeinkről, életünkről blogot is írunk.

Nagyon sok kérdést, érdeklődést kapunk utunkkal, életmódunkkal kapcsolatban, és persze…

…mindenki nagyon hamar rákérdez, hogy mennyibe kerül nekünk ez az út, és hogy honnan van erre keretünk?

Természetesen van, aki be nem vallott irigységgel gondol ránk. És van, aki ténylegesen érdeklődő és már megfogalmazódott benne, hogy nem akar találgatni, helyette inkább hiteles forrásból akar adatokat  kapni.

Az utunk nagyon kevés pénzbe kerül. Általában csodálkoznak rajta, és csak a járatosabbak hiszik el a valódi összegeket. Hónapokon keresztül, nem haladjuk meg a havi 100 000 forintot. Most hogy felment az euro, egy kicsit többre jön ki.

Nincs gyerekünk, nincs bérleti díjunk, nincs rezsi, nem kell közös költséget fizetnünk. Nem tartunk fent drága autót. Nem kell telepakolni a hűtőt, mert mindig van piac. Nem kell kertészt hívni, mert nincs kertünk…

Egy idézet kedves barátaink leveléből:

“…add meg nekem légy szíves a számlaszámotokat, ahová utalhatnék adományt. Igaz, hogy tele vagyunk hitellel, meg a bevételek sem fényesek egy ideje, de azzal a minimális havi 2e Ft-al már rég szeretnék hozzájárulni az életviteletek fenntartásához. Aztán ha lesz lehetőségem, juthat több is, de addig is legalább havi egy kávézás kitelhet belőle…”

Meleg szívvel gondolunk rájuk, mikor isszuk azt a bizonyos kávét :))))

A pénzből megvesszük az alapanyagokat a főzéshez, mert könnyű ételeket eszünk. Tankoljuk a robogót, ami nem sokat eszik. Beülünk inni egy kávét, belépőjegyeket veszünk. A piacon veszünk zöldséget-gyümölcsöt, otthon főzünk jobbnál jobb ételeket. 1-2 havonta kell venni egy gázpalackot, mert erről megy a főzés és a hűtőgépünk is. Vagyis kb. 6 hetente van 30€ fix kiadásunk, a többit magunk választjuk meg.

Néha vannak extra kiadások: valami szerelés a robogón, most például kell majd egy-két akkumulátort cserélni a lakóautóban, mert kinyírtam kettőt, de általában minden működik rendeltetés szerűen.

Vannak olyan kiadások, amik ugyan extrák, de egyáltalán nem bánom. Ilyen például az is, hogy minden ruhám túl nagy lett rám, mert hála az égnek leadtam vagy 20-25 kilót  és már nagyok rám ?

Fontos Információ!

A támogatás 1 forint is lehet, nincs kötelező összeg. A gomb megnyomása után annyi forintot lehet beírni, amennyi eszedbe jut. Ez egyszeri adomány és semmire nem kötelez téged. Köszönjük, hogy gondolsz ránk. Amennyiben megteheted, és havi rendszeres összeggel szeretnél támogatni, akkor tekerj a lap aljára és ott van erre lehetőség.

Ha esetleg nem vagy PayPal barát, az sem gond, tudsz utalni is:

OTP Bank
Nagy Adrienne
1177 3102 0674 3439

Remélem, a magunk erejéből vagy segítséggel, esetleg szerencsével, de soha nem kell megállnunk és leszünk olyan egészségesek és kíváncsiak a világra, hogy állandóan menni tudjunk.

Persze ember tervez Isten végez. Mi is megteszünk mindent, hogy ne legyünk senkire ráutalva. Magunk teremtsünk elő minden energiát mind szellemileg, mind fizikailag, és anyagilag, hiszen ezzel egyre nagyobb önállóságra teszünk szert. Mégis jól jön egy támogatói háttér, akikre lehet számítani, ha a sors úgy hozza.

Akik Isten tudja milyen okokból, partnerek abban, hogy az utunkat járhassuk….

 

 

Ha esetleg nem vagy PayPal barát, az sem gond, tudsz utalni is:

OTP Bank
Nagy Adrienne
1177 3102 0674 3439

Bárki bármivel támogat, mindig meglep, hogy még vannak önzetlen emberek. Akik nem akarnak kívülállók lenni, hanem hozzátesznek egy bolondos ötlethez, vagy egy vicces eseményhez. Akik nem komolyan és mogorván állnak a pénzhez: “Hé, ez az én pénzem…”

Mindig nagyot nőtt a szememben, aki jókedvvel támogatott egy bolondos dolgot, mert egy ember soha nem magányos, ha érdekli egy másik ember sorsa és öröme.  Mindig öröm látni, ha valaki önzetlenül segít, jót tesz, pedig közömbös is maradhatna vagy az ellenkezőjét is cselekedhetné.

 

Nem akarsz beletanulni a PayPal-ba? Az sem gond, tudsz utalni is:

OTP Bank
Nagy Adrienne
1177 3102 0674 3439

Amennyiben támogatod a mi szabad életünket és szeretnél abban segíteni, hogy lehetőleg soha ne legyen vége, akkor lehetsz a patrónusunk, amíg csak lehetőséged engedi és kedved tartja.

Kérni és adni – az emberi és baráti kapcsolatok természetes körforgásának része.

 • Havi rendszeres támogatás (havonta egyszer)

  Támogatási szintek

   

 

 • Évi rendszeres támogatás (évente egyszer)

  Évi rendszeres támogatás (évente egyszer)

 

Jobban kedveled az utalást? Itt megteheted:

OTP Bank
Nagy Adrienne
1177 3102 0674 3439

Akik már segítettek:

Meleg szívvel ajánljuk a

lakoautoklub.hu weboldalt.
XV. kerületi műszaki vizsga állomást